論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

工人生日果日, 襯湊咗我細囡返學(返青衣), 未放學期間, (平時我要佢在學校附近商場等我囡放學, 我囡只是K2, 只返3個鐘頭學),靜靜雞走咗去海洋公園玩, 佢又蠢到同我囡講(佢同我囡好FRIEND, 好錫佢), 叫佢唔好講俾我聽, 仲俾埋相佢睇, 我囡真係冇同我講, 不過佢同咗家姐講, 家姐講返俾我知, 搞到我好鬼嬲, 咁樣祟出去玩, 真係好過份!但係我只可以扮唔知, 一來我唔想出賣我個囡, 二來佢都做咗5年, 都做得OK 的, 仲諗住繼續的, 唉, D工人做得耐就開始愈來愈過份!

大宅

2020勳章

3個鐘,來回青衣同op, 仲趕得切玩咩?

大宅

2020勳章

kiming 發表於 20-1-13 22:34
工人生日果日, 襯湊咗我細囡返學(返青衣), 未放學期間, (平時我要佢在學校附近商場等我囡放學, 我囡只是K2, ...

其實中間個三個鐘
你期望佢做啲乜嘢
咁而家結果係唔係佢準時接到你個女?
點解咁都要嬲到爆炸

大宅

2020勳章

做左五年, 如果越軌行為就只係呢一單, 你唔要呢個工人我估大把人要

裝睡的人喚不醒, 裝聾的人聽不聞

大宅

工人生日果日, 襯湊咗我細囡返學(返青衣), 未放學期間, (平時我要佢在學校附近商場等我囡放學, 我囡只是K2, ...

其實無遲到接你個女,反正嗰3個鐘都係喺商場行無嘢做,玩電話,由得佢啦。最緊要佢識得準時接返個女

別墅

2020勳章

其實如果佢冇遲湊放學我都覺得OK啊
生日優惠只係得正日一日,佢可能覺得唔過去望吓咁就可能永遠都唔會去 門票$498。
反而我覺得佢肯三個鐘頭只係到一到海洋公園就走,都算係咁。加上你叫佢商場遊蕩,其實概念一樣都係有佢做下自己野。

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

回覆樓主:

3小時青衣來回海洋公園..... 你工人都好善用時間!!

其實你日日叫工人在商場等3粒鐘, 好浪費時間, 長遠來説, 不如諗下可否有更好安排。

珊瑚宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

3個鐘來回海洋公園, 青衣? 你工人好快手, 做野都咁爽手? 若無遲到接你女, 同佢講你咁鼠咗去, 有乜意外, 唔包, 睇吓佢點?
·
我當年件肥廢人, 由美孚鼠返太子, 淨去都過一個鐘。

複式洋房

平時我通常安排佢中間果段間去吓街市, 超級市場買吓嘢, 咁啱果日冇嘢買, 我都預咗佢果3個鐘都係喺商場HEA, 但估唔到佢咁巴閉走咁遠去玩, 萬一中間有咩意外趕唔到返去接女咁點呢? 我囡話佢浄係去咗水族館, 係呀, 佢做嘢係好快手, 係咪要讚吓佢咁叻咁都趕得到由青衣去海洋公園三小時來回??

大宅

2020勳章

你細女返幾點? 公園開10點, 佢趕到返? 勁! 只有返下午班才得。

複式洋房

回覆 five555 的帖子

係喎,我囡返8:30-11:30,公園10時開,咁遠去到只係玩得半個鐘,咁都要去....

大宅

2020勳章

kiming 發表於 20-1-14 13:09
回覆 five555 的帖子

係喎,我囡返8:30-11:30,公園10時開,咁遠去到只係玩得半個鐘,咁都要去.... ...

其實咁諗都幾慘,得生日優惠先afford 得到去免費玩,仲要山長水遠(佢自己俾車錢定用你張八達通?)玩得半個鐘,睇黎佢plan 左好耐,真係好想去同埋慶祝吓自己生日... 人心肉做,算啦。

翡翠宮

下一年她生日 豪一天假比佢
玩具萬歲!

男爵府

2019新春慶豚圓

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
回覆 kiming 的帖子

我反而覺得既然佢個三小時都係商場HEA, 佢用呢三小時由青衣去海洋公園來回, 坐車都無左1小時多, 即係只1小時多留係海洋公園逛下…. 既然佢準時接你個女放學, 無阻礙進度, 其他方面無影響, 如果又係佢自己比車錢來回海洋公園, 我又唔介意喎. 佢起碼無話去左遊一圈, 遊到唔記得接阿女放學呀. 佢呢D真係醒目, 快手快腳,好過D慢條斯理的, 講完佢都未知發生咩事.

大宅

佢都無影響工作啊,難得生日可以免費入場,將心比己。

水晶宮

ks1201 發表於 20-1-15 17:50
佢都無影響工作啊,難得生日可以免費入場,將心比己。

如果我湊仔, 我做得出好似楼主工人在3小時來回海洋公園 。

但返工, 即使老細不在 office, 我都唔敢離開 office 3小時 去一轉海洋公園。

我諗, 樓主介意就係因為工人當時理應在工作崗位上, 而不是當自己放假可自由周圍去。

Vividada4472    發表於 6 天前

大宅

2020勳章

你個工人有小聰明,做嘢應該係快手快腳又幾醒目,同埋年紀應該唔大?同女女關係咁好,今次算啦,佢都係想喺生日犯少少規開心吓,一年只有一日免費,淨係行個圈都好,其實有啲同情佢。

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
回覆 birdbird 的帖子

係囉,唔係佢快唔快手嘅問題,係應唔應該嘅問題,佢唔應該隨便離開工作崗位,明目張膽去吞卜。就算我自己生日,咪一樣要返工,要OT,邊有得祟出去玩?
當然我明白,人質在佢手,我又可以點呢?咪繼續扮唔知囉。

大宅

2020勳章

honeybid2 發表於 20-1-14 22:10
其實咁諗都幾慘,得生日優惠先afford 得到去免費玩,仲要山長水遠(佢自己俾車錢定用你張八達通?)玩得半 ...

好多僱主真係。唉 如果自己老細係咁我馬上上jobsdb 可惜 工人無咩太多選擇

大宅

2020勳章 陪月勳章

回覆樓主:

上年我姐姐生日係星期日,佢去咗 OP但落大雨,今個月趁自己生日係週六買七折票帶埋佢去幫我揍女。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊