自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

mimosa_t 發表於 20-1-16 13:30
恭喜

不過你搞到我好想試Goutal Rose Absolute

係,比起以前 Joyce Beauty
佢官網已平咗
Joyce Beauty 賣 HK$2,500
我依家用緊 Divana Spa Raya Vedic Rose
舊年去曼谷做 spa 買嘅
都非常香,比較天然
又少人用同平啲
去泰國可留意下

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

mimosa_t 發表於 20-1-16 14:05
係邊度買最方便呢?
我去索下個味

sasa不過我係網購送貨嘅, 店舖好大機會都有

子爵府

mimosa_t 發表於 20-1-15 16:48
以前用開Stella Mccartney Stella Rose absolute 同 sheer 版
好鍾意個味
後尾唔出就轉左用Jo Malone Red R ...

Dior 既 rose gipsy同 rose kabuki 我都鐘意
不過得沙田專賣香水果間 dior先有

仲有 diptyque 有枝玫瑰加荔枝都唔錯

大宅

selinako^^ 發表於 20-1-16 10:34
請問邊度有得買?

之前喺sa sa買

伯爵府

以前用開Stella Mccartney Stella Rose absolute 同 sheer 版
好鍾意個味

岩岩去意大利
有間係賣好多玫瑰味product
有香水 / 香氛 / soap

SMN聖瑪麗亞百年修道士藥妝店
Farmacia di Santa Maria Novella

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

媽打 發表於 20-1-16 17:16
之前喺sa sa買
唔該晒 ^^

伯爵府

sunnyW 發表於 20-1-16 14:57
我呢排迷上左淡木味(eg.檀香)...
近期大愛 GUCCI BLOOM ACQUA DI FIOR
但如果好木.. 太MAN了XDDDD

我平時係公司會噴檀香花水
冷靜下自己
不過香水我就鍾意花香調
果味或木味都唔得
不過我唔鍾意個d好「香水」的香水(好難表達)
鍾意單一味道,聞上去舒服個d味

上星期有日唔記得噴red roses
咁醒起袋入面有支Armani新出的 Si 版仔
咪噴了一下
點知即俾幾個同事話:哇,你d香水味呀!

但明明我平時都有噴開香水咖嘛!

所以Si唔係我杯茶,太「香水」味了!

大宅

好鍾意個味

Diptyque

伯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章

好鍾意個味

呢兩支都係玫瑰味(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至