自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

wyl 發表於 20-1-23 09:22
通話唔夠用可以隨時增值呀, 可以加多500分鐘或者1000分鐘

咁又ok喎

大宅

toffeetong 發表於 20-1-14 17:25
本地通話0.05/分鐘
這咭有效期180日,即是每半年要增值一次。

$2 是月費?
第一次轉儲值卡要幾錢?
有冇$50 ?

另外,用雙卡機
可以有飛線及留言服務?

吾太明白!
thx

大宅

wyl 發表於 20-1-19 10:19
雙卡機
卡1用imc $68/365日,主要keep號碼收短訊
卡2買3年卡上網同打電話

imc $68 可以有飛線 or留言?
如果我sim 1 想有留言
邊間公司有?
thx

大宅

小談心 發表於 20-1-18 07:03
我其實都想學你咁,但驚有時突然講過長電話,就會貴左,仲慳埋都唔夠比果一次電話粥。
正常我好少講電話, ...

有時D銀行打來
學校老師打來
sim 1 怕吾夠分鐘
所以想有留言服務
之後用sim 2(上網卡)覆
你有同樣情況?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

amj 發表於 20-1-25 08:47
imc $68 可以有飛線 or留言?
如果我sim 1 想有留言
邊間公司有?
有飛線沒留言
http://imc-networks.com.hk/imc/lang/chi/user_guide_prepaid.php

大宅

wyl 發表於 20-1-25 09:16
有飛線沒留言
http://imc-networks.com.hk/imc/lang/chi/user_guide_prepaid.php

thx
如果imc $68蚊一年
比起中國移動儲值卡
一年要增值兩次$50
好似仲抵啲喎

大宅

有飛線沒留言

1GB果張?
就到期了

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

amj 發表於 20-1-25 11:44
1GB果張?
就到期了
我本身用緊IMC,365日後只需增值,不須㩦號轉台。
佢哋除咗68元仲有其他價錢嘅年plan。

大宅

wyl 發表於 20-1-25 13:49
我本身用緊IMC,365日後只需增值,不須㩦號轉台。
佢哋除咗68元仲有其他價錢嘅年plan。
...

thx!
增值嘅意思即係你用曬嗰啲分鐘嘅時候要增值
如果用唔曬
就咁68蚊一年
正確嗎?

珍珠宮

amj 發表於 20-1-25 13:52

thx!
係,但假設你10個月用哂通話或數據,你都可以再買68元,重設365日。
http://imc-networks.com.hk/imc/lang/chi/recharge.php#menu

大宅

wyl 發表於 20-1-25 13:59
係,但假設你10個月用哂通話或數據,你都可以再買68元,重設365日。
http://imc-networks.com.hk/imc/lang/ ...

明白!
thx

伯爵府

有飛線沒留言

無須任何月費或啟動費,每轉駁一分鐘,就扣一分鐘本地通話

即飛左線都照扣分鐘,飛嚟做乜

伯爵府

amj 發表於 20-1-25 11:44
1GB果張?
就到期了

但我要3月先轉得

珍珠宮

小談心 發表於 20-1-25 14:20
無須任何月費或啟動費,每轉駁一分鐘,就扣一分鐘本地通話

即飛左線都照扣分鐘,飛嚟做乜
呢個我都唔係好肯定,但我估即使轉駁扣咗你1分鐘,咁之後你在另一個號碼傾幾耐應該係唔會扣IMC呢張卡,冇可能兩張卡一齊扣錢啩。但我唔敢肯定,最好打去IMC問清楚。

珍珠宮

小談心 發表於 20-1-25 14:21
但我要3月先轉得
你轉前1星期先上去佢網頁睇下有乜優惠,我見佢成日有減價。

大宅

小談心 發表於 20-1-14 15:26
我上網咋,
jm教深水埗仲扺,不過我唔近果頭,計返車錢都冇乜著數

我之前轉萬年卡的鋪頭,可以郵寄卡俾你

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

wyl 發表於 20-1-25 14:26
呢個我都唔係好肯定,但我估即使轉駁扣咗你1分鐘,咁之後你在另一個號碼傾幾耐應該係唔會扣IMC呢張卡,冇可 ...

我之前FB問過IMC,佢話兩張卡都會扣分鐘,講幾耐兩邊都會扣一樣

琥珀宮

華華子 發表於 20-1-14 15:15
想請教一下:

依家我媽媽join緊電訊數碼plan, 沒有數據, 如果佢出街, 完全收唔到whatsapp

可以,但要部機有双卡槽

首頁

尾頁

跳至