自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

kingkiu 發表於 20-1-15 09:59
聯通無volte
3hk 3g 語音有幾好大家都好清楚
-------

volte 係乜,請問

大宅

虎到金來勳章

小談心 發表於 20-1-15 08:20
上網揾左張咭,冇你講咁平喎,定係我揾錯,

鴨記賣$90,
屯門金邦賣$108 唔包郵 +$10順豐

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

華華子 發表於 20-1-14 17:28
謝謝你, 請問呢張咭可以係邊度買到? 鴨記? 有無話邊間舖頭可以買到?
...
平時商場,如荃灣南豐,電話鋪都 k, 但較深水埗貴。但吾想出去買,呢 d鋪就方便。

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

我都係用雙卡,因懶得搞帶號碼到萬年卡,所以將主號碼轉用聯通,上網就買年卡,而家上網用緊cmhk,不過不失啦

伯爵府

rachel97 發表於 20-1-16 17:42
我都係用雙卡,因懶得搞帶號碼到萬年卡,所以將主號碼轉用聯通,上網就買年卡,而家上網用緊cmhk,不過不失 ...

我都係,所以自己no. 冇上網淨月費,平就可以,我用緊sim 貪佢28蚊冇限分鐘冇合約,我見大家介紹聯通好平,仲要11蚊個月(500分鐘),如果少電話嘅11蚊都真的好扺

大宅

回覆樓主:

我都係同你一樣咁用,雙卡機
卡1。固定號碼:數碼通儲值卡,每半年增值50蚊,本身極少講電話,主要keep個號碼
卡2。鴨記買一年卡,大約120-130蚊買到25gb-30gb, 每月大約5gb用量, 平均4蚊1gb, 一個月大約用20蚊上網,年卡附有另一組號碼,有2000分鐘,只用作打出電話,無特別使用

大宅

栗子撻 發表於 20-1-16 22:51
卡1。固定號碼:數碼通儲值卡,每半年增值50蚊,本身極少講電話,主要keep個號 ...

請問數碼通儲值卡通話幾錢/分鐘?
係咪要去門市搞帶number過店?
要簽約?

大宅

ship2019ship 發表於 20-1-17 09:39
請問數碼通儲值卡通話幾錢/分鐘?
係咪要去門市搞帶number過店?
要簽約?

係去門市帶號碼轉儲值卡,儲值卡不用簽約,每入50蚊可以有180日有效期,我用量極低 每半年都用唔晒50蚊,所以我都唔知幾錢一分鐘

侯爵府

Chiq63663 發表於 20-1-14 23:19
增值咭月費2元?我上個月問過hk$50/半年.....

亞女都用緊, 頭一次轉到中移動好似收$100, 可唔可以用返就唔就得, 半年增值一次, 每月$2叫行政費, 不是月費
另外配一張鴨聊街數據卡$120 , 20GB香港+3GB中國, 上大陸都可以用微信。

wcpcelia    發表於 20-1-21 16:20

侯爵府

竇漪房 發表於 20-1-14 12:07

3的話用曬你再增值買plan啫嘛!價錢一樣但帶number會貴過買 ...

我就用imc轉台增值都可以在網上做, 不過就覺得電話分鐘唔多夠用

大宅

醒目開學勳章

purplechung 發表於 20-1-17 10:05
亞女都用緊, 頭一次轉到中移動好似收$100, 可唔可以用返就唔就得, 半年增值一次, 每月$2叫行政費, 不 ...

請問中國移動儲值咭,可收短訊嗎?

侯爵府

yanmi2003 發表於 20-1-17 11:30
請問中國移動儲值咭,可收短訊嗎?

岩岩經過幫你問左, 首次轉台費用收$100儲值額$98可以用返, 之後每月$2
收sms免費, 發出sms同台$0.3 唔同台$0.7

大宅

醒目開學勳章

purplechung 發表於 20-1-17 16:48
岩岩經過幫你問左, 首次轉台費用收$100儲值額$98可以用返, 之後每月$2
收sms免費, 發出sms同台$0.3 唔 ...

我今日問天水圍儲值咭冇貨?請問你問左那區

侯爵府

yanmi2003 發表於 20-1-17 16:55
我今日問天水圍儲值咭冇貨?請問你問左那區

奥海城, 職員又無講話無貨喎!
我問佢帶號轉台儲值卡, 最主要是想keep號碼。

伯爵府

purplechung 發表於 20-1-17 10:16
我就用imc轉台增值都可以在網上做, 不過就覺得電話分鐘唔多夠用

imc 啲plan 偏貴少少

伯爵府

栗子撻 發表於 20-1-16 22:51
卡1。固定號碼:數碼通儲值卡,每半年增值50蚊,本身極少講電話,主要keep個號 ...

我其實都想學你咁,但驚有時突然講過長電話,就會貴左,仲慳埋都唔夠比果一次電話粥。
正常我好少講電話,但好間唔中,有同事打嚟問野,一問就15~20分鐘。
同家中冇電話

大宅

回覆樓主:

幾乎全家帶曬號碼過去IMC. 用了一年幾,剛剛全部renew 1年。 我們都系168左右一年1000分鐘加10g,對於大部分使用wifi的我們,非常適合。

wcpcelia    發表於 20-1-21 16:33

大宅

小談心 發表於 20-1-18 07:03
我其實都想學你咁,但驚有時突然講過長電話,就會貴左,仲慳埋都唔夠比果一次電話粥。
正常我好少講電話, ...

要講電話我又唔會慳住用,咁都係間唔中,貴得過你比月費,上網我都無慳照用

別墅

小談心 發表於 20-1-14 15:24
如果老人家,唔想幫佢搞咁多增值,可以用自由鳥,48蚊全包,有0.5gb 4G, 3G冇限,係慢d, 但 WhatsApp 夠用 ...

請問邊度有得賣?

首頁

尾頁

跳至