3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

以上兩間有無讀過/讀梗 評價如何?謝謝。

大宅

2012929 發表於 20-1-10 23:36

Dramatic前兩年阿仔讀過,都ok,後尾見Cue口碑吾錯,舊年去讀,點知我仔被佢哋個reception嚇到吾敢再去上,因為吾俾佢去廁所,吓吓碌大隻眼凶小朋友,真係勁嬲,宜家一提起都喊,我朋友有繼續上,不過疫情下仍迫小朋友去上堂,原來trinity取消了考試,聽聞又吾退款,有d退,有d又吾退,以為一間係咁,原來其他如是,吾知有冇家長有此經驗?

民房

kierma 發表於 20-4-20 17:52
Dramatic前兩年阿仔讀過,都ok,後尾見Cue口碑吾錯,舊年去讀,點知我仔被佢哋個reception嚇到吾敢再去上, ...

我係cue drama報左Trinity考試班,因為疫情延期想退款,佢哋一路話Trinity未俾新的考試期,所以唔可以退。但後來上網睇,Trinity已經公佈左停哂所以考試,即刻打去同佢哋講,佢哋先肯退錢。(心諗我唔上網睇,唔主動打去,佢哋都無諗過要退錢俾我)經過呢件事,真係唔會再去呢間上堂!

大宅

loveubaby2016 發表於 20-4-22 00:32
我係cue drama報左Trinity考試班,因為疫情延期想退款,佢哋一路話Trinity未俾新的考試期,所以唔可以退。 ...

我朋友都無得退,焗佢上故事班,但佢個小朋友又無興趣,叫佢哋退款,一味拖,有好多無得退,講真都吾想再上,夾硬來又吾會開心,硬要家長蝕晒d錢,故事班學校都有啦

民房

類似情況,1月底報左course , 因疫情唔敢上堂。佢就個個月都問我幾時開始。仲講大家同意左開課日期,感覺佢怪責我一推再推。我一直表示要睇疫情情況而定。因為聲譽不錯,先會選擇報名。但佢地做法,明顯係急於清理未完成嘅「單」,罔顧小朋友嘅健康風險同家長顧慮。做法非常唔專業!十分失望!

大宅

mimiwinona 發表於 20-5-16 15:41
類似情況,1月底報左course , 因疫情唔敢上堂。佢就個個月都問我幾時開始。仲講大家同意左開課日期,感覺佢 ...

疫情下,就見到佢哋有多少斤両啦,我係一個媽媽組羣見到佢哋如何威嚇家長,下下話找律師告人,告人都要有理據,買左堂又上吾到,又吾退錢,仲要話反告人,真係笑死,管理層又吾認自已係管理人,十分賴皮,cue 原來前身係dramatic,又係教識徒弟無師傅

別墅

kierma 發表於 20-5-5 18:52
我朋友都無得退,焗佢上故事班,但佢個小朋友又無興趣,叫佢哋退款,一味拖,有好多無得退,講真都吾想再 ...

cue嘅所謂管理層直情係垃圾,小兒去年係茘枝角分校讀,老師不斷轉,佢哋果位接待員求其hea我,叫我交左四千幾先轉老師?後尾叫左個男人打俾我發爛,話轉老師係吾需要通知家長,佢哋可以幾時轉就幾時轉,真係咁都得?好在退左全數俾我,佢話叫我過主,吾做我生意,還好起碼有$退

民房

kierma 發表於 20-5-16 22:38
疫情下,就見到佢哋有多少斤両啦,我係一個媽媽組羣見到佢哋如何威嚇家長,下下話找律師告人,告人都要有 ...

嘩~好衰喎!!呢個疫情真係睇到佢哋好有問題,開初仲以為它咁出名,應該好好,原來係黑店~
最近傾開有去上課d朋友都話佢哋處理都好差,係咁迫人上哂d堂,一係就叫人加錢續堂,仲要態度好差。有個朋友因疫情無上,叫佢加錢續堂,話可以無限期延後至疫情完先上,點知唔問都唔知,原來已經啟動左課堂,佢嬲到爆!

別墅

loveubaby2016 發表於 20-6-12 13:50
嘩~好衰喎!!呢個疫情真係睇到佢哋好有問題,開初仲以為它咁出名,應該好好,原來係黑店~
最近傾開有去 ...

有時針吾吉到肉吾知痛,咁啱有朋友去年參加左佢哋驕子禮儀班,好似係香港小姐果時,宜家差不多一年,還未上堂,一味推,懷疑根本成吾到班,吹虛到如何如何,長江黃河,總知呢間野越來越衰,我朋友的小朋友上佢哋個on line,上到瞓着,吾係因為清堂,否則吾上,吾想蝕俾呢d公司,最近又换了位好好的老師,究竟係老師問題定老闆問題呢!?

大宅

回覆 OpheliaW 的帖子

上online 是上原本的drama班,定咩故事班,我原本見佢地fb度post 故事班450蚊一個月16堂都好似好吸引。睇完你地講真係好恐怖甘,唔知呢個故事班會唔會瞓著
3孩家庭,壓力山大

別墅

gloryu2 發表於 20-8-23 17:50
回覆 OpheliaW 的帖子

上online 是上原本的drama班,定咩故事班,我原本見佢地fb度post 故事班450蚊一個月 ...

我小朋友無上on line,一早退錢走人,但我朋友走吾切,要用on line補堂,小朋友悶到走左去,不過係其他組羣也有人講佢哋的班好悶,故事班係好似好平,但冇咩學到,宜家衰到要畀錢先有得補堂,佢哋果d C.S吾憂做,明明佢哋吾開,但又要家長限期內上完,吾上晒或過期,就走,態度傲慢,特別點名茘枝角果位阿姐,多得佢,我可以收回所有學費,吾係我的堂都要坐艇,同佢嘈完,即刻趕走我

子爵府

荃灣新領域個間唔知係咪咁差?? 仲想報下DRAMA班比小朋友練下膽量

大宅

回覆樓主:

去左cue ,我覺得老師有點冷漠, 問兩句都唔想答你。 之後無班但佢 答得我一句,之後佢立即番班房叫我睇片。連基本同家長交流都無。

別墅

2012929 發表於 20-11-6 15:19
去左cue ,我覺得老師有點冷漠, 問兩句都唔想答你。 之後無班, 答得我一句,之後佢立即番班房叫我睇片。 ...

佢哋d老師質素,每況愈下,賓妹都有,老師風車轉,態度差,連cs都寸過人的

大宅

2012929 發表於 20-1-10 23:36

Cue drama 營銷手法好有問題 疫情期間都要迫小朋友去上堂 ,一係就要轉e learn, 但小朋友太細不適合e-learning一小時,而且作用不大。管理層推卸責任,又唔肯退款,一係就叫你加錢報多一期,但又要係呢期完結前上哂所有堂,即係迫小朋友去上堂,離哂譜。到依家都仲未解決...

大宅

Jkjk999 發表於 21-1-5 01:57
Cue drama 營銷手法好有問題 疫情期間都要迫小朋友去上堂 ,一係就要轉e learn, 但小朋友太細不適合e-lear ...

宜家仲係咁,真係等執笠,佢哋d customer service 都好差態度

禁止訪問

洋房

Cue Drame 荃灣 receptionist 差到爆, 平時已經無乜禮貌, 講野一派自以為是的語氣

咁啱阿女學校有活動, 要改1堂期, 點知佢將之後全部堂改哂期, (第1次改期佢已經改左個一早話唔得既期, 仲要無通知! 我係佢個app自己發現先知!) 自己唔搞清楚仲怪番我做咩帶錯個女黎上堂, 好大量咁話照俾佢入去上堂啦, 大佬係你錯唔係我錯喎, 態度真係差到無朋友, 唔好講禮貌, 正常對答都第一句就咁怪責人囉, 好好歹歹我都叫客人丫

呢間Cue Drama真係唔會再報, 亦唔會支持人去報!

別墅

kennycarlie 發表於 21-7-13 13:49
Cue Drame 荃灣 receptionist 差到爆, 平時已經無乜禮貌, 講野一派自以為是的語氣

咁啱阿女學校有活動, 要 ...

呢間野, 成日有人走又有新既黎試堂, 證明好多人都係上一期覺得麻麻所以走, 同學成日轉, 點樣夾得好表演呢?
安排又亂, 角色又會表演前突然轉又無通知, 門口阿姐態度又差, 真係好自以為是, 上埋今期應該唔會續

首頁

尾頁

跳至