親子旅遊

跳至
[本地] deleted

首頁

尾頁

複式洋房

deleted

珍珠宮

你係自己車定係租呀?

複式洋房

babytt2 發表於 20-1-11 11:34
你係自己車定係租呀?

我哋有自己單車,但如果踩得遠就淨係帶我仔嗰架,我租/借朋友

珍珠宮

evelyn916 發表於 20-1-11 21:25
我哋有自己單車,但如果踩得遠就淨係帶我仔嗰架,我租/借朋友

港鐵超麻煩,要人拆轆

複式洋房

babytt2 發表於 20-1-11 21:27
港鐵超麻煩,要人拆轆

我仔架16” 唔駛

伯爵府

evelyn916 發表於 20-1-11 01:14
我仔好鐘意好鐘意踩單車,鐘意探索大自然,可惜佢個年紀無乜小朋友識踩單車(2個轆),我又識得唔多地方, ...

你仔幾歲?

子爵府

回覆 babytt2 的帖子

因為唔拆轆就怕會有啲人唔守規矩晌站內踩

珍珠宮

LCHF 發表於 20-4-25 14:11
回覆 babytt2 的帖子

因為唔拆轆就怕會有啲人唔守規矩晌站內踩

其實冇理由一刀切,全世界都唔會咁

子爵府

babytt2 發表於 20-4-25 17:27
其實冇理由一刀切,全世界都唔會咁

This is Hong Kong!

單車唔入得,拆轆後嘅單車就會被港鐵視為貨物而不是一部單車,係一個折衷嘅方法讓單車進入港鐵範圍

珍珠宮

LCHF 發表於 20-4-25 18:44
This is Hong Kong!

單車唔入得,拆轆後嘅單車就會被港鐵視為貨物而不是一部單車,係一個折衷嘅方法讓單 ...

this is hongkong 唔代表唔駛進步,永遠不變嘅

禁止訪問

子爵府

我仔好鐘意好鐘意踩單車,鐘意探索大自然,可惜佢個年紀無乜小朋友識踩單車(2個轆),我又識得唔多地方, ...
你仔幾大?16"轆應該初小........

有冇去過北區邊境?雖然係村路不是單車徑會有車行,不過都幾稀疏。可以食豆花放題,眺望深圳,探黑豬。有能力仲可以去到南生圍甚至元朗,不過有一段係車路,除非推車行行人路,否則會比較危險
https://www.weekendhk.com/768477/lifestyle/%e8%90%bd%e9%a6%ac%e5%b7%9e%e5%96%ae%e8%bb%8a%e8%b7%af%e7%b7%9a-%e5%91%a8%e6%9c%ab%e9%81%8a-%e5%96%ae%e8%bb%8a%e9%81%8a/10/

呢個介紹邊境遊,但裡面仲有介紹其他地方
https://www.jollymap.com/hk/blog/72_%E5%85%A8%E6%B8%AF%E8%A6%AA%E5%AD%90%E5%96%AE%E8%BB%8A%E5%9C%B0%E5%9C%9611%E4%B9%8B%E4%B8%8A%E6%B0%B4%E9%82%8A%E5%A2%83%E5%96%AE%E8%BB%8A%E9%81%8A

子爵府

迪欣湖 + 迪迪尼(大門)

東涌、機場南路跑道尾 (馬路,量力而為)
https://www.getreadyhk.com/leisure-and-fun/hong-kong-outdoor-activity/cycling/item/1098-aircraft-maintenance-area

珍珠宮

香港好細, 無乜地方 好踩

珍珠宮

jje88 發表於 20-5-6 13:48
香港好細, 無乜地方 好踩

過一條河,只怕冇力踩

大宅

陪月勳章

我每個星期都會同小朋友去踩單車(emoji)‍♀️
路線:
1)由科學園踩入大埔海濱公園來回
2)廸士尼大門,碼頭,酒店後面小路

我覺得踩廸士尼好舒服喎!

珍珠宮

imphyllis 發表於 20-5-21 00:07
我每個星期都會同小朋友去踩單車(emoji)‍♀️
路線:
1)由科學園踩入大埔海濱公園來回

正!我俾 mtr 個 policy 搞到拆轆好煩

別墅

我係媽媽,成日同仔踩,踩渡路港/馬安山多 2部24吋 仔11歳幾 試過拆車上MTR踩羅湖 但好麻凡

大宅

babytt2 發表於 20-5-21 13:01
正!我俾 mtr 個 policy 搞到拆轆好煩

因為香港太多人不受規則,冇辦法!

複式洋房

LCHF 發表於 20-4-28 21:12
你仔幾大?16"轆應該初小........

有冇去過北區邊境?雖然係村路不是單車徑會有車行,不過都幾稀疏。可以 ...

南生圍元朗都踩過幾次了,反而迪欣湖未去過, 有冇人想join?帶下路,一齊玩下(emoji)

上星期打風前同佢由沙田踩入大尾督玩咗一日,好正!

首頁

尾頁

跳至