想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

放左 day 3 胎, 21/12 號 dd hcg 67 之後一星期 47 , 但之後又升番 65...... 升幅好慢 但唔跌又唔黎m , 有冇JM 試過 ?!

醫生話一定唔成功懷孕, 而家除左keep 住抽血 , 超聲波 仲咩都做唔到....我已經睇埋中醫都唔掂....

大宅

Joey1088 發表於 20-1-9 22:06
放左 day 3 胎, 21/12 號 dd hcg 67 之後一星期 47 , 但之後又升番 65...... 升幅好慢 但唔跌又唔黎m , ...

會吾會宮外孕?醫生有無照過其他位置?

大宅

klyilok 發表於 20-1-9 22:43
會吾會宮外孕?醫生有無照過其他位置?

幾個醫生睇過 , 佢地都話搵唔到.... 但內膜厚左...我自己都驚丫 ! 搞到而家日日好似等爆咁....

飲左中藥又未見效.... 真係好擔心 T_T
唔明點解放左胎都搵唔番 , 之前都試過化學, 但都冇等咁耐都唔漏出黎嘅

男爵府

Joey1088 發表於 20-1-9 22:06
放左 day 3 胎, 21/12 號 dd hcg 67 之後一星期 47 , 但之後又升番 65...... 升幅好慢 但唔跌又唔黎m , ...

吓⋯ 懷孕指數時上時落有可能宮外孕喎⋯⋯你醫生冇幫你搵其他地方?輸卵管果d照清楚未呀

大宅

最近中國一宗宮外孕。。著床係腹腔。。https://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/3018218

大宅

YuenYuenKwok 發表於 20-1-10 08:37
吓⋯ 懷孕指數時上時落有可能宮外孕喎⋯⋯你醫生冇幫你搵其他地方?輸卵管果d照清楚未呀
...

佢地話搵過晒 , 冇! 今日抽血 指數又跌番 ... 但又未黎M .... 星期一再去照, 到時可能入院刮宮

好驚 , 咩都冇 .... 刮咩出黎 ?!(但佢地話內膜厚)

大宅

nss711 發表於 20-1-10 08:45
最近中國一宗宮外孕。。著床係腹腔。。https://news.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/3018218

...

男爵府

回覆 Joey1088 的帖子

冇野刮刮咩呀...你不如儘快睇多幾個醫生再搵下?
唔係輸卵管可能係其他仲隱閉位置....卵巢、腹腔或子宮頸等等.....如果爆左真係好恐怖嫁!
(我當年係輸卵管爆, 果種痛永遠都唔會忘記)
你今日HCG幾多呀? 雖然得幾十可能未必係宮外...但都係安全為上...

大宅

YuenYuenKwok 發表於 20-1-10 16:55
回覆 Joey1088 的帖子

冇野刮刮咩呀...你不如儘快睇多幾個醫生再搵下?

今日又跌番 42 .....

別墅

Joey1088 發表於 20-1-9 23:12
幾個醫生睇過 , 佢地都話搵唔到.... 但內膜厚左...我自己都驚丫 ! 搞到而家日日好似等爆咁....

飲左中 ...

會唔會係宮外孕,我之前IVF,12日驗hcg 得5,醫生都肯定唔係懷孕,停藥等黎M,過左幾日真係黎M,M 後一星期至10天左右,我肚痛,我一路以為可能排卵痛,但真係幾痛下,就去驗排卵紙又真係兩條線,但心覺得點會咁痛法,老公話安全起見叫我用驗孕棒驗下,點知出現兩條線,就打去醫院問,姑娘話都可能係排卵痛,但我話用驗孕棒驗到懷孕,但因為係用大衛試紙驗,佢地話唔準,叫我買返其他驗孕棒,我問會唔會係宮外孕,佢地好肯定話唔會,因為指數太低,連懷孕也不算,點會係宮外孕,叫我再留意下。

別墅

Joey1088 發表於 20-1-9 23:12

飲左中 ...

第二朝用clearblue 驗,顯示2~3週,再打去問,先即約醫生驗血。hcg 好似幾十,超聲波又係咩都照唔到,先話可能係宮外孕。
過幾日再驗hcg,指數升左2,又咩都照唔到,醫生話打針,等胎自然流掉,因為就算做手術都唔知係邊搵,無可能每條輸卵管切開睇下係咪入面,對我仲傷。我地真係勁傷心,第一次化學懷孕,第二次小產,第三次已經接受唔成功,之後以為有奇蹟,點知最尾係宮外孕。

大宅

LWS_93 發表於 20-1-10 20:34
第二朝用clearblue 驗,顯示2~3週,再打去問,先即約醫生驗血。hcg 好似幾十,超聲波又係咩都照唔到,先話 ...

唉 , 我都好明你 , 我之前都試過化學 , 諗住ivf 成功啦,點知就搞到咁! 我都諗住搵多個醫生睇 , 但我老公又話搵唔到 , 你睇多幾個醫生都搵唔到... 只不過係到時搵邊個做療程架啫 , 我諗吓... 都岩嘅...

我星期一再去照, 到時再睇下點安排... 希望呢幾日流到出嚟啦⋯⋯

別墅

Joey1088 發表於 20-1-10 21:33
唉 , 我都好明你 , 我之前都試過化學 , 諗住ivf 成功啦,點知就搞到咁! 我都諗住搵多個醫生睇 , 但我 ...

我好明你心情,你再照下,問下醫生點講。你ivf 係私家定公家做。果時我反而無好似你咁有會搵另一個醫生,我地一路都好相信我個主診醫生。基本佢講咩我地都信。

大宅

LWS_93 發表於 20-1-12 00:41
我好明你心情,你再照下,問下醫生點講。你ivf 係私家定公家做。果時我反而無好似你咁有會搵另一個醫生, ...

公家 , 但有再去私家照! 因為化學唔會等咁耐都未黎m , 成件事真係好奇怪⋯

別墅

Joey1088 發表於 20-1-12 10:06
公家 , 但有再去私家照! 因為化學唔會等咁耐都未黎m , 成件事真係好奇怪⋯
...

最驚係宮外孕,佢成長但又唔知係邊成長,好危險。

大宅

LWS_93 發表於 20-1-13 17:41
最驚係宮外孕,佢成長但又唔知係邊成長,好危險。

好彩尋日終於黎M , 如果唔係就要刮宮喇 ! 星期五再抽多次血跌番就冇事喇.... 生仔真係辛苦, 而家個肚忍忍作痛! 醫生又話係經痛......

nss711    發表於 20-1-14 00:12

複式洋房

Joey1088 發表於 20-1-13 23:17
好彩尋日終於黎M , 如果唔係就要刮宮喇 ! 星期五再抽多次血跌番就冇事喇.... 生仔真係辛苦, 而家個肚忍 ...

咁細週數又見唔到野點會刮宮呀

大宅

Sandstar 發表於 20-1-14 13:36
咁細週數又見唔到野點會刮宮呀

我都想知, 不過而家算好彩... 起碼黎左m ... 唔係宮外孕先

首頁

尾頁

跳至