懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

點解個價差咁多既?

子爵府

2020勳章

huiyangsima 發表於 20-1-12 12:43
點解個價差咁多既?

某個母胎學醫生同客人講T21的數據是有認證的,而Nifty卻是沒有認證,佢診所得T21,唔知係唔係賣花讚花香啦!
我本人是做Nifty,又唔覺有咩問題,我只知道Nifty類似係T21的翻版,有T21後先有Nifty。

大宅

點解個價差咁多既?

依家Nifty pro加咗價同T21都唔係差好多咋!
之前寶血有promo,做T21 5千仲有找。
Nifty pro最平好似都$4400。
利申:我自己就威院做T21 $5700!

別墅

點解個價差咁多既?

因為nifty 間公司有自己研發既sequencer, 用返自己既試劑就可以平好多
有d 人話t21 有教授簽名所以貴d ,不過呢論上果位教授係唔會影響到檢測準確度

洋房

一分價錢一分貨, 我信敏兒安, 香港品牌

別墅

2020勳章

我都同意一分錢一分貨,T21有中大認證, 可靠好多

洋房

^^

洋房

其實NIFTY出黎既REPORT都有9成準, MAMA可以視乎自己既經濟能力

洋房

SAFET21貴D, 但個REPORT快同準好多

別墅

2020勳章

回覆 tiredfatmama 的帖子

咩係sequencer 中大教授點都係信心保證到個測試係好吧

大宅

好似爭千幾蚊,唔算好多

洋房

canali68 發表於 20-1-13 23:29

咩係sequencer 中大教授點都係信心保證到個測試係好吧 ...

Sequencer 係用嚟做基因檢測DNA排序

不過唔同公司既sequencer 基本上唔會真係有咁大差別

別墅

fengxue 發表於 20-1-13 20:18
SAFET21貴D, 但個REPORT快同準好多

report準係咩意思?係指report資料會出錯,同測試結果唔吻合?定係假陽性?

別墅

canali68 發表於 20-1-13 23:29

咩係sequencer 中大教授點都係信心保證到個測試係好吧 ...

咁如果t21 驗錯既話,中大教授係咪可以幫到個準媽媽做d 嘧
mama group有幾位朋友做t21 出過陽性或出唔到報告,其實都係靠醫生寫轉介信自己去公立醫院抽羊水解決,過程中完全看不到『教授』的踨影
唔係話中大品牌唔好,但除了多個簽名外,是需要真的有實際作用

別墅

2020勳章

回覆樓主:

Nifty pro 應該同 T21 進階版比較,T21 普通版無驗微缺失,我個人認為驗多啲好啲,萬一有事可以跟進,所以無考慮普通版。至於微缺失方面,T21可驗出 3mb以上而nifty 要 5mb以上,數值上T21 比較精準,最後揀左 T21 進階版,價錢方面我無特別考量

複式洋房

呢個係t21先有,咁咪就多個保障,其他乜都無

洋房

貴都係一世人做個一兩次

洋房

我都係做T21, 係貴d, 但係睇完個圖就想確保BB無事,擇T21, 陀得安心d

洋房

其實都係爭幾百蚊………

別墅

回覆樓主:

我覺得nifty準d, 因為佢個market包埋中國,有既數據會比T21多,當數據base比較大既時間,測出既結果會更準確
之餘微缺失果方面,其實因為有既數據太太太少了(不會有太多b有呢d病),老實,無論是T21定nifty, 根本做唔到100%準確

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊