自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

我的育兒心得勳章

男爵府

BLACKSTAR328 發表於 20-1-16 02:21
我個姑仔做二手店,佢話遇到中意既款式,會出力踩底個回收價,跟手自己買 ...

我賣袋時遇過呀,個Chanel 袋佢出好低價收跟住話我個袋舊,我即時答佢你賣緊果d Prada 袋仲舊啦,跟住佢問我你要幾袋先放呀,之後就俾錢我同埋又唔入電腦,所以我覺得佢係會自用,原來真有其事

男爵府

luvubabemiu 發表於 20-1-16 05:09
做過診所助護 有時一個人都冇要等勁耐 我問同事做咩唔叫病人入去 佢話doctor食緊早餐 食完會叮佢地叫名入
...

Display 變全新都唔係新鮮事啦,我會叫佢地攞埋頭先件display 出黎對比下,佢哋會即時黑臉真係唔好當d客係傻嘅

男爵府

小談心 發表於 20-1-14 21:27
餐飲業
你以為平價嘅 pizza 店先有小強
其實貴至1000位嘅高級食府都係咁 小強滿廚房走。

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

逸逸不敗 發表於 20-1-16 01:42
同埋佢地會係個客人report 到寫粗口,入埋電腦,吾比個客甘易下次book 到位做Facial架~同埋佢地會自己扣埋 ...
舊同事話俾我聽,佢舊公司要客人俾錢買一樽貴CREAM KEEP係鋪,係FOR個客黎到做FACIAL,自己用返自己個樽,但佢會返工偷用客樽貴CREAM,個樽無曬就俾個客睇,要佢再買

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

acskphc 發表於 20-1-19 00:47

我上星期就係遇到咁!我喺葵涌廣場1樓間Ambxxxxx 買個袋但 ...
我係SALXD買大皮袋都試過呀,點我去第2間SHOP拎話果間有新,我去到一睇就知係DISPLAY放返入袋啦,我係第一間已經俾左錢啦

男爵府

hnh_mami 發表於 20-1-15 14:50
認同,我當年搵既社工就係咁,一係留難你,一係就話你唔合資格,原因就係唔想寫report。
...

認同,朋友父母有困難及佢爸爸有長期病排政府要太長隊,因朋友要返工,媽媽照顧爸爸有壓力到好多時都哭所以朋友好慳都比爸爸入咗私院。其間找社工幫忙想政府資助部份老人津貼,但那些社工多多留難最後佢爸爸不出半年就走了。

已刪除用户

首頁

尾頁

跳至