論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我想請工人(之前未請過),因為生完第一胎好快就又有左第二胎,本來我大b係我同我媽湊,而家想請工人湊new born 同做家務,但係我屋企得兩間room,一間係我同老公,另一間係我媽同大b,請問工人姐姐可吾可以瞓上格床我媽同大b瞓下格架?

侯爵府

2020勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

可以,只要你填form時寫明就得

複式洋房

2020勳章

bkcherine 發表於 20-1-14 20:17
我想請工人(之前未請過),因為生完第一胎好快就又有左第二胎,本來我大b係我同我媽湊,而家想請工人湊new b ...

我之前請姐姐個agent話可以,但佢提醒我大人唔好同BB一齊訓,驚壓親BB,話我冇家居安全意識,你留意下

別墅

回覆樓主:

其實我係廳都可以有位比姐姐瞓,但我驚無姐姐肯做

別墅

竇漪房 發表於 20-1-14 20:20
可以,只要你填form時寫明就得

with 1 Adult and 1 baby 甘呀

別墅

[email protected] 發表於 20-1-14 20:27
我之前請姐姐個agent話可以,但佢提醒我大人唔好同BB一齊訓,驚壓親BB,話我冇家居安全意識,你留意下 :fu ...

知道,但香港地寸金尺土…

複式洋房

2020勳章

bkcherine 發表於 20-1-14 20:35
知道,但香港地寸金尺土…

我都係唔夠位,最後我 c6聽個 agent講加張BB床放响我地間房,但冇左個衣櫃

別墅

[email protected] 發表於 20-1-14 20:42
我都係唔夠位,最後我 c6聽個 agent講加張BB床放响我地間房,但冇左個衣櫃
...

你有幾個b呀,到時我有一個歲加個newborn 同一間room應該吾得啦;(

複式洋房

2020勳章

bkcherine 發表於 20-1-14 21:16
你有幾個b呀,到時我有一個歲加個newborn 同一間room應該吾得啦;(

我1個,如你有2個要2張床了,我朋友都係放2張細BB床

侯爵府

2020勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

bkcherine 發表於 20-1-14 20:33
with 1 Adult and 1 baby 甘呀

份form有個地方你要填姐姐瞓間房大約幾大,同幾多個人share,佢地幾多歲,男定女

瞓廳都會有姐姐肯做㗎!你要佢同個成人share的話有D姐姐會prefer瞓廳

你咁情況請海外印會多D選擇

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊