自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

因用保險
早前在雪**試做面,美容師叫我脫疣,越生越多,報價約$1000粒,如果多2至3萬,所以想了解

謝謝

子爵府

$1000粒好貴,有保險揾醫生做啦,我皮膚科醫生做$110/粒都以為唔平,美容院仲貴

水晶宮

我脫過過百粒,找醫生做,7年前「荔枝」嗰間,醫生做都係$7000 全面。

不過無得 claim.........

之後又找另一皮膚科醫生做頸,$6000,又係5、6十粒,不過我唔介紹了,因為保險公司之後inform 我話佢唔係香港註冊皮膚科,佢係普通科醫生only。

脫疣,最近找美容院脫,佢手勢係最好,最乾淨,佢用Co2 and 熱能氣化用,我都用左$1萬蚊左右,當然冇得 claim. (其實我有保險係包脫疣的,但本人感覺醫生係脫得唔太乾淨)。

不過脫疣位美容師,冇做了

侯爵府

wcandtt 發表於 20-1-10 08:12
我脫過過百粒,找醫生做,7年前「荔枝」嗰間,醫生做都係$7000 全面。

不過無得 claim.........

你不斷咁出?

水晶宮

水草 發表於 20-1-10 08:47
你不斷咁出?

十年左右la...........疣會返發的,我覺得係體質基因遺傳。我老公完全冇比我傳染,佢成世人連暗瘡都無出過

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

做完都會翻發,所以隔幾年又要執

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我晌美容院用熱能氣化做...好乾淨..
全面同頸7500 ...有補脫....

我之前係個身有一大粒成2CM...問過西醫脫要8000-10000
之後上FB搵到呢間....睇左好耐搵佢地脫...$3000
傷口埋得好好..岩岩一年現在好平滑..係有D印...

但面頸一D印都無.....

利申..我不是打手....
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我面、身也有
仲未睇定幾時做
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

620620 發表於 20-1-10 07:52
因用保險
早前在雪**試做面,美容師叫我脫疣,越生越多,報價約$1000粒,如果多2至3萬,所以想了解

好明顯搵你笨, 貴到離哂譜。去醫生做都係幾千蚊全部。吾係逐粒同你計。

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小傑媽媽 發表於 20-1-10 14:34
呢d野真係好煩,我成條頸都係,而家都唔知點搞好

有無買保險
好多人買保險都有做

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

寶石宮

小傑媽媽 發表於 20-1-10 14:42
老公公司有保險,不過未問到包唔包做呢類療程

咁問左個agent,包先至做
唔包我都想做,但未揾到合適

已刪除用户

珍珠宮

一定搵醫生,點會搵美容

珍珠宮

普通 laser 已可以,唔駛搞咁複習,很多醫生都有做

寶石宮

小傑媽媽 發表於 20-1-10 14:50
唔包分分鐘過萬
上次揾皮膚科唔同我做,掟左我去外科,用電刀逐粒割, ...

我見有人做面幾千蚊,頸其實唔多。怕做完一個星期好醜樣

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

我之前塊面生疣係去搵皮膚科醫生做,明碼實價,激光脫,有乜問題醫生會follow up,唔好去美容院下下都加錢!

已刪除用户

大宅

家家公主 發表於 20-1-10 11:38
我晌美容院用熱能氣化做...好乾淨..
全面同頸7500 ...有補脫....

有claim嗎?

首頁
12345...6

尾頁

跳至