自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

本人雙卡機
固定號碼; 用club sim ($28月冇限分鐘)
卡2: 年咭 (4G 香港365日 20GB+2000分鐘 上網卡 電話卡,HK$125.00)

平均唔洗40蚊個月
本人上網用量低於3gb/月
因多數公司&家中wifi

男爵府

年咭可以帶電話號碼

子爵府

waiqwai 發表於 20-1-14 09:23
年咭可以帶電話號碼

可以

wcpcelia    發表於 20-1-14 11:21
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

我轉用3HK萬能卡,連嗰$28都慳番,可以帶number轉台,你google 3HK萬能咭mnp好多教學

另外imc年卡都可以帶number過台,你睇下邊個啱你

伯爵府

竇漪房 發表於 20-1-14 09:59
我轉用3HK萬能卡,連嗰$28都慳番,可以帶number轉台,你google 3HK萬能咭mnp好多教學

另外imc年卡都可以帶 ...

咁年卡用完增值,會唔會冇咁扺,到時迫住捱增值價

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

小談心 發表於 20-1-14 10:25
咁年卡用完增值,會唔會冇咁扺,到時迫住捱增值價

3的話用曬你再增值買plan啫嘛!價錢一樣但帶number會貴過買新卡
imc新join會平D,續會貴咗

如果你用量多可以轉3或imc,用完再買張鴨聊佳放sim2,夠一年至續主number

伯爵府

竇漪房 發表於 20-1-14 12:07

3的話用曬你再增值買plan啫嘛!價錢一樣但帶number會貴過買 ...

明白,我再研究下
不過全年得2000分鐘,驚唔夠用,平時用量都唔高

珍珠宮

熱血金章

回覆樓主:

主咭到中移動,轉為增值咭,月費兩元,用幾多計幾多。
一般上網講電話就用副卡 ,鴨寮街嗰隻145蚊一年有28G,3g係大陸用,2000分鐘講電話。

子爵府

小談心 發表於 20-1-14 12:47
明白,我再研究下
不過全年得2000分鐘,驚唔夠用,平時用量都唔高

imc可隨時買分鐘
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

toffeetong 發表於 20-1-14 14:00
主咭到中移動,轉為增值咭,月費兩元,用幾多計幾多。
一般上網講電話就用副卡 ,鴨寮街嗰隻145蚊一年有28G ...

主咭幾錢一分鐘?
放下自在

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小談心 發表於 20-1-14 08:35
本人雙卡機
固定號碼; 用club sim ($28月冇限分鐘)
卡2: 年咭 (4G 香港365日 20GB+2000分鐘 上網卡 電話卡 ...

想請教一下:

依家我媽媽join緊電訊數碼plan, 沒有數據, 如果佢出街, 完全收唔到whatsapp

佢唔肯轉有數據plan, 話貴喎.......如果用你方法,我可以另外買一張年咭(有數據) 比佢嗎?

伯爵府

華華子 發表於 20-1-14 15:15
想請教一下:

依家我媽媽join緊電訊數碼plan, 沒有數據, 如果佢出街, 無完全收唔到whatsapp

可以,不過重點要雙卡電話

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小談心 發表於 20-1-14 15:21
可以,不過重點要雙卡電話

我媽媽個部電話係雙咭, 想請問你張年咭係邊度買?

伯爵府

想請教一下:

依家我媽媽join緊電訊數碼plan, 沒有數據, 如果佢出街, 無完全收唔到whatsapp

如果老人家,唔想幫佢搞咁多增值,可以用自由鳥,48蚊全包,有0.5gb 4G, 3G冇限,係慢d, 但 WhatsApp 夠用,但分鐘唔算多,好似1000,如果亞媽鐘意煲電話粥有機會唔夠

伯爵府

華華子 發表於 20-1-14 15:24
我媽媽個部電話係雙咭, 想請問你張年咭係邊度買?

我上網咋,
jm教深水埗仲扺,不過我唔近果頭,計返車錢都冇乜著數

侯爵府

小談心 發表於 20-1-14 15:24
如果老人家,唔想幫佢搞咁多增值,可以用自由鳥,48蚊全包,有0.5gb 4G, 3G冇限,係慢d, 但 WhatsApp 夠用 ...

謝謝你提議, 其實我媽平時都唔多講電話, 只係佢出街時就無數據, 有時whatsapp佢佢都唔知, 所以想幫佢出張數據咭, 等佢出街收到whatsapp~~

珍珠宮

熱血金章

想請教一下:

依家我媽媽join緊電訊數碼plan, 沒有數據, 如果佢出街, 完全收唔到whatsapp

雙咭機,用佢上網,一年28g,媽媽一定夠用,$145

我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

珍珠宮

熱血金章

cattz288 發表於 20-1-14 15:07
主咭幾錢一分鐘?

本地通話0.05/分鐘
這咭有效期180日,即是每半年要增值一次。
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

侯爵府

toffeetong 發表於 20-1-14 17:21
雙咭機,用佢上網,一年28g,媽媽一定夠用,$145

謝謝你, 請問呢張咭可以係邊度買到? 鴨記? 有無話邊間舖頭可以買到?

珍珠宮

熱血金章

華華子 發表於 20-1-14 17:28
謝謝你, 請問呢張咭可以係邊度買到? 鴨記? 有無話邊間舖頭可以買到?
...

我係鴨記買
條街好多都賣電話卡,平就買

首頁

尾頁

跳至