潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2020勳章

上網睇過官網扣10% 個價都仲貴過香港如果果邊買係咪好蠢呢? D 盒又大難拎返黎

但係有次喺日本機場經過去望下, 果邊D staff服務真係比香港果D好N倍
香港果D太過白鴿眼...

大宅

redbow 發表於 20-1-13 13:02
上網睇過官網扣10% 個價都仲貴過香港如果果邊買係咪好蠢呢? D 盒又大難拎返黎

但係有次喺日本機場經過去望 ...

如果係買到心頭好 香港又成日都冇貨的話
咁就唔蠢 仲好值得

珍珠宮

2020勳章

點解扣10%?
日本係平過香港,但有啲款香港無,我買過香港無既色
唔覺得香港SA白鴿眼,我覺得佢哋好nice, 我又唔係闊太,但都好好服務。

別墅

雖然日本貴過香港,但有d 款同色香港唔會返,咁自己又鐘意我都會買

但日本 d CS真係好慢......

機場試過幾次買到出面shop無嘅款,好有驚喜

ada0707    發表於 20-1-14 09:00
wcpcelia    發表於 20-1-13 17:48

複式洋房

2020勳章

IloveJJ 發表於 20-1-13 14:05
點解扣10%?
唔覺得香港SA白鴿眼,我覺得佢哋好nice, ...

我以為日本官網個價唔係已包10% 稅價?

btw,我之前去過買銀包,果日去到因為之前聯絡個SA放假,所以我都係walk in無話要搵邊個人
唔知係咪我walk in,果個SA黑口黑面
就算果下有野想買都會等到聯絡開果個先買

同埋唔知係咪自己心虛同份人比較自卑
有次因為順路去左第二間分店買野
但覺得個SA非常假
雖然有服務,但感覺唔係好舒服
都係尖沙咀果個SA好D 買得令人舒服D
可能哩D都係人夾人啦~

複式洋房

2020勳章

sr3y6 發表於 20-1-13 14:14
雖然日本貴過香港,但有d 款同色香港唔會返,咁自己又鐘意我都會買

但日本 d CS真係好慢......

好啦,咁等我順路都即管去睇下~
不過唔喺香港買,香港D分店係咪check唔到record呢?

複式洋房

2020勳章

redbow 發表於 20-1-13 15:52
我以為日本官網個價唔係已包10% 稅價?

btw,我之前去過買銀包,果日去到因為之前聯絡個SA放假,所以我都係wa ...
同意人夾人呀

大宅

2020勳章

回覆樓主:

日本去二手店買vintage仲好吧

複式洋房

2020勳章

baby_CH 發表於 20-1-13 16:17
日本去二手店買vintage仲好吧

唔識分真假驚住買左假貨呀...
同埋可能有少少潔癖,用唔到二手野..

複式洋房

2020勳章

helenmaumau 發表於 20-1-13 16:05
同意人夾人呀

好怕果D 勁chur嘅SA
一入間舖即刻跟實你問你想睇嘜

其實有時入去係無話target想睇邊款
只想入去隨逛睇下有咩有興趣先
你知啦,叫佢拎左邊款出黎但唔買又即刻黑面果種

所以我係想睇定想睇邊款先叫佢拎俾我睇
往往因為我唔中意果種chur住嘅感覺所以行兩行就走左咩都睇唔到了

wcpcelia    發表於 20-1-13 17:48

大宅

2020勳章

如香港買唔到, 日本貴少少都會買

大宅

2020勳章

redbow 發表於 20-1-13 16:22
唔識分真假驚住買左假貨呀...
同埋可能有少少潔癖,用唔到二手野..

日本文化唔會放售假野,vintage先襟,平時我都唔會考慮二手,只有係日本買vintage先會考慮

子爵府

2020勳章

IloveJJ 發表於 20-1-13 14:05
點解扣10%?
唔覺得香港SA白鴿眼,我覺得佢哋好nice, ...

因為日本官網價錢已經加咗10% 消售税所以JM 意思要扣10% 因為我哋係遊客所以可以退稅

男爵府

今次去日本,俾我撞返我之前想買嘅山茶花耳環丶仲有新一季嘅coins bag,雖然因為匯率關係,比香港買貴咗,但遇到hot items而自己又好想要,我都會買咗先

公爵府

2020勳章

會係日本買香港無的款

複式洋房

2020勳章

BabeV 發表於 20-1-13 23:38
今次去日本,俾我撞返我之前想買嘅山茶花耳環丶仲有新一季嘅coins bag,雖然因為匯率關係,比香港買貴咗, ...

師姐, 咁你係咪最後買左呀?
我想問貴香港幾多呀

複式洋房

2020勳章

ungela914 發表於 20-1-13 20:37
因為日本官網價錢已經加咗10% 消售税所以JM 意思要扣10% 因為我哋係遊客所以可以退稅
...

以我睇boy為例, 香港$33xxx,日本官網扣埋稅都$34xxx

複式洋房

2020勳章

baby_CH 發表於 20-1-13 18:20
日本文化唔會放售假野,vintage先襟,平時我都唔會考慮二手,只有係日本買vintage先會考慮
...

都岩,我一於試下去睇下有無機會執到好野

別墅

redbow 發表於 20-1-13 16:00
好啦,咁等我順路都即管去睇下~
不過唔喺香港買,香港D分店係咪check唔到record呢?
...

香港分店係唔會有日本分店record

其實你想check record for維修? 如果係維修我之前試過日本買完可以拎去香港分店維修呀

子爵府

2020勳章

redbow 發表於 20-1-14 09:05
以我睇boy為例, 香港$33xxx,日本官網扣埋稅都$34xxx

係㗎貴少少但你可以買到心頭好或日本限定嘅色但相對嚟講平過我哋美國呢邊因為我哋要比税

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊