時政擂台

跳至

首頁
45678...13

尾頁

男爵府

bero 發表於 20-1-17 09:39
我男家有人係大陸都做緊公務員上星期先來過, 你大陸親戚係邊個省份呀?

廣東省 佢地3個月前已經被沒收 依家攞返未就唔知

男爵府

Ol0314 發表於 20-1-17 02:06
物極必反
我都好唔鍾意無禮的大陸人
但唔代表我支持暴力對抗佢地
絕對認同你既講法!

侯爵府

woodpecker 發表於 20-1-17 00:19

果班正蠢蛋!俾幕後勢力操控仲以為係們網民自發,網上見 ...

有人就真蠢, bk 有堆就扮蠢

男爵府

lingling66 發表於 20-1-17 10:02
廣東省 佢地3個月前已經被沒收 依家攞返未就唔知

不過我都係聽親戚講 未親身證實 唔好鬧我

子爵府

YC既生物真係無腦到一個點...... 又自私..... 又要攪事又唔肯應.....

男爵府

虎到金來勳章

mickeywinnie3 發表於 20-1-17 08:59
我講香港人,沙士窮但有人性,現在D人連人性也沒有
係,我連Facebook 都吾敢入,實在無辦法認同個D相交左甘多年但講一D全無道義,無教養,甚至無人性的說話!

侯爵府

仲要等到經濟好先可以轉工
保險業好似都唔差 仲有好多人買 但生意就冇之前咁多

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

Tracy221 發表於 20-1-17 09:59
呢樣最白痴, 佢地知唔知關稅既問題好多大6廠都搬左去越南做, 好多香港公司都執喇, 因為而家大6人自己同越南 ...

最初一聽班白痴大叫攬炒就以為佢地時辰已到, 點知班YC仲繼續盲撐

YC的智商真係令人大開眼界, 正常人最錯係高估YC智商

子爵府

李露眉 發表於 20-1-17 09:39
我覺得, 女嫁上去又好, 男娶大陸妹又好,
都係仔女黎港讀書,
呢樣政策要改, 只可申請個老婆落嚟, 唔好嫁一個嚟香港, 變咗成家人都申請落嚟。

珍珠宮

lingling66 發表於 20-1-17 09:14
我大陸親戚話 全部內地公務員 包括教師,佢地d旅行證件全部沒收

你親戚係習主席?傳聞係需要思考&判斷的。

男爵府

BK Milk勳章

bbmami22 發表於 20-1-17 10:31
係,我連Facebook 都吾敢入,實在無辦法認同個D相交左甘多年但講一D全無道義,無教養,甚至無人性的說話!
...

絕對認同、我有三個表妹、深黃到不得了!好似比人洗咗腦、三個都40幾歲!
2、3個月前我已經冇追蹤佢哋嘅Facebook、成個Facebook乾淨晒感覺良好!

男爵府

wantaima 發表於 20-1-17 10:59
你親戚係習主席?傳聞係需要思考&判斷的。

甘又唔係甘講 個親戚自己就係內地教師來 不過佢自己甘講話證件被沒收 無得來香港辦年貨 至於係唔係真既 我都係發表下 你知內地消息好多時都封鎖

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

lingling66 發表於 20-1-17 11:12
甘又唔係甘講 個親戚自己就係內地教師來 不過佢自己甘講話證件被沒收 無得來香港辦年貨 至於係唔係真既 我 ...

原來來自大紀元法輪功報,明白了

leekung261105    發表於 20-1-17 11:28

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

lingling66 發表於 20-1-17 11:12
甘又唔係甘講 個親戚自己就係內地教師來 不過佢自己甘講話證件被沒收 無得來香港辦年貨 至於係唔係真既 我 ...

大紀元

我親戚小學退休教師, 幾星期前嚟完香港.

侯爵府

rayrayus 發表於 20-1-16 22:47
黃人最令人討厭係虛偽,口裡說不身體卻誠實,一面鬧政府一面走去旅發局抽獎,一面鬧港鐵又走去搭,核突到一個點...

仲有話羆睇TVB, 但係唔知點解無睇又會知道有咩廣告播左呢

男爵府

wantaima 發表於 20-1-17 11:14
原來來自大紀元法輪功報,明白了

因為你甘講 我岩岩求其上網check下你睇到時間 我講左我唔知真唔真 人地甘講甘聽囉
我只係表達自由行係少左 身邊例子確實係少左內地人來買年貨 有d佢地係想來無得來

珍珠宮

畀面勳章

seaheart88 發表於 20-1-17 09:21
因為我都想呻下。。頂。。。佢哋淨係講到冇自由行冇生意嗰啲鋪頭抵佢執。。。都痴痴地線好多做香港人生意 ...

美心就係好例子,美心從來唔target 自由行,邊個真香港人冇食過美心?

良心本土企業受到黃畜不斷破壞,算天收。

珍珠宮

lingling66 發表於 20-1-17 11:18
因為你甘講 我岩岩求其上網check下你睇到時間 我講左我唔知真唔真 人地甘講甘聽囉
我只係表達自由 ...

少左人來辦年貨就信係被没收證件?點解唔諗下香港發生緊乜事?
BK好多聽人講再以訛傳訛不加判斷就當真事。。。。。見慣不怪。

複式洋房

小楠 發表於 20-1-17 01:59
好多年前睇bk好多時都見到jm講咩b6啊殘體字啊果d,依家再有左再睇翻bk,感覺變左好多...就連系學校學埋大陸 ...

都仲係有d b6同示威者一齊鬧既...不過真係變左好多囉

男爵府

ycmami 發表於 20-1-17 05:57
例如呢?

我都好想知!

首頁
45678...13

尾頁

跳至