想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前IVF生左一個,等到宜家終於可以再試多次!今日開針,緊張仔呀!大家可以交流下,事隔6,7年對某啲記憶唔係記得太清楚(emoji)

大宅

Renault 發表於 20-1-15 02:52
之前IVF生左一個,等到宜家終於可以再試多次!今日開針,緊張仔呀!大家可以交流下,事隔6,7年對某啲記憶 ...

我岩岩開針第四日。想問你有冇谷卵感覺? 第幾日開始有感覺?

複式洋房

回覆 Renault 的帖子

我係今日開針呀,希望一切順利!

大宅

yumiyumiyumiyum 發表於 20-1-23 08:28
我岩岩開針第四日。想問你有冇谷卵感覺? 第幾日開始有感覺?

我第八日開始少少谷,當日照蛋蛋,某d已經去到1x mm大,今天第十日好鬼谷,剛剛又照,最大果粒去到20mm

大宅

RH607 發表於 20-1-23 14:30

我係今日開針呀,希望一切順利!

加油呀!
我今日day10,塊面多左好多hormones 暗瘡(emoji)好醜怪⋯我本身冇暗瘡,間唔中m時一粒,同埋少少敏感乾(emoji)

複式洋房

昨日姑娘幫我打時完全唔痛,但今朝我自己第一次幫自己打的時候覺得痛,好驚自己打錯
我今日第二日又無話有咩暗瘡問題,可能平時都生開,不過打完覺得好累,好眼訓

大宅

RH607 發表於 20-1-24 08:56

昨日姑娘幫我打時完全唔痛,但今朝我自己第一次幫自己打的時候覺得痛,好驚自己打錯

你揸住肚腩肉打就無咁痛。
我都係開針期間好眼訓

大宅

RH607 發表於 20-1-24 08:56

我打左十日都間唔中有幾次痛,唔知點解,已經meat住個豬腩肉打⋯
其實gonal F已經唔算痛,第五日開始加另一針堅痛,F字頭嘅⋯頭兩日跟個盒指示打大脾...我第一日喊左出嚟⋯hahaaa已後再見姑娘問可以打埋落肚,佢話ok, just separate them on each side...但都係痛⋯

大宅

yumiyumiyumiyum 發表於 20-1-24 13:21
你揸住肚腩肉打就無咁痛。
我都係開針期間好眼訓

原來關針藥事架!?我要宜家每日極度需要訓個晏覺⋯我以為係太大壓力個人想關機定年紀大左(btw I’m 33hello)

複式洋房

你咁講搞到我好驚,我上次學打第一針隔離房個女人大叫到好大聲

大宅

RH607 發表於 20-1-25 21:30

你咁講搞到我好驚,我上次學打第一針隔離房個女人大叫到好大聲 ...

又未至於要大叫嘅(emoji)我算忍得痛其實

複式洋房

我見你另一post話準備抽卵,結果如何?
我昨日返醫院睇話我卵泡生長得有點慢,聽日要打多枝orgalutran

複式洋房

RH607 發表於 20-1-27 08:37

我覺得最痛係破卵針(emoji)

大宅

我今日返醫院都係話卵泡反應不大。加到300,好擔心。。
Orgalutran係咩黎架?

大宅

預算8粒,最後12粒⋯原本助產士話照陰照時唔知子宮有乜,可能唔可以今個cycle 放胎,但最終定左星期四放(即係day5胎)
我第一次做IVF時25歲,Dr so話卵泡比預期少同大得慢,不過一路只打150,最終抽到8粒,第一次放二個day3failed,隔幾個月再放兩個中左一個..

大宅

yumiyumiyumiyum 發表於 20-1-27 12:55
我今日返醫院都係話卵泡反應不大。加到300,好擔心。。
Orgalutran係咩黎架?
...

打多幾多日gonal? How many eggs u hv?

複式洋房

回覆 yumiyumiyumiyum 的帖子

但我都無加到劑量,依然150,佢話試多3日先,我想快啲取到卵,因為就快返工,放埋今個星期咋
Orgalutran是預防以刺激排卵的女性過早達到黃體形成激素高峰(LH )上網搵🙈

複式洋房

所以你今次係第二胎?祝你好孕,大家一齊努力加油!我今年30,第一次ivf,因為先生嚴重少精
我而家打到第六日,每日都係150gonalf,聽日返去覆診,第四日時卵泡都係得7-9mm,幾時先到18-20

大宅

RH607 發表於 20-1-28 10:55

所以你今次係第二胎?祝你好孕,大家一齊努力加油!我今年30,第一次ivf,因為先生嚴 ...

你就快返工!?我第十日開始覺得子宮好扯,行都有小小辛苦⋯你點算?
另外醫生話我d卵平均每日大2mm⋯⋯你照多次應該可以大概估到幾時抽⋯
Btw,今次抽完卵比起25歲時差好遠⋯星期六抽完到今日依然要訓床休息⋯龜速咁行⋯

複式洋房

RH607 發表於 20-1-28 10:55

所以你今次係第二胎?祝你好孕,大家一齊努力加油!我今年30,第一次ivf,因為先生嚴 ...

我抽蛋歌時打針無做過照卵,直接抽血,之後就確定抽蛋日期了

首頁

尾頁

跳至