3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

別墅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
呢度有冇JM有比小朋友去學phonics?你地覺得係咪應該要比早d比小朋友去學好?依家小朋友就k3,呢個年紀去學應付到嗎?

大宅

2020勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
有D K1已經學,識晒26個英文字母就可以去學架啦

大宅

2020勳章

呢個年紀都差唔多啦,其實到小朋友識曬26個英文字母之後就可以學!

別墅

2020勳章

其實k3學都真係差唔多啦,之前都有人話過,呢個年紀學語言係最快~

複式洋房

認到曬a-z大細楷已經可以學,好有用,學左一年左右,已經可以自己拼到好多字,當然要配合多閱讀。

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
其實學黎有乜嘢用

大宅

2020勳章 2019新春慶豚圓

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
phonics早d學冇壞,我個仔係k3開始係jolly kingdom學,而家基本上每次溫書都已經唔洗點同佢溫書,佢都可以自己拼返出黎。

別墅

發表於 昨天 11:51 |顯示全部帖子
小鴻娘 發表於 20-1-16 07:20
有D K1已經學,識晒26個英文字母就可以去學架啦

K1就去學,唔怕佢地坐唔定咁耐咩

別墅

發表於 昨天 11:56 |顯示全部帖子
tspe 發表於 20-1-16 16:15
其實k3學都真係差唔多啦,之前都有人話過,呢個年紀學語言係最快~

呢個我都聽到有人係咁講,小朋友係應付到都想比佢去學

別墅

發表於 昨天 11:57 |顯示全部帖子
albertwang 發表於 20-1-17 11:11
phonics早d學冇壞,我個仔係k3開始係jolly kingdom學,而家基本上每次溫書都已經唔洗點同佢溫書,佢都可以 ...

咁都幾好呀,你呢間上堂係點嫁?係功課為主?

大宅

發表於 昨天 15:19 |顯示全部帖子
janicekwok0921 發表於 20-1-17 01:08
其實學黎有乜嘢用

我個小朋友係jolly kingdom學緊phonics,而家可以聽到個生字之後,就自己拼番出黎,對默書有幫助。同埋speaking個方面都有用,發音尾音會做得好d~~

大宅

發表於 昨天 15:20 |顯示全部帖子
asgard 發表於 20-1-20 11:56
呢個我都聽到有人係咁講,小朋友係應付到都想比佢去學

其實ok嫁,你都可以問小朋友想唔想學,有興趣嘅學起上黎都快d啦!

大宅

發表於 昨天 15:21 |顯示全部帖子
asgard 發表於 20-1-20 11:57
咁都幾好呀,你呢間上堂係點嫁?係功課為主?

佢呢間都有少少功課啦,平時就多數係用小遊戲同埋字卡去教既,所以上堂都幾輕鬆,阿仔都上得好開心幾投入。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊