婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2020勳章 畀面勳章

baby肥豬豬 發表於 20-1-12 00:23
你點解拒絕佢?佢無嬲咩!如果我咁同佢講佢又小氣架啦!

你首要先唔好怕佢嬲,做到佢怕左你,你就贏。

別墅

2020勳章

sumpo 發表於 20-1-11 23:49
我都係喎,一提99,其實一講男家野,我就好激動啦……

最近先爆左我99,因為佢講到我完全唔識教仔!咁佢同62拍死小動物唔洗執,meet完死皮又唔執⋯⋯等!佢哋咪仲唔識教細路仔!因為佢哋堅持用上一代方式教細路,所以我打死都唔會俾佢哋幫手湊!我係要爆下佢哋先唔會食住我,唔好以為我好蝦!爆左佢哋都會收下

大宅

2020勳章

世界真小 發表於 20-1-13 13:03
最近先爆左我99,因為佢講到我完全唔識教仔!咁佢同62拍死小動物唔洗執,meet完死皮又唔執⋯⋯等!佢哋咪 ...

應同,有時真係要出聲囉,小朋友係自己嘅,生活都係自己嘅,唔可以太順得人,人善被人欺

別墅

2020勳章

sumpo 發表於 20-1-13 14:12
應同,有時真係要出聲囉,小朋友係自己嘅,生活都係自己嘅,唔可以太順得人,人善被人欺
...

如果我一早聽啲媽媽講有時要爆下就咩事都冇囉!係我自己不斷同佢哋講令佢哋覺得我煩!爆左佢哋真係好啲!唔好理佢哋發火!連隊友都唔理,有咩直接爆最好

別墅

baby肥豬豬 發表於 20-1-11 22:26
唔知點講起好!我99份人好鐘意人擦佢鞋,又鐘意人聽晒佢講,又小氣!
話小小又嬲,連‘薯’(emoji)一聲都可 ...

我都好憎我奶奶,佢要面子,又係大話精,鍾意講是講非,一提起佢就把幾火

男爵府

2020勳章

baby肥豬豬 發表於 20-1-12 00:50
相反我老公每日好似你咁怕我搵佢係有咩控訴
我每日返工睇住個can,我怕一開can佢又唔知帶bb去左邊,又或者 ...

你老公廢柴姐!佢處理得好你咪唔駛睇精神科囉!你冇錯呀,唔好諗埋一邊,事實你老公咁廢,你再點呻都唔會改變到,改變既係你地兩個既感情,搵朋友呻或者上黎呻啦。
不過又咁講,你自己都睇開啲,你奶奶啲方式係難以接受啲,但佢唔會害左個孫既,多一餐糊仔,小一餐糊仔影響唔會太大,你係媽咪,緊張好正常,留意小朋友便便就ok

複式洋房

壞蛋獎門人 發表於 20-1-14 21:28
你老公廢柴姐!佢處理得好你咪唔駛睇精神科囉!你冇錯呀,唔好諗埋一邊,事實你老公咁廢,你再點呻都唔會 ...

其實本身自己情緒控制方面都係麻麻地。老公都係想做到兩邊都唔想得失。我都覺得自己好鵪鶉,自己唔鐘意又唔敢表達,一方面怕發左佢火大家以後面左左,基因佢真係十分十分十分小氣,我又唔想去到大家無得返轉彎既地步,但另一方面自己又要唔服氣個心頂住頂唔住,次次都好似將自己谷爆咁。其實好多人都同我講自己個孫一定唔好害佢,我明白哩一點呀!但我好怕佢無意中做左d事傷害到佢都唔知。

複式洋房

baby肥豬豬 發表於 20-1-14 22:37
其實本身自己情緒控制方面都係麻麻地。老公都係想做到兩邊都唔想得失。我都覺得自己好鵪鶉,自己唔鐘意又 ...

我見佢對bb好多野都好心急,又成日話人地個d bb都唔會咁。因為我bb飲奶比較麻煩,飲奶比較扭計,一定要抱佢訓左佢先肯飲。不過佢有時有d地方都會聽下我講既!其實都唔知自己係咪有種控制慾,要佢地聽晒我d指示點湊bb

複式洋房

唔知點講起好!我99份人好鐘意人擦佢鞋,又鐘意人聽晒佢講,又小氣!

我99又係同佢講,又話反我地,又小氣!
唔啱聽就嬲!如鬧過下交,最鐘意話唔湊我個囡!好似當我囡係擋箭牌(emoji)(emoji)(emoji)

男爵府

2020勳章

baby肥豬豬 發表於 20-1-14 22:37
其實本身自己情緒控制方面都係麻麻地。老公都係想做到兩邊都唔想得失。我都覺得自己好鵪鶉,自己唔鐘意又 ...
我以前都會似你咁,以和為貴,屈住自己,不敢表達。但後來,實在太滋擾,成日因為有匙而自出自入,於是出聲爆大鑊。同老公說到明,換鎖,不比匙奶奶,如有發現,由我換鎖,費用他比。

大宅

2020勳章

Me too

大宅

2020勳章

我都係

男爵府

因為你住佢度,無say.
諗好d,佢無條件幫你湊,有小小野唔鍾意咪由佢,
粗生粗養,

男爵府

2020勳章

ccgirlcc 發表於 20-2-8 23:01
因為你住佢度,無say.
諗好d,佢無條件幫你湊,有小小野唔鍾意咪由佢,
粗生粗養,
呢種想法遲早搞到自己抑鬱症!樓主最好想方法搬走,請工人湊。條氣順好多。如自己bb係奶奶手,盞比她拿呢個人質來樣樣逼你就範。你即管試下係米?仲要她會係bb面前話你掛住上班不湊仔。如果奶奶有幾個女,仲會在毒姑前面話你虐老,逼她湊你仔添。

男爵府

Astra00 發表於 20-2-9 09:18
呢種想法遲早搞到自己抑鬱症!樓主最好想方法搬走,請工人湊。條氣順好多。如自己bb係奶奶手,盞比她拿呢個 ...
佢好似話佢老公唔肯比返租奶奶,估佢都唔肯搬出去。
除非樓主夠錢租,

我之前有住娘家物業,我媽都成日入黎,自己人麻,
我成日黑佢面,自己仔女就得啫,人地個女黑面一定唔得,

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊