自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

BBG520 發表於 20-1-18 15:16
Keep身形完全係終身事業,我個仔成日問我keep黎仲咩,話老人家肥咪肥囉我話keep到50歲就會放大個口食 ...

我一向瘦,係近年過咗 50先要keep,一兩年就重咗十磅,為外觀為健康都有需要。

我唔係節食,係要學習識食,將食野quota好好運用。

研究完試兩個月生酮飲食(現已停咗),已經減咗8、9磅回復之前未漲的體重身型,而家身型fit過我女,只是膽固醇仍超標,要繼續嘗試其他食療

子爵府

晚晚用,20左右開始,用fancl/sofina呢類,25左右開始用estee Lauder,覺得幾好

男爵府

木土土 發表於 20-1-18 15:36
我一向瘦,係近年過咗 50先要keep,一兩年就重咗十磅,為外觀為健康都有需要。

我唔係節食,係要學習識食 ...

我都係生酮喎,不過我為食,本身肥底,所以keep住唔重已經好開心

男爵府

好嘢喎,可否分享飲食減肥
Thanks

侯爵府

回覆 sabun 的帖子

我一向無塗, 自問皮膚唔差

子爵府

精華要衡量返自己皮膚特性同有咩需要先搽,你缺水就保濕精華, 想白就美白精華...
我四十幾但唔係日日搽精華, 搽都多數係B5保濕或者防皺提升緊緻果類精華. 皮膚唔係越搽多野越好, 反而搽少D對皮膚少D負荷會更好

子爵府

snoopyiu 發表於 20-1-18 15:05
查實我都係見人都必定估細至少十歲 大過我好多既,我就話佢同我差不多大我一兩歲,細過我就話似20 ...

我都係~
見到50+既就話30
見到30+旣就話廿頭
包無衰

水晶宮

冇嘢係「必需」啩?我見有人話清水洗面然後唔搽嘢或者搽基本嘢
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

伯爵府

淼淼BB 發表於 20-1-18 17:10
我都係~
見到50+既就話30
見到30+旣就話廿頭

所以我唔鍾意比人話我後生,其實係串緊我老

禁止訪問

伯爵府

請問點解停生酮?

琥珀宮

graceyung 發表於 20-1-18 22:43
請問點解停生酮?

開始生酮係為減脂,已達目標,不能長期繼續減,會過瘦。而另一目的希望提高好膽固醇及減壞膽固醇,但沒有達到效果。始終生酮,不是很方便的飲食習慣。

試驗咗生酮呢個方法,減脂減重好work好effective ,可以隔一段時間再做,我自己經驗,對於入酮,不是太困難。

珍珠宮

snoopyiu 發表於 20-1-18 17:30
所以我唔鍾意比人話我後生,其實係串緊我老

我成日被人贊後生 小朋友叫我做姐姐...

ps,40歲

伯爵府

IloveJJ 發表於 20-1-12 10:15
早上用Olay/Vit C(demercept, Clinique, vichy), 晚上用retinol(Avene, StriVectin)

禁止訪問

禁止訪問

琥珀宮

IloveJJ 發表於 20-1-20 06:49
你行生酮,無提高好膽固醇,降低壞膽固醇嗎?
我之前都行生酮,係好膽固醇好高,壞膽固醇低,但我無响行之 ...

我行生酮兩個月,之前之後有驗身,好膽固醇低咗,壞膽固醇高咗,三酸甘油脂低咗。不過影響唔算大

珍珠宮

stkyo 發表於 20-1-14 01:21
話咩天然最好!當然啦⋯⋯如果你係得天獨厚嘅話

我表嫂真係咩都唔搽,塊面嘅雀斑多到呢⋯⋯仲有塊 ...

JM認真你便輸了

呢個PO的JM就好似以前你問佢考試有無溫書的同學,佢會答你無溫,其實尋晚喺屋企咪書咪到深夜果種

水晶宮

木土土 發表於 20-1-20 08:19
我行生酮兩個月,之前之後有驗身,好膽固醇低咗,壞膽固醇高咗,三酸甘油脂低咗。不過影響唔算大
...

我同事之前試過生酮,佢瘦咗十幾磅,但佢話去跑步度到心跳變咗17x, 佢覺得好唔正常

佢一食番澱粉質就反彈,依家又係咁肥

琥珀宮

miffyumiffy 發表於 20-1-20 10:39
我同事之前試過生酮,佢瘦咗十幾磅,但佢話去跑步度到心跳變咗17x, 佢覺得好唔正常

佢一食番澱粉質就反彈 ...

我停咗生酮,但仍盡量低澱粉及低糖,呢半個月仲繼續跌磅,唔想繼續瘦,而家要食多d「好油」食物

首頁

尾頁

跳至