夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆樓主:

其實都幾明顯佢心不在焉
去左邊就吾 sure
不過呢度D女人擅長搬龍門
你問黎都多餘

比我就plan定點處理小朋友及財產,就揾私家偵探查個真相。

有 plan有証據,攤牌就簡易直接。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

luluyu 發表於 20-1-14 02:44
我同老婆結左婚7-8年有兩個小朋友其中細果個10個月大,近排覺得老婆有d變左,開始好積極減肥都減左好多,哩 ...
照你所講,小心處理,加多留意.

公爵府

帽已戴眼鏡,直接問淸楚佢

公爵府

ckcpooh 發表於 20-1-14 07:37
樓主,答案唔重要。重要的是太太仍在你身邊,改變一下自己,重拾剛開始時大家的感覺。感情關系靠雙方維持, ...

點會唔重要?如果對方出軌都唔重要?男女一樣?

公爵府

ckcpooh 發表於 20-1-14 08:13
其實你咁諗已經唔信老婆。我可以同你講,真實事件係:男女互相有feel 1年半都無搞野,之後斷晒接觸。
...

成日用攪野做基準。無搞野就ok?一係甘,光明正大同老公/老婆攞正牌同人曖昧神交,問下另一半ok唔ok.根本上床唔上床不是重點

洋房

alicego62 發表於 20-1-14 13:04
成日用攪野做基準。無搞野就ok?一係甘,光明正大同老公/老婆攞正牌同人曖昧神交,問下另一半ok唔ok.根本上 ...

一個女人正常結左婚有埋細路後同另一男人一齊曖昧密運就算唔上床冇搞野都已罪大惡極!!

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得樓主最着重唔係有無上床
老婆拒絕親密、頻頻同第三者約會、時刻電話傳情.......已經感受到老婆變心
一有第三者出現,信任同忠誠已被破壞,雙方關係已難以修補
樓主應該係不能接受老婆變心、破壞信任同不忠誠

大宅

又或者樓主覺得如果老婆冇同第三者上床,樓主仲想去挽留。如果上咗床,會覺得老婆好污糟。

公爵府

luluyu 發表於 20-1-14 13:31
一個女人正常結左婚有埋細路後同另一男人一齊曖昧密運就算唔上床冇搞野都已罪大惡極!!

...

所以呢度D人成日用上床去做分界線,根本錯左。講番樓主,直接問老婆了解下,無謂拖

侯爵府

人在心不在
靜觀其變啦
保持理智
唔好衝動行事

感情生變一定唔係單方面的問題
有心挽救嘅話
建議太太一齊去見輔導

男爵府

都似咁睇...

子爵府

畀面勳章

其實你feel到有野,同行為上都有唔同,都七八成係有野。。但你未有實質証據响手前,你都可以暗中諗下小朋友日後的安排,同埋處理下資產問題,最緊要唔好打草驚蛇,令對方有所防範

大宅

luluyu 發表於 20-1-14 02:44
我同老婆結左婚7-8年有兩個小朋友其中細果個10個月大,近排覺得老婆有d變左,開始好積極減肥都減左好多,哩 ...

撇除你太太有冇第三者,先問自己,同太太既關係點解會有轉變,溝通不足?價值觀改變?
女人要變心,好大機會係因為同丈夫關係變差,先從改善關係著手啦,你都要檢討自己有無問題呢

子爵府

點解部份人覺得
太太出軌=老公有問題,係老公既錯
實在好難理解

珍珠宮

因為女人系進入一段關系之後, 對個男人通常好專一, 就算有人追都未必會接受, 如果個男人對個女人唔好又或者有問題, 咁個女人就會識第二個, 同埋, 男人, 就算離左婚, 都唔會認自己唔岩

男爵府

crt1234 發表於 20-1-15 13:18
點解部份人覺得
太太出軌=老公有問題,係老公既錯
實在好難理解

係喎~尤其呢版有啲JM一聽到出post嘅係男士講太太嘅不是~好多時都會鬧返出post嘅受害者喎~但如果同樣事發生喺女士身上~又會同受害者一齊鬧咩賤男吖~渣男吖真係好有趣

珍珠宮

男人同女人心理系唔同, 男人出軌, 可以冇原因又或者老婆唔好, 但女人出軌通常同老公有關

子爵府

anna59 發表於 20-1-15 13:30
因為女人系進入一段關系之後, 對個男人通常好專一, 就算有人追都未必會接受, 如果個男人對個女人唔好又或者 ...

男人唔好/男人有問題
唔係女人出軌既藉口

男爵府

crt1234 發表於 20-1-15 13:51
男人唔好/男人有問題
唔係女人出軌既藉口

同意
正如女人唔好/女人有問題
唔係男人出軌嘅藉口
有時要公道啲

珍珠宮

回覆 crt1234 的帖子

但事實上, 男人唔好, 女人出軌, 系一個原因, 咁如果同老公關系唔好, 個老公衰, 老婆要求離婚, 老公為求面子拒絕, 咁老婆出軌, 又點計數?唔好同我講冇野系唔可以離婚呀, 又或者乜離左婚先啦, 有D野, 唔系話斷就斷

首頁

尾頁

跳至