夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章 2019新春慶豚圓

夫妻相處從來唔易,例如儲蓄,密碼,工作,朋友呢d,你哋有咩會選擇講有咩會選擇收埋?

複式洋房

回覆樓主:

密碼唔講,儲蓄唔會主動講,工作朋友就睇情況啦~想講就講。

伯爵府

回覆樓主:

如果你講儲蓄/密碼/工作/朋友呢D,我同老公無秘密乜都講得。我兩係攤晒D戶口出嚟,睇下夾埋有幾多錢,可以做D乜嘢投資。大家人工幾多,交稅幾多,都會講的。
唯一我唔知係佢以前有幾多個女朋友haha 佢唔肯講。不過我都冇所謂純粹八卦啫。

LeBlue    發表於 7 天前

琥珀宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

猫物語 發表於 20-1-12 22:40
夫妻相處從來唔易,例如儲蓄,密碼,工作,朋友呢d,你哋有咩會選擇講有咩會選擇收埋?
...

工作、部份朋友、儲蓄、密碼都有講

相知相遇相識

大宅

2020勳章

咩都會講

大宅

2020勳章

回覆樓主:

所有野都會講無所不知,人工共享的和聯名户口。

大宅

儲蓄,密碼吾會講,保留一點空間,2公婆吾會成日討論錢銀
工作就會傾下

大宅

2020勳章

...

全部都講少少
一定唔講佢既親戚有幾煩
一定講大家將來想點,點分工,每個月會用幾錢,安排退休

珍珠宮

回覆樓主:

比人追唔會講

大宅

儲蓄講
密碼講,有些甚至一樣,萬一有甚麼事他都可以用到我電話或提款咭
朋友講,不會有甚麼誤會。

夫妻互相信任,如果要這麼多忌諱,會好辛苦。

大宅

2020勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
錢、工作、朋友都會講,冇秘密
除左佢既奇怪屋企人是非只會同朋友講

LeBlue    發表於 7 天前

別墅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
所有野都講,我接受唔到夫妻之間有秘密

子爵府

2020勳章

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

以上你講既,我都唔介意俾另一半知,而我亦清楚另一半既野

公爵府

人工儲蓄無特別問/講, 密碼更加唔會睇

但我覺得每個人都可以有秘密, 只要不涉及影響生活或欺騙對方便沒有什麼問題

珍珠宮

回覆樓主:

儲蓄同密碼都冇講架。

大宅

儲蓄只知約數,密碼唔知,其他會講

男爵府

同錢有關既唔講, 同佢屋企人有關唔評論

大宅

2020勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

所有事都知,連八卦事都知,哈哈
夫妻之間有信任,大傢都會主動講。

侯爵府

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
...

pw, saving 都無講,無特別問,其他就9成都知,我嘅schedule 佢仲清楚過我,成日都係佢提我

大宅

發表於 前天 09:03 |顯示全部帖子
無咩秘密呀,收入、儲蓄、工作、朋友呢d都會講呀,至於密碼,老公密碼我知,因為佢其中一張咭係我度,我嘅密碼佢就唔知啦,佢話無需要喎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊