論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓

1)我自己填合約日期係咪寫我填表個日?

2)佢3月中到期, 入境處會自動接住落? 定我要通知?

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

回覆樓主:

新約日期睇工人 visa.

如佢入境日是2018 年4月1日, 合約由當日開始計兩年至 2020年3月31日; 新合約就由2020年4月1日開始。

即是, 工人幾時入你屋開工不等如合約的開始日期, 而工人入香港境當天, 合約即日開始。

複式洋房

2019新春慶豚圓

birdbird 發表於 20-1-14 07:52
新約日期睇工人 visa.

如佢入境日是2018 年4月1日, 合約由當日開始計兩年至 2020年3月31日; 新合約就由202 ...

我照抄舊合約資料落新合約, 見舊合約係1月份日期,但實質係3月先入屋

1 式 4份 既藍色合約 (日期)應該點寫?

水晶宮

cateye222 發表於 20-1-14 15:09
我照抄舊合約資料落新合約, 見舊合約係1月份日期,但實質係3月先入屋

1 式 4份 既藍色合約 (日期)應該 ...

新約日期睇工人 passport 上的 visa label, 不是睇舊约或佢入屋日期。

複式洋房

2019新春慶豚圓

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
birdbird 發表於 20-1-14 16:26
新約日期睇工人 passport 上的 visa label, 不是睇舊约或佢入屋日期。

請問知唔知我可以去入境事務處幫佢做visa? 我唔想佢知我資料

水晶宮

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
cateye222 發表於 20-1-15 16:16
請問知唔知我可以去入境事務處幫佢做visa? 我唔想佢知我資料

可以

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊