嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ada0708 發表於 20-1-20 18:25
可以試下睇中環既張傑兒科醫生, 佢醫濕疹同敏感皮膚都好惦.
我都有幾個朋友佢地既BB濕疹好勁, 都係搵張醫 ...

請問一下中環張傑兒科醫生睇症同藥費大約多少? 濕疹係唔係可以斷尾?

大宅

AAK_2019 發表於 20-2-19 23:06
我女嗰時個零月都係有濕疹,去睇醫生都係教勤啲保濕,都係開AI cream,大大吓冇了,不過個女皮膚始終敏感啲 ...

我小朋友都有濕疹同敏感皮膚, 一轉天氣或者身體抵抗力唔好時就會好易發作,

平時都係同佢查多D保濕同保持皮膚乾爽, 一發作就需要查藥膏或者食抗敏感藥水.

大宅

mackereltuna 發表於 20-9-17 01:06
唔好再搽類固醇,真係會後悔。因為我2個仔都有濕疹,真係十年嘅我乜都試過。你試吓「澳洲蜂蜜修護膏」, ...

請問是否呢一隻?

別墅

WingsBobo 發表於 20-9-17 17:52
請問是否呢一隻?

是橙色這隻,我平時打「澳洲蜂蜜」就找到

大宅

mackereltuna 發表於 20-9-18 00:38

是橙色這隻,我平時打「澳洲蜂蜜」就找到

Thanks.

別墅

WingsBobo 發表於 20-10-7 18:22
Thanks.

不用客氣也有細樽$100,但我keep 用就大樽抵D,細的就帶出街用

別墅

Soyaumay 發表於 20-1-16 16:41
我bb 一個月大有濕疹,成塊面都係,睇醫生建議用O字頭果隻濕浴,AI cream保濕 同查類固醇。
我幫佢查左兩星 ...

你係睇邊醫生 專科 可以pm 我?

別墅

我b兩個月左右又係又鞋又乾,巳經用凡士林,濕诊高,熊仔牌,一乾就塗,仲會紅添,

別墅

catgigi059 發表於 20-10-14 07:30
我b兩個月左右又係又鞋又乾,巳經用凡士林,濕诊高,熊仔牌,一乾就塗,仲會紅添, ...

用「澳洲蜂蜜膏」,純天然連嘴邊都搽得,hktvmall有。你上網睇好有用,BB一定搽得。

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
我個bb兩個零月成塊面都出晒紅疹.....
用左Avenue 噴霧+ QV BABY CREAM 大概一星期就好返晒!之前真係嚇死我

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊