6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2020勳章

囡囡都七個月大,但係d大便而家深啡色,係唔係正常呀?另外仲成日便秘添…有冇jm都遇到相同情況?

大宅

都唔算太大問題,只要便便仲係軟身就係OK

大宅

2020勳章

我囡囡出世開始飲illuma, 佢嘅便便係淺色同埋佢從來未試過便秘

大宅

最緊要係軟身同埋日日可以有一次,如果夾唔到的話就要了解下個原因

複式洋房

2020勳章

我BB食緊A+.多數都係黃黃地色

大宅

2019新春慶豚圓

人奶BB屙出黎既大便會係淺色,所以應該淺色係正常,
但有人話大便深係因為鐵質流失,咁就真係好睇你幾深色啦

大宅

2019新春慶豚圓

唔係奇怪既紅色呀之類就可以,最緊要係日日都去得到,又係軟身都已經係叫正常架啦

大宅

2020勳章 2019新春慶豚圓

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
我個女之前D大便都係又深色又硬,大便次數仲愈黎愈少,
後尾轉左illuma, 食咗幾日D大便開始淺色咗同埋軟咗,
初初都係見佢有hmo同mos係對腸胃個保護又好d先試,估唔到都夾得幾好

複式洋房

便便軟身就好好多,代表吸收水份夠,如果唔係的話就好硬,BB去便便果陣又會整損左

男爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

回覆樓主:

係咪食左某d加固食物令便便深色?

我bb日日有便,唔軟,顏色通常淺色,但有時食某d食物就會深色

別墅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
應該正常,而且開始加固,係會比較深色啲

複式洋房

發表於 前天 02:11 |顯示全部帖子
我小朋飲a+,多數都係黃色同軟身,
我覺得日日有便便都幾重要

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊