親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2020勳章

fionlei88 發表於 20-1-17 17:55
你指定想要Alphard可以試下搵豐田租,我去大阪就係佢度租,貴,但係指定車款
...

而家福岗豐田都 sold out,諗唔到點樣指定 alphard 囉

男爵府

2020勳章

ayugoawa 發表於 20-1-17 15:47
我同老婆去日本 5~6日, 冬天可能要寄倉.

春夏秋出發, 死執爛執 ... 都要執到手提上機去 / 手提上機返

唔帶十箱八箱去掃貨,唔似 hkger 呀

我經常見到尊貴的 xx 人,爭行李位,爭貨品,就係為咗 shopping, 冇個大喼點得

男爵府

2020勳章

ayugoawa 發表於 20-1-17 14:37
Elgrand 尾箱空間不算太細, 相片中是 三件 24寸.
無話唔得, 要坐到好似大爺、飛機商務, 就當然無可能.
無錢 ...

謝謝你相片分享!

翡翠宮

2020勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

babytt2 發表於 20-1-17 18:04
而家福岗豐田都 sold out,諗唔到點樣指定 alphard 囉

我去年幫朋友係Jalan book車,訂咗serena ,去到俾Alphard,價錢一樣,開心死佢

I 大蚊豬   

男爵府

2020勳章

babytt2 發表於 20-1-17 12:13
8人車,個車內龍都唔會差好遠,指定車款只能 toyota

我求其揀,好多選擇

謝謝你幫忙找,我嗰日咁啱冇!

男爵府

2020勳章

fionlei88 發表於 20-1-17 17:55
你指定想要Alphard可以試下搵豐田租,我去大阪就係佢度租,貴,但係指定車款
...

我直頭打埋電話去Toyota rent a car. 問埋都係冇Alphard! 真係比rental car .com玩死!

男爵府

2020勳章

babytt2 發表於 20-1-17 18:07
唔帶十箱八箱去掃貨,唔似 hkger 呀

我經常見到尊貴的 xx 人,爭行李位,爭貨品,就係為咗 shoppi ...

去外國喜歡shopping , 係 興趣,最緊要開心!

男爵府

2020勳章

fionlei88 發表於 20-1-17 19:40
我去年幫朋友係Jalan book車,訂咗serena ,去到俾Alphard,價錢一樣,開心死佢
...

Jalan 我未搵,又搵吓先!thx

大宅

認識瑞士牛牛第一回

3wa4 發表於 20-1-17 00:34
仲有4-6件大小行李!本來在Rentalcars.com訂左Alphard, 點知等左幾日也冇confirm 我,我追左幾日才覆我冇(e ...

6大2小我係福岡租過Elgrand,當時車尾放到一個29寸,4個handcarry 喼,最尾一排可移前一點,車箱係有d迫,建議唔好帶咁多大喼,細喼易收藏

男爵府

2020勳章

3wa4 發表於 20-1-17 20:22
我直頭打埋電話去Toyota rent a car. 問埋都係冇Alphard! 真係比rental car .com玩死!
...

咁講啦,佢拖你果一星期,係冇車一早冇,唔會咁橋掛,你太遲book 嗎?

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

你而家唯有博一博, drop 箱係酒店,走果時先拎,或者宅急便你個箱

又或者唔帶大行李

男爵府

2020勳章

babytt2 發表於 20-1-17 21:11
咁講啦,佢拖你果一星期,係冇車一早冇,唔會咁橋掛,你太遲book 嗎?

1月10號book, book的時候仲見有其他Alphard車,話48小時後confirm, 第三日見唔對路即刻send email問!點知琴日先至confirm我冇Alphard! 前兩日淨係話遇到有問題冇話冇車,咁都唔算拖?48小時後冇車應該即刻講啦!

男爵府

2020勳章

chr 發表於 20-1-17 21:05

6大2小我係福岡租過Elgrand,當時車尾放到一個29寸,4個handcarr ...

謝謝分享!

男爵府

2020勳章

3wa4 發表於 20-1-17 21:22
1月10號book, book的時候仲見有其他Alphard車,話48小時後confirm, 第三日見唔對路即刻send email問!點知 ...

深感同情,呢d case, 都係搵返 local agent 穩陣

男爵府

2020勳章

babytt2 發表於 20-1-17 21:41
深感同情,呢d case, 都係搵返 local agent 穩陣

之前去名古屋都係租呢間!冇問題!
現在只focus on 可以搵到咩車!所以想請教有經驗的人。

男爵府

2020勳章

回覆樓主:

我果時8人車,係咁擺。

上網都可以睇到車箱大小,再自己預算下。

預得太緊,到時上唔到車係你,唔係網友啊

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

2020勳章

3wa4 發表於 20-1-17 09:21

我本來都以為唔得,點知同行個家庭試過Alphard真係放得落咁多 ...

我試過6個大人、5個大喼。

都好極限了

大宅

2020勳章

回覆樓主:

我hk揸elgrand....我覺得無話唔得,不過好辛苦

子爵府

2020勳章

1 個CHILD SEAT 罷左1.5個位, 6大+2細, 坐已經迫同辛苦.
仲有咁多行李, 我真係唔知你到時D行李放在邊?

男爵府

2020勳章

Yeelim 發表於 20-1-18 00:06
1 個CHILD SEAT 罷左1.5個位, 6大+2細, 坐已經迫同辛苦.
仲有咁多行李, 我真係唔知你到時D行李放在邊? :qu ...

留名等分享吧

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊