烹飪搵食

跳至
[素食] 焗蕃薯

首頁

尾頁

超級版主

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MMCP 發表於 20-1-21 17:03
可以蒸7成熟,再去焗嗎?

口感會唔同喎,焗個皮係乾身,蒸係軟身。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

超級版主

2020勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

今日買咗紫薯焗,揀嘅唔算太粗身,焗咗兩個鐘,有幾條裂開漏糖,連皮食都幾香甜,食皮好似食緊chips咁。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

2020勳章

都要睇品種
我試過有D 焗左都係好濕

禁止訪問

大宅

2020勳章

我都鍾意食番薯又平又抵食

大宅

2020勳章

回覆 rose-mag 的帖子

我好鍾意食蕃薯I