懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

淡定啲,加油呀

男爵府

你唔係流血陀唔穩唔需要睇中西醫。如果BB 真係長唔大係因為染色體有問題自我淘汰,唔關媽媽事。只可以等時間過再觀察,JM 唔需要自責。

複式洋房

ching0520 發表於 20-1-15 15:59
可能胎芽未著床, 你多D 休息,
油麻地有個鄭雄老中醫, 好出名, 我初期類似甘, 都有去食安胎藥
...

請問有沒有地址

複式洋房

honeybid2 發表於 20-1-15 18:48
你唔係流血陀唔穩唔需要睇中西醫。如果BB 真係長唔大係因為染色體有問題自我淘汰,唔關媽媽事。只可以等時 ...

多謝你的安慰!好多時真係會怪自己係咪敏錯左咩,吃錯左咩,令自己好唔開心!醫生都係好似你咁講,所以都無咁唔開心,而家等星期六的抽血報告出再睇下點。

男爵府

再等下啦,唔使太擔心

別墅

回覆 saratse2020 的帖子

我都試過咁,又係落到樓爆喊. 跟住即刻搵個中醫睇,然後阿B平平安安健健康康咁出世.D醫生好衰架,講到咁恐佈,嚇親人架嘛!

複式洋房

saratse2020 發表於 20-1-15 09:13
昨日去做產檢,原本應該8週,但檢查出來得7週,仍未聽到bb心跳。醫生講到好嚴重,話個b太細,講到好大機會 ...

你有無流啡情況,我以前照唔到心跳果时隔左幾日開始流啡咯,通常D醫生都會甘講,你跟番醫生指示做就可以了,唔使睇中醫住,因為有可能系遲著床卵子,正常如果個胎有問題应該會流血流啡作小產甘噶⋯⋯個人意見

複式洋房

OnnaLam_FB 發表於 20-1-16 15:27
你有無流啡情況,我以前照唔到心跳果时隔左幾日開始流啡咯,通常D醫生都會甘講,你跟番醫生指示做就可以了 ...

我無流啡呀,佢有叫我留意如果流血就要即刻去急症,不過我暫時都無呢個情況

複式洋房

saratse2020 發表於 20-1-16 15:44
我無流啡呀,佢有叫我留意如果流血就要即刻去急症,不過我暫時都無呢個情況
...

甘唔使甘擔心住,可能遲著床姐,放鬆D,通常照唔到胎心又流啡甘就驚D

複式洋房

OnnaLam_FB 發表於 20-1-16 16:16
甘唔使甘擔心住,可能遲著床姐,放鬆D,通常照唔到胎心又流啡甘就驚D

多謝你!希望係好消息!

大宅

我都係8WEEKS照,未聽到有心跳,2星期再返去照就聽到心跳,醫生先開預產期紙,醫生話遲左10日左右。放鬆D休息多D。
我身邊有2個好朋友同我一齊有左BB,而家得返我自己順利過到去26WEEKS,控制唔到的,順其自然,自然淘汰都幫唔到D咩,唯有好好休息,訓多D床。

複式洋房

LOKA1229 發表於 20-1-16 16:32
我都係8WEEKS照,未聽到有心跳,2星期再返去照就聽到心跳,醫生先開預產期紙,醫生話遲左10日左右。放鬆D休 ...

你果時有無抽血呀?我都好希望最後好似你咁,可以無事聽到心跳。

大宅

saratse2020 發表於 20-1-16 16:46
你果時有無抽血呀?我都好希望最後好似你咁,可以無事聽到心跳。

無呀,我無抽血,本身好驚抽血,同埋覺得急唔黎,所以跟醫生講兩星期再返去。本身滿心歡起等到8weeks聽唔到,又要等多兩星期,個兩星期都好漫長。加油

而我兩個朋友流左既共通點都係6weeks開始肚痛(唔知關唔關事)痛痛下就見紅了。一個到7weeks一直到無成胎。另一個就9weeks,但佢無得好講,因為佢聽到心跳後仲有日日食煙,同本身有瘤係子宮(無問係咪著左床係瘤附近)

大宅

LOKA1229 發表於 20-1-16 16:32
我都係8WEEKS照,未聽到有心跳,2星期再返去照就聽到心跳,醫生先開預產期紙,醫生話遲左10日左右。放鬆D休 ...

想問下你8W照時係未未見到BB?另外,你係未M週期長?

大宅

g13473 發表於 20-1-17 21:12
想問下你8W照時係未未見到BB?另外,你係未M週期長?

(emoji)(emoji)咁樣,有粒野4mm,我唔記得左醫生叫咩。我個個月經期會黎4-5日,如果遲都係遲一兩日。但我跟最後經期計bb週數(8weeks),醫生話是比原本細了10日左右(6-6.5weeks)。到而家黎講醫生推算果個週數到bb而家個大小都是對的。

洋房

你好,我同你情況有啲相似!我而家第二胎,係高齡,而家7週,胎芽得4mm, 不過胎囊就大咗,醫生話胎冇心跳同胎太細,叫我打定輸數,佢冇再比葉酸同維他命我食,一星期後返去覆診,如果都係咁就做人工流產。但係我冇流血⋯冇乜特別,好擔心,諗住搵多一個醫生再睇多次...擔心到瞓唔到覺!

首頁

尾頁

跳至