家事百科

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 瞓得好勳章

部金章洗衣機用咗8年剛壞了, 想買7-8kg大眼雞要飛頂,金章同LG洗衣機比較邊個好D?
1. LG 可飛頂只有WF-T1207MW薄機, 直驅式, 但洗衣筒深度約26CM,感覺上洗衣量少d. 網上LG評價主要係夠靜
2. 金章ZWH71246 係變頻式有蒸汽, 洗衣筒深度約29CM. 感覺上洗衣量多d.
2部各有優劣, 傾向LG但擔心洗衣量少, 有無用家可以俾D意見?謝謝

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我用LG,個桶係淺左d,但日日洗一機,唔係多人,都ok,有時唔用cotton,用mix,其實都洗唔足7kg,loadinf係得一半

珊瑚宮

回覆樓主:

好滿意,有快洗,有清潔滾筒功能,無花功野,@1200轉,搞得好乾

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 瞓得好勳章

回覆 oceandeepsea 的帖子

謝謝資料

珍珠宮

oceandeepsea 發表於 20-1-9 21:13
好滿意,有快洗,有清潔滾筒功能,無花功野,@1200轉,搞得好乾

快洗幾耐

珊瑚宮

iamiam 發表於 20-2-5 12:43
快洗幾耐

cotton,可以洗足數,70分鐘
mix,得3kg,55分鐘

大宅

oceandeepsea 發表於 20-1-9 21:13

請問有冇熱水同乾衣?

珊瑚宮

hotracy918 發表於 20-2-7 19:47
請問有冇熱水同乾衣?

我見有溫度揀,但未用過,無乾衣功能

大宅

oceandeepsea 發表於 20-2-7 20:36
我見有溫度揀,但未用過,無乾衣功能

Thanks

首頁

尾頁