潮流時尚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

想問下各位JM, 可唔可以分享一下在cwb sogo買BCK既經驗?
- spending 比例
- wallet 計唔計
- offer 既色靚唔靚
- 等左幾耐有Offer
- sales 介紹
- sales 點分junior / senior?

有jm話Sogo少靚色....senior sales搵袋易D....

第一次配貨, 想做多少少功課先!Thank you so much!

別墅

推下先 有冇Jm可以分享下呀

公爵府

親子王國15週年勳章

cissy_amo 發表於 20-1-15 14:31
推下先 有冇Jm可以分享下呀
上網好多攻略,自己领會下先啦!每人遭遇也可能不同的。

男爵府

唔覺得SOGO易攞袋!佢哋個manager 個鼻生喺額頭到!好多大陸人walk In 買好多嘢,珠寶首飾鐘錶,local 客就算買咗好多年都要spending 夠多先攞到袋!

- spending 比例:最少一比一,之前生意唔好可以少啲!
- wallet 計唔計:唔計
- offer 既色靚唔靚:有靚色,不過係俾唔俾你
- 等左幾耐有Offer:depends on 咩色,seasonal 唔hit快D有,classic 等好耐要排隊又睇spending

以上係個人經驗,可能人人唔同!

男爵府

cissy_amo 發表於 20-1-12 22:20
想問下各位JM, 可唔可以分享一下在cwb sogo買BCK既經驗?
- spending 比例
- wallet 計唔計

我第一個hermes kelly 28係響sogo SA offer 嫁,我又無正式計過係咪一比一 不過大約係 或者一比一多did 我之前買過d scarves同belt, 之後我買左隻鑽錶 SA就主動問我有無咩袋想要 我話想要k25/28等左一兩個月就有offer -kelly 28 blue nuit Epsom ghw

買kelly 果日仲有Sogo 回贈左$2000幾cash coupon (SA主動提我去換,仲教我登記埋$700hsbc回贈)我用來買埋條shawl scarf 減左好抵買($6千尾)感覺佢地都好好喎 我唔知邊個係manager 但佢地d staff有時路過都會同我傾偈 感覺又唔會好睇人唔起(自問唔係大客)因為成日提住我換coupon 可能佢知我搵錢辛苦(emoji)

公爵府

親子王國15週年勳章

michelle_chan 發表於 20-1-16 15:25
我第一個hermes kelly 28係響sogo SA offer 嫁,我又無正式計過係咪一比一 不過大約係 或者一比一多did 我 ...
想問夠了spending 後只要等便OK? 要得閑問sa 進展或再買下野?我想出到袋才再買野呢!(我不是Sogo 店)

男爵府

BBG1 發表於 20-1-16 15:43
想問夠了spending 後只要等便OK? 要得閑問sa 進展或再買下野?我想出到袋才再買野呢!(我不是Sogo 店)
...

我個Sa 好好嫁 我無吹過佢 反而我想買野 佢叫我諗清楚 唔急 (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

wcpcelia    發表於 20-1-21 11:39

公爵府

親子王國15週年勳章

michelle_chan 發表於 20-1-16 15:51
我個Sa 好好嫁 我無吹過佢 反而我想買野 佢叫我諗清楚 唔急 (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
...
Thx! 因我只買過2次就夠spending . 只幫现在的SA 買過一次,怕唔夠(忠實),怕佢有排都唔畀袋我呢!

大宅

BBG1 發表於 20-1-16 15:43
...

我夠左spending 同佢講要咩咋
無特別再買野

公爵府

親子王國15週年勳章

SHARON0503 發表於 20-1-16 19:01
我夠左spending 同佢講要咩咋
無特別再買野
Thx. 咁我耐心等!希望等到dream bag .

男爵府

BBG1 發表於 20-1-16 19:12
Thx. 咁我耐心等!希望等到dream bag .

等你好消息

公爵府

親子王國15週年勳章

liumeowjen 發表於 20-1-16 19:40
等你好消息
大家咁話!

公爵府

親子王國15週年勳章

Sorry 樓主,我騎了你個post 。

大宅

我都想請教下大家呀....
上個月match 咗位 SA..買咗件褸.... 嚟緊想買 scarf...其實買 2 - 3 條應該夠 1:1... 我依家 15/16 唔知幾時同 SA 講想要袋...我知出第一個係難啲... 同埋最好 spending 係跨幾個 department...
SA 有 show 過 jewellery 但我未有心水.... 同埋唔知我想要嘅袋響香港 的market 算唔算難攞 (我見最 popular 應該 B25/K25/K28 classic colours?)

求 advices!!!!!

大宅

CKLBB 發表於 20-1-16 23:55
我都想請教下大家呀....
上個月match 咗位 SA..買咗件褸.... 嚟緊想買 scarf...其實買 2 - 3 條應該夠 1:1. ...

我個時係連埋銀包買左9萬近10萬佢主動offer
問我想要咩袋 但我一直買都係無講想要袋
如果唔難可以早啲同佢講呀

大宅

想請教大家,即係買鞋,買錶,都計到spending?
小手飾?charm? 散子包就不計?
謝謝你們

別墅

vsbaby 發表於 20-1-17 15:26
想請教大家,即係買鞋,買錶,都計到spending?
小手飾?charm? 散子包就不計?
謝謝你們

鞋、錶、小手飾都計。

Rodeo charm 應該唔計。其他冇咁受歡迎嘅charm 應該會計。

散子包、銀包等等 (small leather goods) 計得好少,甚至可能唔計。

如過想快D有袋offer最好買衫、首飾、家庭用品等等。SA越難賣嘅嘢,計得越多。

公爵府

回覆樓主:

想撘單一問,我開始想學吓買H,但有個疑問……。請指教一吓。謝謝。

假如响外國,只得幾天,甚至1天的短暫時間,我係咪應該直接問SA有冇我想買嘅袋同顏色,先去配貨呢?否則,如果配完哂貨,佢都冇袋配俾我或唔係我心水色,咁點搞?

如果响香港買,應該慢慢配貨,定一次過配貨,然後等SA offer?係咪咁?

大宅

BGCOME08 發表於 20-1-17 22:33
想撘單一問,我開始想學吓買H,但有個疑問……。請指教一吓。謝謝。

假如响外國,只得幾天,甚至 ...

係外國一定要問左有無袋先揀配貨,除非你話一年去幾次

大宅

Phiona88 發表於 20-1-17 21:53
鞋、錶、小手飾都計。

Rodeo charm 應該唔計。其他冇咁受歡迎嘅charm 應該會計。

明白! 好多謝你的分享!
咁有沒有話要幾耐做到個spending ga?

首頁
12345...7

尾頁

跳至