懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

預約左又唔講得住!就住玩應該得!動作不太劇裂!?

複式洋房

我當時都係,同同事報名后至發現有咗,照做瑜伽到兩個半月,要同瑜伽老師講聲,老師會提示有d動作唔可以做

大宅

yfhome 發表於 20-1-14 23:27

我之前瑜珈老師建議16週開始上

複式洋房

如果高溫就一定唔可以做,,我自己就大約4,5個月後先做,主要做拉筋個啲
你可以同導師講,正常佢地都會建議你陀定啲完 。

複式洋房

Seansonchan 發表於 20-1-15 01:00
我當時都係,同同事報名后至發現有咗,照做瑜伽到兩個半月,要同瑜伽老師講聲,老師會提示有d動作唔可以做 ...

如我自己就下可以嗎?未到三個月唔想講住

大宅

你自己有點知咩動作唔做得呢?連孕婦瑜珈都係12-16周先收生,瑜珈公司冇負責保護你個胎,有咩事都係你自己負責,不如交懷孕證明去extend個期啦,我hot yoga 同蒸身都係話懷孕延長曬合約日子。

複式洋房

yan1008 發表於 20-1-15 07:24
你自己有點知咩動作唔做得呢?連孕婦瑜珈都係12-16周先收生,瑜珈公司冇負責保護你個胎,有咩事都係你自己 ...

好的!謝謝

大宅

轉報孕婦瑜伽好啲喎, 做既動作好唔同, 我未大肚前有上開瑜伽, 最近開始孕婦瑜伽, 啲動作好唔同, 最起碼少左拉扯肚部及腰部既動作

複式洋房

Lily2020 發表於 20-1-15 10:12
轉報孕婦瑜伽好啲喎, 做既動作好唔同, 我未大肚前有上開瑜伽, 最近開始孕婦瑜伽, 啲動作好唔同, 最起碼少左 ...

好的!謝謝你

男爵府

休息下啦,頭三個月

大宅

我玩普通yoga玩到4個月, 之後就停左。其實同老師講太ADVANCE既動作唔做,我覺得都OK啦,可以繼續玩。

別墅

其實好睇自己心態 如果係擔心緊張嘅 就唔應該去 好多時人哋個個話無問題 但到有事先後悔都太遲 祝 好孕

男爵府

FayeFayeL 發表於 20-1-15 19:01
其實好睇自己心態 如果係擔心緊張嘅 就唔應該去 好多時人哋個個話無問題 但到有事先後悔都太遲 祝 好孕
...

同意。
自己就下力,小心d,應該冇事既。
同事當年在不知懷孕情況下玩攀石,都順順利利生下足月bb(現已快升中),所以同意FayaFayeL講“好睇自己心態”:)
祝順順利利,生個健康快樂bb。

首頁

尾頁

跳至