自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

ella0628 發表於 20-1-18 06:16
我反而surprise原來咁多jm無用精華,。甚至乜都唔用。。。。

係喎,我都覺得佢地好勁,我未到40已經開始接受唔到塊面有班同開始無咁彈但又發覺其實用幾多野都好似無乜改善,只係心理有用好過無用

男爵府

kyk 發表於 20-1-18 08:47
從來唔會信人哋估細咗我實際年紀,講真,我估對方幾歲,我都一定會講細 1x 年。
...

正常都會估細幾年,不過好多人當真姐

珍珠宮

Flowerlam 發表於 20-1-18 07:33
各位40 中嘅阿妹
而家仍然靚靚
但 50後 塗乜都冇用

你講得勁啱呀
50幾後仲要收埋經先真正黎料呀
我係到52仲比人話似30尾嘅人,我幾十年都食極唔肥,冇肚腩的,個個讚膚色好,冇紋。但近幾年,出街見到鏡都唔想照 ,眼冇晒神最顯老,呢兩年仲快速肥左10磅,應該新陣代謝慢了。宜家著咩都似返個師奶 ,同兩年前比,真係好明顯老了。
我仔一直叫我美魔女,仲同大學同講我係佢家姐,呢兩年冇再叫了,心中有數

珍珠宮

回覆樓主:

我3尾
前多2年 都仲多人話
估唔到我有2個仔
仲似個少女咁

呢2年映相都覺得老咗
點映都無以前咁靚了
30尾又係一大關

珍珠宮

回覆樓主:

其實我覺得淚坑先最令人顯老

珍珠宮

namnamnamlolo 發表於 20-1-18 10:10
我3尾
前多2年 都仲多人話
估唔到我有2個仔

你講得啱,宜家大部份人30幾似20幾,但到45一關,50幾又一關,就改變好明顯

子爵府

waic 發表於 20-1-18 09:57

你講得勁啱呀

眼無神最顯老.....全中!即使點keep皮膚狀態,眼神真係無得搞。好似袁詠儀,後生時眼大又有神,而家佢染髪廣告幅相眼神無,真係有老態。

講開精華素,我一直用Estee Lauder,後來轉左Clinique 但發現效果唔麻麻,諗緊轉double serum 定用返Estee Lauder

侯爵府

sabun 發表於 20-1-11 21:03
精華是否必需品,唔用唔得,中女有乜平平哋又有效好介紹?

me

伯爵府

回覆樓主:

有d人真係天生個樣都係細個,再加上嬌小型,我覺得唔搽精華都得 慳返護膚品錢都得 bk 好多jm都天生麗質架,成人比人話細十年 真係唔洗搽野都得

男爵府

IloveJJ 發表於 20-1-18 09:00
有好多就算啦!不過佢係好少減到咁平,唔知做乜?我等咗一年8折,結果買咗其他佢至減。
...

真是好有效嗎?做到幾時啊?

男爵府

我十幾歲就開始搽啦,我唔敢攞自己黎做實驗,搽左穩陣d我媽就一直都冇護膚,洗臉都冇,講緊用清水洗都懶,6x歲紋都冇條,但就多班。我家姐3x有普通護膚,冇用精華,個樣似40+皮膚呢d好個人

公爵府

2018復活節勳章

kyk 發表於 20-1-18 08:47
從來唔會信人哋估細咗我實際年紀,講真,我估對方幾歲,我都一定會講細 1x 年。
...

同意

所以就算人哋估細左,我覺得係費事估錯左,驚估大左會尷尬

琥珀宮

BBG520 發表於 20-1-18 09:47
係喎,我都覺得佢地好勁,我未到40已經開始接受唔到塊面有班同開始無咁彈但又發覺其實用幾多野都 ...

年紀大,要比人感覺無咁老,用精華皮膚既改善,遠不及keep到身型窈窕

珊瑚宮

Yuki_Yeung 發表於 20-1-18 14:14
同意

所以就算人哋估細左,我覺得係費事估錯左,驚估大左會尷尬

認同
除非諗住反面, 否則一定估細d年齡
點話睇落年紀細, 皮膚緊緻, 眼神, 無得呃, 一睇就出賣你年紀。
你睇落唔似咁大 呢d美麗謊言, 從來唔信, 因為自己都會講

子爵府

回覆樓主:

去到40中護膚品就好似安慰劑,定時定候要食架,除非放棄治療反正又唔係乜野大病。

我有搽精華面霜,唔搽塊面仔好乾好鞋。

伯爵府

回覆樓主:

查實我都係見人都必定估細至少十歲 大過我好多既,我就話佢同我差不多大我一兩歲,細過我就話似20頭同我差不多大,我就話佢細過我

查實好易睇到人幾多歲架,我係睇眼神架,有d人生得好後生但眼神會出賣左佢架 唔係話眼有無紋,係眼神睇到人既閱歷同心態

子爵府

cbeyond 發表於 20-1-18 14:43
認同
除非諗住反面, 否則一定估細d年齡
點話睇落年紀細, 皮膚緊緻, 眼神, 無得呃, 一睇就出賣你年紀。

所以我從來唔信人地話我似幾多歲
無謂自我陶醉
女人一到4字講真點都有點老態
特別企埋廿零三十隔離
人地話你後生只係美麗的謊言

子爵府

namnamnamlolo 發表於 20-1-18 10:10
我3尾
前多2年 都仲多人話
估唔到我有2個仔

我30尾時,新識嘅朋友知我仔讀小學都會講你都好早結婚喎,宜家新識嘅會問,你個仔DSE未!!! 真係跳級都無咁快。

男爵府

木土土 發表於 20-1-18 14:27
年紀大,要比人感覺無咁老,用精華皮膚既改善,遠不及keep到身型窈窕

Keep身形完全係終身事業,我個仔成日問我keep黎仲咩,話老人家肥咪肥囉我話keep到50歲就會放大個口食架勒,宜家仲後生

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至