0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2020勳章

上星期話爆發肺炎我都怕自己病,點知真係病左, 咁睇醫生就叫我餵人奶個時記得帶返個口罩, 同埋要經常洗手就可以,但我又怕會傳染但呢段時間係咪補奶粉會好d???

禁止訪問

複式洋房

我平均隔兩、三個星期就感冒一次,戴口罩照餵人奶,阿仔暫時都ok。

別墅

2020勳章

可以照餵人奶, 無問題的~

複式洋房

醫院資深姑娘話可以餵,仲可以將媽媽抗體傳比BB

大宅

如果普通傷風感冒的話BB埋身飲人奶會有抗體對BB好,只要你睇醫生個陣同醫生講會餵人奶就OK

大宅

餵奶粉先啦, 而家個病都唔知有幾嚴重,多D休息好先再埋身餵,廢事傳染到阿b

大宅

如果有食到藥就盡量唔好埋身餵,始終d藥都會經奶過比bb

大宅

2020勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
而家補住奶粉先, 我餵人奶果陣都有補illuma organic, 都幾夾得唔錯,就算之後要轉返全人奶都無問題

大宅

2020勳章 2019新春慶豚圓

注意衛生就冇問題啦!

大宅

2019新春慶豚圓

應該無問題既,如果怕會有飛沬傳染就帶口罩,呢段時間就盡量抽多D時間去休息就可以

別墅

2020勳章

我個時都試過病有食藥,停人奶喂enfinitas

男爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

可以餵,仲一定要餵,好野黎㗎,可以有抗體比bb

別墅

2019新春慶豚圓

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
咁好睇你係咩病既,如果係小病黎講,有埋抗體過比bb會仲好添,但如果有食藥既話最好停一停

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
都要睇下係咩病,如果醫生有開藥比你的話就最好補奶粉先,但呢段時間就keep住泵奶,咁之後先夠奶繼續比bb飲

別墅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
最好唔好餵
食藥我都一定唔餵
但keep住泵等自己唔好收奶,都唔爭在個幾日
個幾日揀返s26 ultima 個啲似人奶嘅奶粉補住先

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊