婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

唔知點講起好!我99份人好鐘意人擦佢鞋,又鐘意人聽晒佢講,又小氣!
話小小又嬲,連‘薯’(emoji)一聲都可以嬲足一個星期(emoji)又要面。唉⋯我唔知點解可以咁唔鐘意99同老公個表妹!!!
對住佢地我會經常情緒失控

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

baby肥豬豬 發表於 20-1-11 22:26
唔知點講起好!我99份人好鐘意人擦佢鞋,又鐘意人聽晒佢講,又小氣!
話小小又嬲,連‘薯’(emoji)一聲都可 ...

係咪一齊住
否則少d見
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

baby肥豬豬 發表於 20-1-11 22:26
話小小又嬲,連‘薯’(emoji)一聲都可 ...

我都係喎,一提99,其實一講男家野,我就好激動啦……

C.yan110    發表於 20-1-15 10:34

別墅

crystal媽咪 發表於 20-1-11 23:48
係咪一齊住
否則少d見

唔係一齊住,但住得好近!仲要住緊佢既屋,就憑哩樣已經夠大晒

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

baby肥豬豬 發表於 20-1-11 23:54
唔係一齊住,但住得好近!仲要住緊佢既屋,就憑哩樣已經夠大晒
...

住緊佢屋,有冇交d租?佢經常走來都煩

別墅

sumpo 發表於 20-1-11 23:49
我都係喎,一提99,其實一講男家野,我就好激動啦……

我個種激動係谷到成日哭
成日話以前點都係咁湊點湊
咩鬼都鐘意自把自為
睇落一陣都出事!叫左佢一日只可以為一餐糊仔,唔聽!我交帶左姐姐咁做,姐姐同返99講,99可以話佢餵我唔會出聲,聽到即刻著左火!!言下之意覺得我怕佢,唔敢出聲。
對住佢真係攞命

男爵府

baby肥豬豬 發表於 20-1-12 00:02
我個種激動係谷到成日哭
成日話以前點都係咁湊點湊
咩鬼都鐘意自把自為

咁你有冇同老公呻過?

別墅

crystal媽咪 發表於 20-1-11 23:55
住緊佢屋,有冇交d租?佢經常走來都煩

無,叫左老公俾返錢佢,老公又唔聽!
我已經開始返工,一至五佢都會上黎同姐姐一齊湊,有時星期六,日都唔放!攞左我鎖匙,一直都唔配返條俾我,我要叫我媽幫我配我先有屋企鎖匙。

寶石宮

baby肥豬豬 發表於 20-1-12 00:07
無,叫左老公俾返錢佢,老公又唔聽!
我已經開始返工,一至五佢都會上黎同姐姐一齊湊,有時星期六,日都唔 ...

咁就麻煩
老公出聲好d
注意情緒

別墅

sumpo 發表於 20-1-12 00:05
咁你有冇同老公呻過?

有呀,好似今晚咁又失控哭,佢話bb出世以來我哭過幾多哭,其實佢都覺得好困擾!
我好想放過自己,唔想為哩d人攪到自己好似有精神病咁

別墅

crystal媽咪 發表於 20-1-12 00:10
咁就麻煩
老公出聲好d
注意情緒

之前返健康院姑娘已經叫我睇一精精神醫生
咁搞法我真係怕自己精神病

寶石宮

baby肥豬豬 發表於 20-1-12 00:15
之前返健康院姑娘已經叫我睇一精精神醫生
咁搞法我真係怕自己精神病

唔好屈住
同老公/媽傾訴吓

男爵府

baby肥豬豬 發表於 20-1-12 00:11
有呀,好似今晚咁又失控哭,佢話bb出世以來我哭過幾多哭,其實佢都覺得好困擾!
我好想放過自己,唔想為哩 ...

其實要正視囉,要唔好比佢成日自出自入我估你會開心啲,你想點樣,你要反應比你老公知再睇點處理囉,之前我99都係架,搬近左佢,佢成日借頭借路過黎,攪到我都好似你咁,見到老公打黎都驚,驚又話99要過黎,后來我唔理,恨恨地拒絕囉……成日失驚冇神黎,好困擾囉

別墅

crystal媽咪 發表於 20-1-12 00:16
唔好屈住
同老公/媽傾訴吓

其實我知自己都有問題。
有時激氣得滯,真係想同99講
你咁鍾意湊,俾你囉

別墅

sumpo 發表於 20-1-12 00:18
其實要正視囉,要唔好比佢成日自出自入我估你會開心啲,你想點樣,你要反應比你老公知再睇點處理囉,之前 ...

你點解拒絕佢?佢無嬲咩!如果我咁同佢講佢又小氣架啦!

男爵府

baby肥豬豬 發表於 20-1-12 00:23
你點解拒絕佢?佢無嬲咩!如果我咁同佢講佢又小氣架啦!

我同老公講唔想佢黎囉,其實我都喊晒口咁講,都控制唔到,佢又唔係緊要事黎,擺明又係借頭借路黎咁,咁拒絕過一次,明啦,都冇再點話黎,唔理佢嬲唔嬲啦,最緊要老公明姐……

別墅

sumpo 發表於 20-1-12 00:26
我同老公講唔想佢黎囉,其實我都喊晒口咁講,都控制唔到,佢又唔係緊要事黎,擺明又係借頭借路黎咁,咁拒 ...

唉!我老公其實有佢溝通過,好似我岩岩返工,成日抱bb出去,又唔知匯一聲我,搞到我成日好怕佢唔知帶佢去邊俾邊個抱,之後我老公同佢講去邊都講聲我知。都唔知點講,真係一言難盡

男爵府

baby肥豬豬 發表於 20-1-12 00:41
唉!我老公其實有佢溝通過,好似我岩岩返工,成日抱bb出去,又唔知匯一聲我,搞到我成日好怕佢唔知帶佢去 ...

我初時都好似你咁,唔知點講,忍住,但忍下忍下自己一見到老公打黎電話,都唔會覺得係老公搵自己,而覺得一定又係話佢媽過黎,有種恐懼,同開始黎得密,好困擾我,所以去到忍唔住喊住咁同老公講囉……有時咁諗,你唔出聲,佢真係以為你冇所謂,好聲好氣講囉

別墅

sumpo 發表於 20-1-12 00:44

我初時都好似你咁,唔知點講,忍住,但忍下忍下自己一見到老 ...

相反我老公每日好似你咁怕我搵佢係有咩控訴
我每日返工睇住個can,我怕一開can佢又唔知帶bb去左邊,又或者叫邊個人上黎屋企

男爵府

baby肥豬豬 發表於 20-1-12 00:50
相反我老公每日好似你咁怕我搵佢係有咩控訴
我每日返工睇住個can,我怕一開can佢又唔知帶bb去左邊,又或者 ...

你老公一定係覺得阿媽上黎住個工人咪幾好,所以佢唔覺得係問題啦…

首頁

尾頁

跳至