0-6個月

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆 wsiuming11 的帖子

我覺得enfinitas 唔算熱氣,起碼BB每日都有便便

複式洋房

wsiuming11 發表於 20-1-15 15:00
嚟緊諗住會開始補奶粉比阿b,我擔心bb難去poo poo,因為聽人講奶粉偏熱氣。應該揀邊隻奶粉比較好呀? ...

我bb兩個月大,半人奶,半奶粉(飲美素佳兒)。每日至少有2-3次金黃色便便,唔覺得有poo poo問題。

別墅

BK Milk勳章 畀面勳章

如果補奶粉我會建議揀一啲味道比較淡,唔太甜,味道比較似人奶會好啲,因為我都係要補奶,我個女食緊皇家美素,感覺BB會比較容易接受,唔會食奶粉後唔想食人奶。

別墅

2020勳章

peggyluioo 發表於 20-1-23 00:45
我都係俾呢隻BB食,食得都算幾好,生長線去到80
enfinitas我識個早產bb飲佢,重得好快

複式洋房

我bb食開皇家美素,便便都無大問題,我最鍾意佢唔太甜

民房

erichow 發表於 20-1-16 11:43
邊隻奶粉好都係睇隻奶粉岩唔岩bb,夾得到就可以

係呀,同埋轉奶粉都要慢慢轉,唔可以急

民房

Kerry仔 發表於 20-2-13 23:09
enfinitas我識個早產bb飲佢,重得好快

呢隻係聽講好多早產BB 簡佢黎食

複式洋房

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
如果想個味接近啲人奶,可以試美素佳兒皇家嗰隻,淡淡地唔太甜

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
wsiuming11 發表於 20-1-15 15:00
嚟緊諗住會開始補奶粉比阿b,我擔心bb難去poo poo,因為聽人講奶粉偏熱氣。應該揀邊隻奶粉比較好呀? ...

我係人奶補奶粉,飲緊皇家美素佳兒1號奶粉。味道似人奶多啲,BB肯飲,每日都有便便。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊