自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

貓頭雀 發表於 20-1-15 12:28
望到王氏,就明點解官人會咁鍾意小妾。
要生存, 真係要識撈

我最鍾意係盛家祖母,有大智慧。

王氏令到套戲增添不少歡樂。

珍珠宮

回覆樓主:

初頭覺得悶,後來越嚟越好睇

珍珠宮

竇漪房 發表於 20-1-15 10:36
知否做得最好嗰個係王氏,對住佢老公時好正 但其實佢唔係第一選擇,有人辭演至到佢
...

其實林小娘都好正,演到果種柔柔弱弱、騷味入骨、慵懶的感覺。
條腰永遠要搵野挨住, 頭髮永遠有束跌左出來...

本來只覺林小娘係姣精, 直到有次睇到呢張相,才發現原來佢係正常人
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

wantaima 發表於 20-1-15 12:29
我都煲左兩次

我都想睇多次,但成七十幾集.......

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

複式洋房

kurocat 發表於 20-1-15 10:15
好好睇
如果追埋小說

想問有冇小說link? 我上網睇咗個版本,捱唔到第一章...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

知否小說仲好睇,明蘭更有智慧,同埋更懂得隱忍之道。

近期嘅好多人睇慶餘年,幾好笑嘅,亦有大智慧。

有套睇得好抑鬱嘅鶴唳華亭,幾乎所有演員都好戲,小說係BE,而家劇改成HE,中間有D拖。

如果鍾意喜劇甜劇就親愛的熱愛的、世界欠我一個初戀、我只喜歡你、奈何BOSS要娶我,舊少少有我在大理寺當寵物、萌妻食神。杉杉來了我覺得好經典架,杉杉係平凡少女,傻傻地但可愛,封總木獨少少但同杉杉互動好有愛。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

貓頭雀 發表於 20-1-15 12:43
其實林小娘都好正,演到果種柔柔弱弱、騷味入骨、慵懶的感覺。
條腰永遠要搵野挨住, 頭髮永遠有束跌左出 ...

每一個角色都好吸引,做得好好。
而且好靚女。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 mizuho 的帖子

都挺好 我都有睇... 真係好正

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

idunhaveaname 發表於 20-1-14 20:47
想問有冇小說link? 我上網睇咗個版本,捱唔到第一章...

https://novel101.com/novels/ad6eec25-3419-47d4-94af-2cb531121754

呢個係繁體字版,計埋後記有231章,真係有排睇,有時節奏慢少少,同埋細節多,但我覺得小說正過劇。

禁止訪問

侯爵府

sinohk33 發表於 20-1-15 12:38
我最鍾意係盛家祖母,有大智慧。

王氏令到套戲增添不少歡樂。

祖母 fans 到

慶餘年 - 祖母都有份

複式洋房

rose-mag 發表於 20-1-15 12:53
https://novel101.com/novels/ad6eec25-3419-47d4-94af-2cb531121754

呢個係繁體字版,計埋後記有231章, ...

thanks! 我就係揾倒呢個website 但係第一章真係好好好長
等我努力捱過佢先

王國長老

idunhaveaname 發表於 20-1-14 21:24
thanks! 我就係揾倒呢個website 但係第一章真係好好好長
等我努力捱過佢先

因為呢本書真係長,大陸作家好興寫呢種叫種田文,真係又長又侵,有時覺得太長氣,太多細節。
我中間有D悶嘅長嘅,明知無關痛痕果D,冇心機時會跳過唔睇。
而家有D網上小說郁下都幾百章,我之前睇緊有本痴線架,八百幾章都未到尾,睇到冇心機再追。

珍珠宮

虎到金來勳章

點解我覺得勁悶既?明蘭長期同一個表情.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我係後半部份先追,即係明蘭嫁咗先追
因為前段佢屋企太多人物,我分不清 一分唔清啲人我就入唔到腦
我睇無線配音版,因為唔使追字幕
我好鍾意粵語版嗰首主題曲頭兩句

「別太早心高氣傲,讓鋒芒不要常流露」
自始我成日同我仔女講
得閑都要由頭追返,可以就係連書也看埋
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

男爵府

c.vieri 發表於 20-1-15 10:40
琅琊榜 同 慶余年

兩套都好正

大宅

幾好睇,我幾鐘意

子爵府

rose-mag 發表於 20-1-15 12:53

呢個係繁體字版,計埋後記有231章, ...

男爵府

精英律師:靳東主演

子爵府

回覆樓主:

慶餘年好好睇

首頁

尾頁

跳至