婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

同99吵左,佢話以後唔想見到我。老公好怕惹佢媽唔開心,就叫我以後唔使出席佢屋企人既gathering,佢會自己帶BB出席,我要求要出席佢都唔比我同行。

另外,99已經講明年初一只想見到我老公同個BB去拜年,冇我份。我老公覺得冇問題。

咁算唔算係要仔唔要乸?大家覺得我老公點?

複式洋房

2020勳章

你地因咩事嘈交呀?有無可能令奶奶消氣?你老公係媽寶,同我爸爸一樣,乜都聽曬我嫲,唔理我媽感受。呢件事上雖然你老公好過分,但佢未必唔愛你,只係將自己媽媽地位放得太高。

男爵府

2020勳章

你老公自己去攪得掂bb嗎?

男爵府

lenovobb 發表於 20-1-18 00:18
同99吵左,佢話以後唔想見到我。老公好怕惹佢媽唔開心,就叫我以後唔使出席佢屋企人既gathering,佢會自己 ...

你同99因咩吵?

大宅

如果個仔你一向湊開,你老公未必搞得掂,比佢帶可能係好事。等佢辛苦下。
如果唔係,我會一早帶返娘家

子爵府

2020勳章

無前因好難評論
唔知你同奶奶因咩事鬧交
又唔知你哋鬧交時鬧成點

別墅

你老公好似唔多care你感受,我會唔畀佢帶bb去

大宅

2020勳章

回覆樓主:

之前成日同99嘈嗎?如果大家都係見到面都面左左唔面可能大家都舒服d又唔洗你c6夾係中間

男爵府

大家唔夾,唔見就唔見,唔駛傷和氣!佢攪得掂,咪俾佢自己同阿仔出席囉

琥珀宮

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

同99吵左,佢話以後唔想見到我。老公好怕惹佢媽唔開心,就叫我以後唔使出席佢屋企人既gathering,佢會自己 ...

唔知你同奶奶嘈交嘈到咩情況,不過開到口叫你老公咁做,而你老公又咁做(假如以後活動只係自己帶小朋友出席)
有假單親feel,長遠落去好麻煩
相知相遇相識

男爵府

2020勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

BB幾大? 太細唔放心老公帶的。
咩事吵?
理虧就比帶。99衰就唔比帶。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

2020勳章

heidys 發表於 20-1-19 21:53
BB幾大? 太細唔放心老公帶的。
咩事吵?
理虧就比帶。99衰就唔比帶。

邊會有人認自己理虧㗎?

大宅

我覺得你老公好正常,人地阿媽都講到咁白以後都唔想再見到你,咁個仔見自己阿媽又問題在哪。

別墅

老實講樓主同得99嘈就應該預咗有今日,唔見咪唔見仲好啦,可以自己休息吓,咪自己回娘家過年囉。
但唔代表你老公同小朋友無得見你99,大家都係獨立個體,樓主做得出自己受,唔好累到其他人,唔關怕唔怕惹到邊個,係孝心問題,見自己阿媽有乜問題,自己返去見又唔係逼你返去受罪,不過小朋友當然可以見6299,樓主就無權唔畀。

珍珠宮

2020勳章 育兒性格勳章 睛靈勳章

為咩嘈?嘈成點?叫你以後唔使出席男家活動時係咩語氣表情先?你要求出席但你老公唔俾,係純粹唔想你面對定怕你去到又火星撞地球?

男爵府

2020勳章

你老公唔掂,不過佢都冇反對,你又可以點,你都唔好再要求返去啦,盞自己辛苦

大宅

我唔會俾bb去,c6要做媽寶,以媽媽感受行先,咁我bb都要同爸爸一樣做媽寶,跟實媽媽,以媽媽感受行先

複式洋房

2020勳章

嘈到奶奶開口講,話唔想見妳,一定好大鑊啦,(我係男人)我意見係。
冇可能一世唔見。一係樓主認衰!一係奶奶認衰!自己決定。

伯爵府

2020勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

回覆 lenovobb 的帖子

既然... 都唔想見到我
我個B同我一樣樣
唔好見... 一早起身.... 同BB執好野...回娘家再出去行下...
熄埋個電話

你C6可以自己去奶奶家...

初一要見奶奶...BB都可以見婆婆

男爵府

2020勳章

想改好的人 發表於 20-1-21 10:57
嘈到奶奶開口講,話唔想見妳,一定好大鑊啦,(我係男人)我意見係。
冇可能一世唔見。一係樓主認衰!一係奶奶 ...

點解冇可能一世吾見,我同6299冇見成十年,樓主99講到明咪仲好甩難,以後吾洗見

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊