時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

話說一位蕭若元的學弟不同意老蕭的意見,向老蕭發出一張挑戰書,此人聽說是位哈佛博士,同樣也是哈佛的教授,專修政治關係科,睇來老蕭遇到強敵了,結果會如何,請大家關注蕭若元youtube頻道,對決將會在下週一下午4點開始,看看老蕭點樣比人KO。

今次直播有4大議題:
1,普世價值是什麼?
2,如果一個國家是一黨專政,而沒有其他制衡系統的話,反對這個黨是否等於反對這個國家?等於革命?
3,五大訴求是否能實現?如果不能那麼這個運動的目的是什麼?
4,香港人真的不夠自由嗎?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

係星期二

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

kenstin 發表於 20-1-11 20:15
話說一位蕭若元的學弟不同意老蕭的意見,向老蕭發出一張挑戰書,此人聽說是位哈佛博士,同樣也是哈佛的教授 ...

Sorry,我睇錯咗

珍珠宮

畀面勳章

Vin仔媽 發表於 20-1-11 22:19
係星期二

好似係利君雅做主持,如果係的話好趕客。

寶石宮

banbanmm 發表於 20-1-11 22:29

又好似上次叻哥對曱甴澤咁

珍珠宮

畀面勳章

Vin仔媽 發表於 20-1-11 22:30
又好似上次叻哥對曱甴澤咁

阿叻對杜汶澤就話兩個都係藝人,做乜搵黃秋生對何君堯? 我想睇何君堯吋爆毛孟靜之類多啲喎。

男爵府

banbanmm 發表於 20-1-11 22:29
利小姐個樣,已經係趕客樣啦。

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

Vin仔媽 發表於 20-1-11 22:19
係星期二

呢個都好睇,比個機會比何議員返盤,但老蕭同哈佛博士兩個都係才子,應該較學術性和深度都不能錯過,睇藝人只係靠娛樂性,政治議題認真啲好,你話係咪?

寶石宮

kenstin 發表於 20-1-12 02:20
呢個都好睇,比個機會比何議員返盤,但老蕭同哈佛博士兩個都係才子,應該較學術性和深度都不能錯過,睇藝 ...

係,你講呢個都好睇,你唔講,我都唔知有呢個添!多謝話俾大家知

珊瑚宮

回覆樓主:

黃生咁無吉士呀, 平日咪好醒
怕輸? 要搵8婆幫拖

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

結果如何,自己睇
https://youtu.be/Vj8IZ_kCxwg

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

都無咩話那邊贏或輸,哪位哈佛博士好似不住在香港甘,未能體會真正香港實際環境似的,所以兩個人的所謂對決意義並不很大。
期望今晚黃秋生和何君堯的對話。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

漢奸淆底縮沙

子爵府

littlesister 發表於 20-1-14 23:20
漢奸淆底縮沙

同意

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

littlesister 發表於 20-1-14 23:20
漢奸淆底縮沙

你係話黃秋生?唔好甘涼薄啦,人地死外父啊,點來啊?
其實,何生應該趁此機會為自己平反,相信經過721後,他比大部分香港人"誤會"已是不爭事實,又被英國母校取消博士學位,相信跟這件事脫不了關係,他口口聲聲話林卓庭先挑釁,為何不拿出證據來?講出來警方咪可以查林咯,如果拿不出證據,這可是誹謗喔,他本身甘高學歷,又係執業律師,應該知道說話的嚴重性,況且中國都有很多大媽專程過來支持距,國內某所大學還補回他失去的博士學位添,他應該正面回應,以免令支持他的人失望。

珍珠宮

開心吸收勳章

kenstin 發表於 20-1-15 03:13
其實,何生應該趁此機會為自己平反,相信經過721後 ...

證據?六月以來,黃人指責人是從來不需要證據的。黃人要何生,警方,證明自己清白,點解唔叫林生證明自己清白呢?

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

InkCartridge 發表於 20-1-15 06:32
證據?六月以來,黃人指責人是從來不需要證據的。黃人要何生,警方,證明自己清白,點解唔叫林生證明自己 ...

宜家係何生被大多數港人"誤會"嘛,還有無拉拉被母校廢除學位,距甘冤屈,我地呢啲醒目仔女,自然要講證據,講道理架啦,除非距唔想洗白白,或者距根本無證據呢。

琥珀宮

畀面勳章

kenstin 發表於 20-1-15 03:13
其實,何生應該趁此機會為自己平反,相信經過721後 ...

佢一早解釋左啦,係你地唔想聽啫,黃生係咩原因缺席無人知啦,白事既野都要睇幾時既事啦,不過佢又話整親手指要縫針喎

珍珠宮

開心吸收勳章

kenstin 發表於 20-1-15 10:30
宜家係何生被大多數港人"誤會"嘛,還有無拉拉被母校廢除學位,距甘冤屈,我地呢啲醒目仔女,自然要講證據 ...

大多數?大多數港人話你地係暴徒同曱甴。

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

InkCartridge 發表於 20-1-15 12:08
大多數?大多數港人話你地係暴徒同曱甴。

唔啱聽就要攻擊啊?隨便你點講,總之反對你的人都叫暴徒,都是曱甴,是你的強項。
我指的大多數是指選民。

首頁

尾頁

跳至