3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

美好大世界2017勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
明明上個月月頭先感冒完, 搞左差唔多成星期先好返, 點知呢排又忽冷忽熱, 今朝一摸佢個頭就覺得慶慶地, 探一探熱, 發燒, 又病要睇醫生了, 見到佢咁真係好辛苦, 醫生都話佢抵抗力比較差, 叫我比多d生果佢食, 到底可以點做佢先無咁易病...

別墅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
鄭太太amy 發表於 20-1-14 17:07
明明上個月月頭先感冒完, 搞左差唔多成星期先好返, 點知呢排又忽冷忽熱, 今朝一摸佢個頭就覺得慶慶地, 探一 ...

可能之前病菌未完全好翻,所以一轉天氣又病過!其實我覺得抵抗力係天生架,我地做父母只可以係飲食方面著手,煲多啲湯水同埋食多啲生果囉!同埋我覺得幫小朋友著幾多衫都拿捏得好,著多著少都會中招!
Ps.不過如果你小朋友開始番學就更加易病

別墅

抵抗力差係咁! 試下俾d益生菌佢食,會有幫助!

複式洋房

因為生果有維他命C, 可以增強抵抗力. 或者試下兒童枇杷蜜一樣得, 都可以補充維他命C, 念慈菴出品, 我介紹比好多朋友, 佢地都讚話好

大宅

美好大世界2017勳章

lltracy 發表於 20-1-15 04:56

可能之前病菌未完全好翻,所以一轉天氣又病過!其實我覺得 ...
天然d都好, 不過有時d菌好惡

大宅

美好大世界2017勳章

~cmaggie320~ 發表於 20-1-15 10:20
抵抗力差係咁! 試下俾d益生菌佢食,會有幫助!
我唔想咁早俾益生菌佢食呀, 驚佢會有依賴同副作用, 有無d天然少少既方法

大宅

陪月勳章

飲多啲湯水,例如虎乳靈芝強肺湯

民房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
鄭太太amy 發表於 20-1-14 17:07
明明上個月月頭先感冒完, 搞左差唔多成星期先好返, 點知呢排又忽冷忽熱, 今朝一摸佢個頭就覺得慶慶地, 探一 ...

我個女之前都成日病,之後醫生叫我帶佢出多啲去晒太陽,之後明顯身體好左,唔到我唔信

別墅

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
回覆 鄭太太amy 的帖子

可以試下去萬0買d初乳牛奶粉佢飲
我聽醫院姑娘話小朋友成日病既話可以飲下
瑞X寶果隻有igg成份 , 可以增強多d免疫力, 飲完就無咁易病

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
做多啲運動游多d水啦

大宅

美好大世界2017勳章

janicekwok0921 發表於 20-1-17 01:08
做多啲運動游多d水啦
會啊, 真係要做返多d運動

大宅

美好大世界2017勳章

~cmaggie320~ 發表於 20-1-16 18:45
回覆 鄭太太amy 的帖子

可以試下去萬0買d初乳牛奶粉佢飲
都得,我之前斷左人奶後都有餵初乳牛奶粉俾b飲

洋房

有冇打流感針?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊