婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

瞓得好勳章

lenovobb 發表於 20-1-22 14:28
因為呢排BB見親佢就大喊,我同C6勸佢要慢慢黎,佢唔聽,佢覺得只要當個環境得返佢同BB,BB就只能夠接受佢 ...

我呢家某程度同你有d似
但我慶幸既無人攪得掂我細仔
基本係連爸爸都唔太跟
我已經無去99家
我99亦都唔敢黎我家
因為我吵左我c6幾鑊
出埋兩字真言

大宅

我唔會俾個人仔返去。
你99一定迫你仔接受佢,可預計BB好慘。
年初一,各自見自己個仔囉,所以BB跟你好正常

珍珠宮

可能BB太痴身, 有時, 太痴身都唔系一件好事

大宅

lenovobb 發表於 20-1-18 00:18
同99吵左,佢話以後唔想見到我。老公好怕惹佢媽唔開心,就叫我以後唔使出席佢屋企人既gathering,佢會自己 ...

「另外,99已經講明年初一只想見到我老公同個BB去拜年,冇我份。我老公覺得冇問題。」

睇到依度已經好想講粗口!
好心你老公似返個男人啦!
我都係同奶奶同男家吵反,
反而係我唔想去,叫我老公去,
比佢帶埋個仔去又掂話,
我老公話「你唔去 我都唔去」

男爵府

回覆樓主:

仲好!唔洗應酬佢哋.

男爵府

lenovobb 發表於 20-1-18 00:18
同99吵左,佢話以後唔想見到我。老公好怕惹佢媽唔開心,就叫我以後唔使出席佢屋企人既gathering,佢會自己 ...

Bb係你自己生出黎
奶奶可以叫自己個仔黎
但唔代表佢可以叫人地個仔(即係你bb做咩就做咩)
明唔明?
你好我好就大家好,如果唔係就采佢都廢事 唔好再講再煩到我,

子爵府

正,咪當一日假期,又唔使應付奶奶,又係可以俾老公體驗下湊B既辛苦

複式洋房

angel.W 發表於 20-1-24 21:02
「另外,99已經講明年初一只想見到我老公同個BB去拜年,冇我份。我老公覺得冇問題。」

睇到依度已經好想 ...

你老公好好,同你共同進退。我老公永遠都係佢媽感受行先。我話佢裙腳又唔認,仲發返我脾氣。慘在佢都係孝順,只係孝順得滯,我冇理由叫佢「你唔準孝順你阿媽呀」咁架嘛⋯

複式洋房

sasa0516 發表於 20-1-24 09:37
我呢家某程度同你有d似
但我慶幸既無人攪得掂我細仔
基本係連爸爸都唔太跟

好勁呀,我心裡好想四字真言佢。咁你99嬲左你?點收科?以後唔見?你老公接受嗎?

侯爵府

瞓得好勳章

lenovobb 發表於 20-2-3 16:21
好勁呀,我心裡好想四字真言佢。咁你99嬲左你?點收科?以後唔見?你老公接受嗎?
...

我係驚左我
連電話,視頻都唔敢打黎
完全無見面
直接年三十晚我湊左2個返去同佢食團年飯
結果全枱餸

別墅

你同我有啲似
我仔依家一歲
坐月果時係男家坐月
之後吵大鑊,仲要係我媽同佢媽
我99仲叫我老公同我離婚添
依家我都唔會出席佢啲活動
我去到佢老母都唔開心,既然大家都唔開心去黎做乜
但我老公有帶bb返去俾99見

別墅

回覆 Reema 的帖子

講得好好!!
你要見個孫就自己來 公公婆婆屋企LA~..
我BB 係我辛辛苦苦 陀 10 個月出來!
邊個都唔可以搶!

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

回覆 wongkayee 的帖子

D男人唔會明...那10個月的辛酸~~
但好奇怪既就係... 奶奶最鍾意難為女人..(自己媳婦)

我信媽媽才俾到最好...BB

男爵府

你99都忽忽地嘅
個仔係邊個咪邊個話事囉
你最多叫人地個仔返去佢度
有乜理由自己個仔要佢話事
叫佢收啦
正廢老嚟
夠薑嘅咪連個孫都唔好見
再嘈連個姓都改埋添

複式洋房

因為呢排BB見親佢就大喊,我同C6勸佢要慢慢黎,佢唔聽,佢覺得只要當個環境得返佢同BB,BB就只能夠接受佢 ...

我之前都試過因為個囡同99嘈,之後話要同我哋斷絕來往,我哋兩公婆都無道歉喎,因為覺得係佢唔啱,之後半年無聯絡,不知幾爽,最後都係佢搵返我哋先
如果我係你,我唔會俾c6帶bb返去,要返叫c6自己返!

大宅

真係睇到都覺得心痛,BB咁細個去到個環境不停喊證明佢冇安全感,仲話獨處想喊C佢咩,唔好話2個鐘,十分鐘我都頂唔順,我個女剛剛一歲,我都唔會俾佢喊咁多,俾夠安全感佢,等佢知道媽媽行開一陣間唔會唔見,慢慢就會好D,因為我仲有個大仔8歲,之前就係聽得人講多,話喊唔會有咩事,話bb唔好痴實媽咪之類,所以喊得多從喊到氣管差曬,一轉天氣就咳。所以依家個女出世就唔會聽D三姑六婆講咁多,自己覺得點做系對的就點做,講真痴身都不過系幾年嘅事,佢大果D你就唔會懷念呢種感受啦,好少留言咁長,加油呀,媽媽

大宅

xavierma215 發表於 20-2-12 16:03
你99都忽忽地嘅
個仔係邊個咪邊個話事囉
你最多叫人地個仔返去佢度

女中豪傑!!

我又係跟99鬧不和中,佢當我透明,又成日借d意搞我d小朋友;前排佢日日開wechat視頻比我老公,冷熱情咁大叫我女,係瘋狂大叫我女個名n次,但我女完全零回應佢,日日如是。有次我頂唔順佢把死人聲,叫我女跟我返房玩,自此佢就無再視訊來騷擾我d仔女。

複式洋房

Karly123 發表於 20-2-18 07:37

女中豪傑!!

好彩你女唔show佢!我好怕我仔大個啲時痴實99鐘意佢多過鐘意我⋯始終我日日返左工,99就成日貢上黎同我仔玩 >.<

禁止訪問

複式洋房

謙仔媽 發表於 20-2-16 02:13
真係睇到都覺得心痛,BB咁細個去到個環境不停喊證明佢冇安全感,仲話獨處想喊C佢咩,唔好話2個鐘,十分鐘 ...

多謝你鼓勵啊。bb一喊我都頂唔順~我盡量唔比機會佢喊,不過又會比人話我寵壞bb唔識教⋯
我覺得無論佢個套有冇根據有冇道理都好,始終都要尊重bb父母既想法及決定

首頁

尾頁

跳至