時事熱話

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

真係好擔心。啲本地政黨聯同佢地輸入所謂革命比香港,搞到香港亂晒,宜家佢地又再四年得勢,應該會繼續搞落去。
另外佢地破壞左香港所有大學嘅聲譽,變相相對令佢地大學升格,仲有仲話計劃用吾知咩犯條例要收仍未拘捕嘅黑衣學生入台灣,即係佢地要本地曾參加暴力嘅大學生降格去到佢地到做一個下等人幫佢地打工或搞政治。呢次真係叫財色兼收,明明香港大好前途,就比政治玩弄搞到前途冇晒,可悲。

複式洋房

從另一方面看,送走黑衣人不好嗎

伯爵府

我覺政治嘅野,一上左腦就吾會完,佢地會一路聯繫著香港其他人做更多事

男爵府

ilovehuman 發表於 20-1-11 23:45
真係好擔心。啲本地政黨聯同佢地輸入所謂革命比香港,搞到香港亂晒,宜家佢地又再四年得勢,應該會繼續搞落 ...

唉。。。講中晒! 人地今次係破壞你香港做勢。一來自己無損失,重可一石二鳥,香港金融市場一向贏台灣幾千條街,而家台灣覺得我自己攪唔起,不如攪爛你香港,除去一個競爭對手都好呀!

D 人以為而家d 外商唔黎香港,已成功攬炒,贏左阿爺,其實係外資直接入大陸,寫字樓租金又平,監管又無咁嚴,員工薪水又平。

伯爵府

我真係冇心機,香港資訊咁發達又自由嘅地方,都會有咁多人會同政治談戀愛談到上腦,信啲政棍香港可以獨立,我心諗,獨立左周邊嘅國家吾搞你至奇,成日馺熟狗頭去外國到叫白人比自由,人地就當香港係伊拉克玩。。。

男爵府

ilovehuman 發表於 20-1-12 11:04
我真係冇心機,香港資訊咁發達又自由嘅地方,都會有咁多人會同政治談戀愛談到上腦,信啲政棍香港可以獨立, ...

同意,
好心up.

別墅

真心為香港好的人應該快d登記做選民,系立法會選舉幫香港踢走泛民同黑暴支持者!對家先在區議會大勝,又美國立左人權法案,禁左蒙面法,蔡又在台灣連任,泛民同黑暴屢屢獲勝,需然依家好似平靜左,但亂港反中運動不會停,因為佢地重未達到目標:要反中國,令中國再次被各強國瓜分利益,令中國地位下降,而反對份子能從中得益。所以我地應要聯手幫香港,要繼續將假消息澄清,對家就系利用假消息打擊香港同中國。台灣大選是一好例子,唔知真相的人認為不變總比變好,因謠言滿天飛。

子爵府

回覆樓主:

呆灣已達到目的,已唔需要再出錢來搞事

複式洋房

可能會收斂d,但收手應該冇可能。恐共係民進黨一直打嘅牌,只要台灣人仲相信,就對蔡有利,點會收手呀。

別墅

kamkong 發表於 20-1-12 23:04
呆灣已達到目的,已唔需要再出錢來搞事

唔出錢, 但都會繼續出口術!!
一個無政績嘅政府, 唔消費其他地方,

點分散佢地啲人嘅注意力~

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好難唔搞, 力度細番就真.

伯爵府

班政棍會keep著一班暴徒去備用,而呢班備用嘅暴徒好多情況係冇事事都搵件事去訓練自己長期有暴力心態,所以各位小心啦

子爵府

ilovehuman 發表於 20-1-13 12:46
班政棍會keep著一班暴徒去備用,而呢班備用嘅暴徒好多情況係冇事事都搵件事去訓練自己長期有暴力心態,所以 ...

唔怪得有十六歲少年,收$8000去打劫

伯爵府

回覆 kamkong 的帖子

呢個只係凍山一角,教育咁多年一直冇改進,另外好多新進父母吾識教,咪搞出咁多吾識諗嘅青年。。不過講呢啲都有排講,總之成個香港好多問題啦

大宅

回覆 kamkong 的帖子

我都係咁諗...

男爵府

抽水又唔使成本,要知道女人就最鐘意講是非,依家佢帶緊光環,仲會唔會咁蠢除左佢呢?

叫蔡小姐收口唔係冇可能,除非侵侵下令叫佢收口啦

子爵府

bellac.bk 發表於 20-1-12 14:59
真心為香港好的人應該快d登記做選民,系立法會選舉幫香港踢走泛民同黑暴支持者!對家先在區議會大勝,又美 ...

立法會選舉定日子未?大概幾時?

別墅

gilgil39 發表於 20-1-19 09:08
立法會選舉定日子未?大概幾時?

好似未定…我搵唔到政府網有公佈,好似會在九或十月,點解政府做事咁慢?黃人一早宣傳要在立法會勝出,已有不少黃人響應登記,但唔見政府有立法會選舉的宣傳。有坊間消息指可在五月中前登記做選民,但只系坊間消息,政府無講,所以不能確實。有心人要盡早登記!希望反黃人唔好再用不同藉口去解釋無去投票,立法會失手,香港就真系無得救!!與其系到口誅筆伐黃人,不如以實際行動去救香港!

別墅

ilovehuman 發表於 20-1-13 12:46
班政棍會keep著一班暴徒去備用,而呢班備用嘅暴徒好多情況係冇事事都搵件事去訓練自己長期有暴力心態,所以 ...

同意!
黃人認為自己為呢次“運動”付出咁多,又搞到咁大,好難收手。有些人在區選投泛民,或許系希望事件可以平息,而事件又真系無區選前嚴重。但事件無以前咁嚴重,系因為警方嚴正執法,又在理大拘捕不少勇武派,黃人怕被拉,所以先之無之前咁嚴重。黃人在區選大勝,有足夠人力物力去招攬新的勇武派,又如果佢地在立法會勝出,更能運用佢地的權力去支持勇武派同黃人,香港必定比依家慘十倍!君不見依家已有不少黃人區議員提出不少行動去打擊政府警察。雖然唔少市民笑佢地傻,分不清區議員的責任。但只要有大批市民支持響應,又系搞事的好藉口。另黃人在立法會勝出,佢地提出的無理訴求,可能會成真,這亦都系黃人繼續支持的原因。所以要真正截斷佢地搞事的根本,就系要佢地在立法會大敗,令佢地知道佢地的行為不為大眾認同!

首頁

尾頁

跳至