親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
台中市內容唔容易截的士呢? 台中市內景點 好似都好分散, 唔包車去唔去到呢?

大宅

2020勳章

Follow, 我都想知,thx.

珊瑚宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

hellobobo 發表於 20-1-15 06:31
台中市內容唔容易截的士呢? 台中市內景點 好似都好分散, 唔包車去唔去到呢?
...

市內容易搵的士。郊外難

男爵府

...
https://wds.taiwantaxi.com.tw/

http://findtaxi.io/

台中公車頭10km免費,班次用台中公車app

大宅

2019新春慶豚圓 最關心BB問題熱投勳章

如果唔係返、放工時間,市區都容易搵/call的士。但返、放工時間勁塞車,要等好耐先有車。
去遠D就建議包車,1日、半日就會比較方便

伯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章

聖誕去完台中,除了市內,仲去左高美濕地丶outlet丶麗寶,全程公車,非常容易
幾年前亦去過一次也是坐公車
可dl 「台中公車即時資訊」,做定功課

公爵府

...

如果市內景點,坐巴士都可以

伯爵府

2019新春慶豚圓

郊區我住過日光溫泉酒店,去景點時搵酒店職員call車,玩完景點時,叫職員幫手call車就得

wcpcelia    發表於 昨天 16:08
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊