跳至

首頁

尾頁

民房

我面左6間 得兩間話輪候 4間唔收 我應該點做好 PS全部都係全日制 因為都要番工所以冇報上午下校+冇讀過學前班……

大宅

全日制真係超級難爭,第1,出結果後你有冇寫求位信?同埋註冊日時有冇遂間打去問有冇位?呢個情況下,如果一定要全日,試下天水圍既一間間叩門,即使本身冇報,我試過有mama用誠意打動到學校in佢同即收,好多時誠意緊要過表現。

大宅

心急既媽咪 發表於 20-1-17 22:37
我面左6間 得兩間話輪候 4間唔收 我應該點做好 PS全部都係全日制 因為都要番工所以冇報上午下校+冇讀過學前 ...

面試結果出左之後有冇寫求位信比學校之類呀?我見都有家長係註冊日後收到全日班學校電話通知有位。。
如果唔介紹天水圍,可試下。。我有朋友因為搬屋而突然要再搵學校,上星期佢去天水圍區都即in即收,你再遂間打去問下丫

大宅

心急既媽咪 發表於 20-1-17 22:37
我面左6間 得兩間話輪候 4間唔收 我應該點做好 PS全部都係全日制 因為都要番工所以冇報上午下校+冇讀過學前 ...

我上年報14定16間
要面試既
都全部唔收架
點解報點少呀

大宅

我姨甥上年度考元朗全日k,結果全部唔收,後補都冇,出結果果日send 求位信去學校,去天水圍in 咗間全日K, 即日收咗. 仲有打電話去元朗唔係六大幼稚園問有冇位, 有間有offer. 註冊果日仲收到兩間元朗全日K call 佢註冊. 你試下主動打去學校問啦

伯爵府

畀面勳章

如果唔係要全日。。。今年應該有好多位。。。因為連4大都call 後備。。。

伯爵府

回覆樓主:

樓主,請check pm

首頁

尾頁

跳至