想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

曾試了兩次IVF 放入胚胎都是著床不成功,嚟緊2月頭會再繼續試 ,唔知大家有冇咩意見同想法或有冇話食咩,會增加著床嘅機會呢?謝謝…

大宅

回覆 pekopeko 的帖子

食多啲西柚、牛油果,有助子宮內膜厚度。植入後Day5-8要臥床,不要四圍走。

大宅

Veronuu 發表於 20-1-15 16:02

食多啲西柚、牛油果,有助子宮內膜厚度。植入後Day5-8要臥床,不要四圍走。 ...

我都係網上見到話食西柚,點解嘅?
咩唔係植入後頭兩日先要臥床咩? 要咁多日休息㗎…
聽聞最好唔好側訓添,XD

大宅

pekopeko 發表於 20-1-15 22:47
我都係網上見到話食西柚,點解嘅?
咩唔係植入後頭兩日先要臥床咩? 要咁多日休息㗎…
聽聞最好唔好側訓添 ...

點解食西柚,我就唔清楚了,但我有照食。

我之前植入3次失敗就係無瞓床,所以今次就試下瞓床。而根據上網的文章,day 5-8係著床關鍵期,反而頭兩日抖無用,因為植入的胎仍在飄浮中。所以我day 5-8也請大假在家休息,結果就成功了。

伯爵府

植入前一個月每日30分鐘運動,植入前幾日開始空肚食菠蘿酵素,一格黑朱古力,蛋白、滴雞精、鴻福堂花膠湯,卧三日床,上次我咁樣得左,今次都會咁試

大宅

我之前植入2次無著床,第3次植入當日去咗朋友屋企住,轉換環境分散注意力(朋友有2個BB,幫手湊下日子過得特別快),完全無諗,亦無特別介口或食啲咩,現在已經5週了。我覺得最緊要放在心情,分散注意力!

大宅

Karrie0426 發表於 20-1-19 19:33
我之前植入2次無著床,第3次植入當日去咗朋友屋企住,轉換環境分散注意力(朋友有2個BB,幫手湊下日子過得 ...

恭喜恭喜 ,我都希望可以放鬆到,而家轉左返一份part time ,唔駛成日返工 ,冇咁大壓力 ,希望好些啦…

係呢 ,你植入之後有冇請假唔返工 ,真係最好卧床嗎? 有冇食d 咩幫助到著床? thx

大宅

Veronuu 發表於 20-1-16 15:53
點解食西柚,我就唔清楚了,但我有照食。

我之前植入3次失敗就係無瞓床,所以今次就試下瞓床。而根據上網 ...

謝分享 ,我會留意吓,希望一切順利啦…

大宅

白羊花花 發表於 20-1-16 18:41
植入前一個月每日30分鐘運動,植入前幾日開始空肚食菠蘿酵素,一格黑朱古力,蛋白、滴雞精、鴻福堂花膠湯, ...

謝分享 ,你嚟緊已第二胎?

大宅

pekopeko 發表於 20-1-19 19:55
恭喜恭喜 ,我都希望可以放鬆到,而家轉左返一份part time ,唔駛成日返工 ,冇咁大壓力 ,希望好些啦…

...

我2018年12月開始IVF已經無返工,我3次人移植都無卧床休息,只系頭1、2日留系屋企,之後日日都去公園散步半個鐘。亦無食啲咩幫助著床,只系有姐妹叫我飲多啲豆漿,我有睇開中醫,移植前叫中藥開啲藥俾我,唔知關唔關事。

伯爵府

pekopeko 發表於 20-1-19 19:57
謝分享 ,你嚟緊已第二胎?

我想過幾個月放第二胎,呢兩個月開始運動下,食下核桃補維他命e, 哂下太陽

大宅

Karrie0426 發表於 20-1-19 20:29
我2018年12月開始IVF已經無返工,我3次人移植都無卧床休息,只系頭1、2日留系屋企,之後日日都去公園散步 ...

我都keep住睇中醫 ,盡量調理好身體 ,但隻腳始終一到晚上就好易凍 ,特別呢幾日,唯有浸吓腳 ,希望真係有用啦…

大宅

白羊花花 發表於 20-1-19 21:36
我想過幾個月放第二胎,呢兩個月開始運動下,食下核桃補維他命e, 哂下太陽
...

加油丫,如果你已做好晒準備 ,應該越早做越好嘅…

複式洋房

放鬆心情最重要。我病緊時殖入雪胎,都係咩都唔諗,得閒就瞓下,睇片同散步。喺屋企休息4日就如常返工。祝好孕!

大宅

Ufoso 發表於 20-1-19 22:29

放鬆心情最重要。我病緊時殖入雪胎,都係咩都唔諗,得閒就瞓下,睇片同散步。喺屋企 ...

thanks ,但我份人太急 ,樣樣都要快 ,又停唔到下來 ,希望今次真係要比自己休息多d啦…唉,明知但係做唔到XD

伯爵府

pekopeko 發表於 20-1-19 22:04
加油丫,如果你已做好晒準備 ,應該越早做越好嘅…

我未做好準備架,只係計劃

大宅

pekopeko 發表於 20-1-19 21:39
我都keep住睇中醫 ,盡量調理好身體 ,但隻腳始終一到晚上就好易凍 ,特別呢幾日,唯有浸吓腳 ,希望真係 ...

我除咗食嘢方面注意,我都有做好多其他嘢。例如每星期做幾次30分鐘慢跑、用暖水浸腳、不電髮、染髮、整指甲、做善事(幫人令自己開心)、飲滴雞精、水煮蛋、養卵營養品、唔食生冷野、煎炸野,最遲12點上床瞓覺。

當你最終成功,所以付出的一切都係值得嘅,祝你好孕!

複式洋房

食滴雞精有用AR, 可以食到生之前, 除非個胎太大太吸收就要停另外, 我醫生處方左一隻塞陰道用既藥, 佢話呢隻幫助著床最有效

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

GloSee 發表於 20-1-20 19:02
食滴雞精有用AR, 可以食到生之前, 除非個胎太大太吸收就要停另外, 我醫生處方左一隻塞陰道用既藥, 佢話呢隻 ...

請問係邊隻藥?

複式洋房

回覆 lovebobo 的帖子

隻藥叫Endometrin

首頁

尾頁

跳至