夫婦情感

跳至
...  

首頁

尾頁

大宅

茶類愛好者 發表於 20-1-18 17:23
無錯,同一個天空下,人有唔同既生活方式。人地叫G外遇多P交換伴侶等等...都係人地既選擇,我地 ...

同意, 咩都係自己做就得,人哋做唔得,仲想要 個完美無瑕嘅老婆 ,公平啲好無? 最好做錯咩事都原諒你, 唔使想點, 咁就完美喇係咪?

茶類愛好者    發表於 20-1-18 20:50

翡翠宮

回覆樓主:

咁樓主吾原諒佢咪得囉
pure 既繼續pure
重慾既繼續重慾
你吾阻我我亦吾阻你

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

~kammy~ 發表於 20-1-15 12:54
可能唔覺咁有錯掛, 其實有時感覺佢真正後悔的,不是去咗叫雞,而係後悔拍埋片留證據被我發現咗...
...

一定係

大宅

問題係大家既信任仲係度嗎?兩個人之間既信任撕裂左係好難復原,男人總係用下半身思考,做錯事就要求原諒,我會比一段時間去觀察佢,睇佢係未真心改過,可能係一年半載,始終咁耐感情,都會唔捨得。

大宅

回覆樓主:

第一…無可能只叫了一次而拍埋片…
第二…你老公不停大話蓋大話…係老手…我唔信佢婚後無叫
第三…已沒了信任…再一起人都癲
樓主說好的驗孕呢?
老公係你既…離不離開你自己決定…決定了原諒就勿再懷疑…但我相信你無可能做到

男爵府

驗佐有無BB未

複式洋房

回覆 chillimom 的帖子

我係女人,都好認同你講既野,可能10幾年20年前,初初拍拖仲係0靚妹仔仲會好似樓主咁既心態,呢10幾20年見太多,識太多,其實你要一隻唔食肉的獅子冇咩可能,但好多女人都會話:一早講好左,結左婚先可以食肉,結婚前只可以食菜,世界上有真係食菜的獅子嗎?叫雞又點,我識太多男性朋友都係咁,仲要好多都有 $,但一樣怕老婆對老婆好好,唔係話一定做女人要接受,只你其實實係要明白個實際環景,你唔比獅子食肉一樣係好唔人性,況且佢對你好,你仲想點呢?已經過左去你點解會new 出黎鬧,唔開心點都會,但你要明白,男人係獅子,喜歡食肉同捕食,你如果明白呢點,你可以自己衡量一下。

大宅

回覆 Challll 的帖子

怎解男人一定要係肉食獅子呢?每一個男人都有獅子咁樣一統森林嘅雄風嗎?
男人怎解唔可以係其他草食動物呢?
仲有,樓主似乎似小白兔多過似老虎乸呀。

其實重點並唔係呢個男人叫g,重點係佢違貨咗佢同樓主之間嘅契約、違背咗承諾。商業世界違反合約可能未必咁嚴重,但感情世界就係非常嚴重嘅欺騙同傷害。
最最最重點佢認唔認為自己做錯,會唔會切實地改過自新。

大宅

mini1204 發表於 20-1-18 22:59
咁樓主吾原諒佢咪得囉
pure 既繼續pure
重慾既繼續重慾

係,真係道不同不相為謀

大宅

Siupenguinyiu 發表於 20-1-19 19:02
第一…無可能只叫了一次而拍埋片…
第二…你老公不停大話蓋大話…係老手…我唔信佢婚後無叫
第三…已沒了信 ...

樓主C6踩正樓主底線,所以係好難會當冇野發生。 問題係樓主之後想過咩嘅生活,睇重啲咩多啲。

大宅

回覆 Perpersis 的帖子

咪係囉,天性大晒?一係一早唔好做呢個承諾嘛。到揭發左,係咪真心認錯?定仲係而家咁你想點嘅心態?

珍珠宮

Challll 發表於 20-1-20 14:12

我係女人,都好認同你講既野,可能10幾年20年前,初初拍拖仲係0靚妹仔仲會好似樓主 ...

無意冒犯,但妳有無考慮過轉換下交際圈 / 拓寬下生活圈子?? 認識下一D可以帶俾妳正面影響的優秀男人,當妳認識到呢D人,妳真係會有好多得著,獲益良多,老套D講句,係生命影響生命啊。識到呢D人,妳真係會返唔到轉頭,唔會再LOWER 自己既 STANDARD。

唔好意思如果令妳唔開心,但妳講到妳生命裡充斥著妳口中既個種人,我有點傷感,因為我覺得妳MISS左生命中好多美好正面光明的事物,仲把唔合理既事當常理而不自知。呢個世界固然有黑暗面,但都有光明既一面,一個人會變成點,除左好睇自己選擇同造化,環繞住自己既身邊人都起左好大作用。祝安康。

大宅

chillimom 發表於 20-1-18 12:30
我好怕呢啲性潔癖女人,硬係要挑戰人性,又硬係要咁天真。呢個結果根本就係必然。嗰啲話,車我夠係咁啦但 ...

原來譚道德同譚何容儀真係存在架

珍珠宮

syc7 發表於 20-1-20 19:40
回覆 Perpersis 的帖子

咪係囉,天性大晒?一係一早唔好做呢個承諾嘛。到揭發左,係咪真心認錯?定仲係而 ...

都唔係男人黎架!!

公爵府

呢度甘多花生友譪左甘耐道德經,樓主有冇update

複式洋房

茶類愛好者 發表於 20-1-20 22:31
無意冒犯,但妳有無考慮過轉換下交際圈 / 拓寬下生活圈子?? 認識下一D可以帶俾妳正面影響的優秀男人,當妳 ...

...

複式洋房

~kammy~ 發表於 20-1-21 12:09

...

...

複式洋房

Challll 發表於 20-1-20 14:12

我係女人,都好認同你講既野,可能10幾年20年前,初初拍拖仲係0靚妹仔仲會好似樓主 ...

我唔俾獅子吃肉好冇人性......一開始已講明婚前晌我身上係冇肉食,咁佢可以揀另揀隻母獅、揀隻同類、有肉佢食嘅女朋友(正因為我唔想開張空頭支票俾佢,至先小人後君子講明),亦冇逼佢一定要揀我做女朋友,不過同時食兩家茶禮的心態未免貪咗啲。
就好似搵工咁,有些工作薪酬好福利好,但這間公司講明係要時時開OT嘅(對方肯講到明,已經好過呃完人哋入職之後至要人捱OT)咁嗰個人最後都揀咗呢份工,係咪都預咗會開OT

茶類愛好者    發表於 20-1-21 15:29

複式洋房

茶類愛好者 發表於 20-1-20 22:31
無意冒犯,但妳有無考慮過轉換下交際圈 / 拓寬下生活圈子?? 認識下一D可以帶俾妳正面影響的優秀男人,當妳 ...

...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

~kammy~ 發表於 20-1-21 13:49

...

.

首頁

尾頁

跳至