自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

子爵府

我由Suits第一季已經覺得Megan係bitch

大宅

caa 發表於 20-1-14 10:30
其實佢哋唔繼續用皇室一毫子真係自立門戶係冇人覺得有問題,但佢哋仲要繼續住皇室的物業,仲要註冊埋封號 ...

講得好啱,咩都唔要就唔使比人話咁耐,反而皇室冇面

伯爵府

朱古力吧 發表於 20-1-13 23:40
戴安娜王妃有版你睇...

有可能的

民主大國就係咁

別墅

rean_chau 發表於 20-1-14 10:29
英國皇室唔係吃素的, 向來都唔係無手段, 點會唔夠佢兩個後生鬥..
梅根係好衰, 講骨氣? 英國皇室咁多黑料, ...
佢而家食國家福利,但又唔想做吉祥物,邊有可能?加上王室都真係⋯骨氣?全世界只見到佢好食懶做,想享受富貴又唔想做公務,依個世界边有禁便宜嘅事情?

子爵府

可能Megan嬲Archie生為王子, 但得唔到封號住 ....覺得事頭婆偏心

別墅

tahnee 發表於 20-1-14 11:11
可能Megan嬲Archie生為王子, 但得唔到封號住 ....覺得事頭婆偏心

偏心就必然,Kate嫁威廉,威廉係王位第二繼承人,佢仔女都係繼承人,Harry係次子,仔女繼承排後好正常,以前Harry seven個王后伊莉沙白公主,都係生左大仔呀瑟王子,先至可以嫁入都鐸王朝做Queen,而家梅根已經好好,結左婚先生仔,又可以博嘴,而家又話依樣又話果樣,以前幾百年前,生左仔先準你嫁入皇室,而且女方又唔可以出聲,只可以做洋娃娃...

子爵府

調轉睇... 離過婚,有一半黑人,事頭婆都比結婚,其實已經好錫哈里同梅乾

子爵府

tsewong 發表於 20-1-14 10:15
其實有乜咁大不了呢? Prince Harry 根本冇可能繼位,例如查理斯其他啲弟妹咁,做唔做主要皇室成員都冇人 ...

但呢D唔係嫁入去一早知咩? 分家係講緊用TAXPAYERS 既錢喎, 唔係自己家族既錢, 自己錢應該冇人會理佢地.

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢想得封號就米鬼佢個名做Archie.

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆 Happybabyhbb 的帖子

係啊,老人家黎講,好開通~甘都話唔錫!?

子爵府

wonghiuyeezozo 發表於 20-1-14 10:51
佢地都有出席下活動既 不過次次都比人由頭鬧到落腳姐

出席活動有咩好罵? 我冇乜關注之前佢地既新聞...

伯爵府

牛年勳章

goat 發表於 20-1-14 08:42
我真心覺得英國王室最英氣係王夫,可惜幾個仔女子孫都遺傳唔到,harry已最似,但都差一點,雙眼冇神
...

王夫即係英女王個老公?

子爵府

朱古力吧 發表於 20-1-14 11:26
偏心就必然,Kate嫁威廉,威廉係王位第二繼承人,佢仔女都係繼承人,Harry係次子,仔女繼承排後好正常,以 ...

Megan覺得charlotte同Louis和Archie應該要有相同待遇, 如果大家都無封號, 等Charles繼位後自動享有, 佢應該無咁嬲, 萬一William直接做皇帝, 可能Archie就永遠拎唔到王子身份

侯爵府

jasprincess 發表於 20-1-14 11:37
但呢D唔係嫁入去一早知咩? 分家係講緊用TAXPAYERS 既錢喎, 唔係自己家族既錢, 自己錢應該冇人會理佢地.
...

咁咪大家傾掂數咩錢可以收,咩唔可以收

好多人嫁時都知99或夫家難頂,但實際相處落先感受到真係頂唔順。我只係覺得Prince Harry基本係等於冇繼承權,責任冇咁大。當然佢係有攞錢所以要做啲嘢,但既然想過第二啲生活,咪傾下點安排囉

佢老豆嗰輩除咗最細嘅阿叔,全部離哂婚。尤其係安德魯王子有版睇,佢前任老婆最後勁多醜聞,對皇室影響仲大

佢老豆封地啲錢我又覺得唔可以話一定唔俾得佢。咁佢又冇同查理斯脫離父子關係。Taxpayer 係咪都要俾咁多俾查理斯,唔會因為分俾個仔而可以俾少啲

禁止訪問

大宅

tahnee 發表於 20-1-14 01:48
如果查理斯之前繼左位,咁Archie出世就係王子(第三代自動做王子)
因為封王子只去到第三代,第四代只有長 ...

求科普: 請問有王子公主稱號會影響王位繼承次序嗎?

侯爵府

wonghiuyeezozo 發表於 20-1-14 12:02
鬧佢衣著唔得體 鬧佢唔尊重傳統 又日日拎大嫂比較 總之佢就乜都唔好咁囉 其實我覺得佢已經好努力營合英國 ...

我諗亦有部份原因係佢有一半黑人血統

侯爵府

wonghiuyeezozo 發表於 20-1-14 12:02
鬧佢衣著唔得體 鬧佢唔尊重傳統 又日日拎大嫂比較 總之佢就乜都唔好咁囉 其實我覺得佢已經好努力營合英國 ...

邊止咁少嘢
佢真係出曬名揮霍
開產前派對用成千萬
買衫多過皇妃七倍
裝修又洗500萬美金
又話要整個母嬰瑜伽館畀佢做瑜珈
仲有佢平日啲消費都係極之奢華
無風不起浪啦,真係佢咩都冇做人哋又話佢咩

珍珠宮

luckybaby2011 發表於 20-1-14 08:54
真係好討厭既兩公婆、著數要盡、就係買皇室愛哈里唔會點做、好反骨、遲d仲拎住個titie周圍搵食賣廣告得吋 ...

其實個trademark會唔會仲少人幫趁?有咩selling pt?

珍珠宮

口水包包 發表於 20-1-14 09:25
生於帝王家佢都無一般人咁多選擇都已經慘啦,一係帝王家行個配婚制度, 嫁娶全部貴族。咪無咁多是是非非。 ...

但呢一切好似來得太快適應期係咪短左d,仲要睇落部署左一排!

首頁
45678...12

尾頁

跳至