想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

計劃生小朋友,聽講生之前補充葉酸會對生BB好,有冇人幫手介紹邊一個葉酸比較好,唔該曬

大宅

2020勳章

回覆 kakakalai 的帖子

要食folate form...唔好買folic acid form..
因為全球有4,5成係有一種叫做MTHFR genes mutation
所以係吸收唔到folic acid..你上網再了解下呢個Gene's mutation就知了

可以買prenatal multivitamins..買之前睇睇成份要係folate methylfolate form都ok不要folic acid。香港市面上大部份係folic acid form

複式洋房

Yes_Mom 發表於 20-1-14 20:10

要食folate form...唔好買folic acid form..

惠氏嗎?

男爵府

2020勳章

GNC

大宅

2020勳章

回覆 ~kammy~ 的帖子

睇ingredient是石folate form...methylfolate 是其中一種。。總之不要folic acid form..有問題可以上網了解多一點

洋房

Yes_Mom 發表於 20-1-14 20:10

唔該曬啊,我了解吓(emoji)(emoji)

洋房

lindia 發表於 20-1-14 22:10
GNC

Thxxxx

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊