自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

之前媽媽谷好多人講話佢fb個post好誇, 又話噴眼又剩咁...我仲等bb未出世之前買定勁大支諗住殺菌用, 咁依家仲用唔用好? 仲可以點消毒殺菌?

水晶宮

2020勳章

wys927 發表於 20-1-14 21:20
之前媽媽谷好多人講話佢fb個post好誇, 又話噴眼又剩咁...我仲等bb未出世之前買定勁大支諗住殺菌用, 咁依家 ...

有咩問題

伯爵府

2020勳章

琥珀宮

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

之前媽媽谷好多人講話佢fb個post好誇, 又話噴眼又剩咁...我仲等bb未出世之前買定勁大支諗住殺菌用, 咁依家 ...

我有用
噴手、廁所板
無噴眼

相知相遇相識

男爵府

2020勳章

我覺得都ok喎!
我囡帶耳環嘅耳loan發炎,噴咗3幾次,好番喎!
仲有,最勁係辟味!
(咁應該又未至於萬能嘅)

子爵府

2020勳章

我都有用喎, 最近C6病咗, 得閒在屋企噴幾吓, 起碼家中小朋友都冇被傳染. 不過一定唔係仙丹, 只係幾方便, 小朋友又唔抗拒的消毒噴霧.
陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

珍珠宮

2020勳章 畀面勳章

回覆樓主:

前排生飛滋用嚟噴口,噴左兩次已經唔痛,好番晒

男爵府

2020勳章

AQ 無用的,唔好浪費錢,已經有人分析過佢點呃人。

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=530643431048391&id=174953659950705

luluchiu    發表於 20-1-15 17:23

子爵府

Pepero 發表於 20-1-15 01:19
AQ 無用的,唔好浪費錢,已經有人分析過佢點呃人。

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=530643 ...

自己用左兩年感覺好好用,皮膚敏感同蚊咬都用佢…自己啱用我吾會理人講乜

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

我都係有用,都2~3年,但我唔會噴口眼傷口,只會當消毒,即係出街,食嘢前,如廁之類,感覺良好,我唔用呢款,都會用其他消毒初手,或產品,咁我貪呢款味道我接受,方便,咪keep住用,但有d人話裝在家中,自動噴我就唔會,係消錢騙局咁

大宅

AQ 除臭最勁,臭屁味、鞋臭味都搞得掂(emoji)(emoji)

男爵府

2020勳章

有小朋友唔好噴,化學野唔會俾小朋友吸。

伯爵府

願我能 發表於 20-1-15 07:55
有小朋友唔好噴,化學野唔會俾小朋友吸。

佢又話係天然?

公爵府

2020勳章

花生油子 發表於 20-1-15 00:10

係!!
消臭、痱滋, 真係用佢。

手仔,廁板,餐桌,我用消毒酒精,因為AQ 太貴了。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

男爵府

2020勳章

另一篇關於AQ 呃人嘅分析文,基本上,AQ只係一間識吹水呃人,同好識marketing 嘅公司。

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=419112285534840&id=174953659950705

男爵府

2020勳章

我有用開AQ,效果吾錯
除臭一流、喉嚨痛噴幾次就好番、消毒淨化都系用佢
屋企長時間有2部機set左定時噴消毒

珊瑚宮

2020勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

咁犀利

侯爵府

2020勳章

噴口腔?
止暴制亂,守護香港

侯爵府

2020勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我只會用嚟除臭,好好用,我用試用裝,但實在太貴,無自己買

公爵府

2020勳章

用左好多年噴手喎
當然唔好講到靈丹妙藥甘啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊