夫婦情感

跳至
...  

首頁

尾頁

子爵府

樓主, 你要知道, 人有好多面, 更不是非黑即白。好多野都係明知不對, 但硬係想做, 難以自控。
對女人來講, 叫雞係道德行為, 難以容忍, 但對男人, 可能只係購買一種服務, 「拍片」係服務的一環而已。
召妓當然不對, 佢自己都知。你不妨秤下, 佢對你的好, 值不值得抵消婚前的錯誤行為??
一次不忠百次不用、還是浪子回頭金不換, 你傾向邊一個呢??
世上無完人, 但單看你的描述, 我覺得應該比個機會大家。因為一旦分手, 他固然損失很大, 你的損失也不輕。

男爵府

~kammy~ 發表於 20-1-14 16:31
結婚之前, 2年前的事, 近來我發現咗...

10個男人 9個滾

公爵府

拍拖八年,兩年前結婚,婚後才有性行為,甘拍拖時唔通佢濟打飛機渡日?不可能吧!除非不舉

男爵府

加油,應該唔會結婚後停止,都係作最壞打算啦

伯爵府

叫雞解決都算,仲要拍埋片,仲大話連篇,我好介意另一半唔誠實,說真的,江山易改本性難移,仲後生如又驗到未有BB的話,我會選擇離開,一個人厄過我,我會成日都覺得佢大話連篇,咁樣去生活對你都好痛苦!

珍珠宮

我都係支持婚後性行為既女人,我唔會一定去期望老公婚前係處男,但一定絕對唔會係雞蟲!!

呢個係人生觀同價值觀既問題,做為人生伴侶,呢兩樣係好重要!! SORRY,完全過唔到自己個關。真心覺得樓主好慘,樓主應該係潔身自愛,有原則有底線既女人,嫁左雞蟲,清白之身俾左雞蟲

身體髮膚,受之父母,不敢毀傷,孝之始也。就甘比死人賤格雞蟲汙染左,情何以堪?! 家陣前世欠左佢?! 有人會話男人覺得係"服務",無咩大不了,我認為係人生觀同價值觀既問題,樓主婚前表明自己既價值觀,係個男人表面接受但呃樓主!!

道不同不相為謀,志不同不相為友,樓主,妳同妳老公根本唔係同一路人,唔會有幸福,佢話俾幸福妳?! DON'T MAKE ME LAUGH, OK?
雞蟲無資格同潔身自愛既女人講呢D!! 同佢同一路既女人講!! 世上雞蟲何其多,接受到雞蟲既女人都好多,樓主何苦加入埋去?

"服務","服務"??,G存在唔代表可以合理化件事,借貸賭博吸毒販毒買凶殺人走私軍火夠每天都存在,都係"交易",甘係咪見人做自己要照做?! 而且,一個人把另一個人(不論男女)當作性洩慾工具,呢個人唔會善良得去邊,妳唔會想自己下一代既父親係甘啩?? 完全做唔到一家之主既榜樣同職責!!

已經唔係原唔原諒既問題。唔係同一路人。

珍珠宮

請樓主好好保護自己,KEEP住詳細身體檢查,TAKE GOOD CARE OF YOURSELF

複式洋房

茶類愛好者 發表於 20-1-17 06:18
我都係支持婚後性行為既女人,我唔會一定去期望老公婚前係處男,但一定絕對唔會係雞蟲!!

呢個係 ...

...

子爵府

~kammy~ 發表於 20-1-14 19:11
小三一個,雞無數個...

但小三有感情係段關係裡頭,叫雞鋪鋪清,留得電話果啲應該係玩過覺得好玩,回頭幫襯

大宅

回覆 ~kammy~ 的帖子

完全明白樓主感受。係真嘅,理想同現實好多時候都好大距離

珍珠宮

~kammy~ 發表於 20-1-17 12:29

佢完全顛倒咗我一開始對愛情對婚姻那份理想,以後唔會再咁 ...

樓主,呢個世界仲存在住好多同我地相同理念既男人,呢D唔係過於理想化,係同一路人有相似既價值觀,所以樓主唔使心灰意冷,妳只係唔好彩俾人呃

我識一對夫婦朋友拍拖超過十年,唔好話婚前性行為,佢地兩人既FIRST KISS 就係佢地既婚禮上,佢地好開心甘喊左出黎,能夠搵到三觀一致既人生伴侶真係好幸福,我地下面班人都跟住喊

我識有男人拍拖8年幾,都係無SEX,打算婚後先有,佢女朋友都有同一想法,去旅行都分房訓。佢周圍D人男同事甘都有好多野講,但佢做自己,因為佢知道咩野先最重要,咩野決定對佢同另一伴最重要(如果真心想走埋下半生)。

樓主,我唔係想話婚後先有性行為先幸福,而係人生伴侶有相似既價值觀好重要!! 好好拓寬生活圈子,鍛煉下X-RAY 眼,呢個世界太多偽君子真PK呃女人。

要好好保護自己,祝安康

大宅

樓主問原唔原諒。 可能要清楚兩件事。第一佢怎解佢覺得可以咁樣呃你(佢認為係小事?)。第二怎解佢可以接受自己叫g(因為g可以非常污糟)。
如果你清楚後覺得兩個人係價值觀完全唔同嘅,最好唸清楚。價值觀唔同,並唔係一凹一凸,好多時候係痛苦根源。

另外,的確有啲男人對太太係好過爸爸對自己,但你覺得佢過去兩年有咁好嗎?

男爵府

如果樓主未婚前叫G, 但當同你結婚後,delete 晒所有嘢,亦無再叫,我會相信佢係婚後一心一意對你,而你一世都唔會知。

但現在被你發現,即係婚後無戒甩。

男爵府

~kammy~ 發表於 20-1-14 17:12

大家在一起之前講好結婚後再行房,佢也多次向我保證佢唔會 ...

我好怕呢啲性潔癖女人,硬係要挑戰人性,又硬係要咁天真。呢個結果根本就係必然。嗰啲話,車我夠係咁啦但我老公冇呀,只係你冇發現到。

男爵府

~kammy~ 發表於 20-1-14 18:31

我冇錢......佢留我唔係為錢,可能係面子掛...佢家人好喜歡 ...

係因為你係一個有功能性嘅好老婆囉。幫手搵錢,性格好,會係一個好媽媽係一個好老婆。

翡翠宮

alicego62 發表於 20-1-16 18:47
拍拖八年,兩年前結婚,婚後才有性行為,甘拍拖時唔通佢濟打飛機渡日?不可能吧!除非不舉
...

所以佢最錯係高估自己
應承一D自己做吾到既野

大宅

回覆 chillimom 的帖子

完全唔接受將堅持婚後先進行性行為講成性潔癖!人性本來就應該要制約,否則人類文明同社會制度都無從說起。樓主絕對值得尊重。

茶類愛好者    發表於 20-1-18 16:40

男爵府

Perpersis 發表於 20-1-18 15:55

完全唔接受將堅持婚後先進行性行為講成性潔癖!人性本來就應該要制約,否則人類文 ...

如果可以堅守到當然要佩服啦不過現實係有好多人口講可以但實際做唔到你睇幾多口講話係教徒但最後咪又未婚懷孕~例子有謝安琪、朱茵仲有嗰個議員容海恩所以我同意有好多例子只係你冇發現啫~佢唔講你鬼知咩

珍珠宮

Perpersis 發表於 20-1-18 15:55

完全唔接受將堅持婚後先進行性行為講成性潔癖!人性本來就應該要制約,否則人類文 ...

無錯,同一個天空下,人有唔同既生活方式。人地叫G外遇多P交換伴侶等等...都係人地既選擇,我地有我地婚後性行為選擇單一性伴侶,都係我地自願既,大家既然唔係同一路人,就河水不犯井水甘繼續係呢個世界上生活落去就得!!

依家係有人好大想頭甘想娶專一純品處女做賢內助,但自己同太太唔係同一路人,扮曬野表面認同實則......
呢個世界邊有甘著數?? 出得黎行,預左要還!! 自己既選擇自己要承擔個後果,俾人踢爆左仲問太太想點?! COME ON, BE A MAN !! 似返個男人好嗎?!

人生仲有好多美好既事等緊我地去探索,無空間無時間浪費係呢D"立立雜雜"既野上面。人如果無法抵抗誘惑,就要遠離誘惑,而唔係自己選擇誘惑,仲搏大霧另一半唔知。

公爵府

茶類愛好者 發表於 20-1-18 17:23
無錯,同一個天空下,人有唔同既生活方式。人地叫G外遇多P交換伴侶等等...都係人地既選擇,我地 ...

樓主都話觸及佢底線,無得原諒架喇

茶類愛好者    發表於 20-1-18 17:53

首頁

尾頁

跳至