少年成長

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

香港仔那間補習社推薦?

複式洋房

2020勳章

kellieck 發表於 20-1-18 02:08
香港仔那間補習社推薦?

想問多少少,小朋友是小學還是中學?
初小定高小?
係讀Local定IS?
我細佬有幫佢個女(小二)搵補習社,佢話係出名嘅,但我唔清楚你香港仔有沒有。
成績真係好明顯喎!
小一時科科幾乎唔合格,啱啱派成績表,科科都85以上,最好有99分。
不過現在才搵補習社好似遲咗啲,因為通常都會FULL晒!

複式洋房

OLAF1023 發表於 20-1-19 16:27
想問多少少,小朋友是小學還是中學?
初小定高小?
係讀Local定IS?

我孩子小四,成績一般,都是懶、要人逼,所以想找資深有方法、耐性的老師

複式洋房

2020勳章

kellieck 發表於 20-1-19 22:13
我孩子小四,成績一般,都是懶、要人逼,所以想找資深有方法、耐性的老師
...

我細佬係主要補習社跟功課同加測考前溫習,補足五日,因為兩公婆都要返工,根本冇時間放工返到屋企先嚟CHECK功課,又改正,搞得嚟十點都冇得瞓個小朋友。
佢都係懶,冇人管就唔做唔理,掛住玩。
除補習跟功課外,仲會買補充練習畀個仔做。
如果係聽唔明白書本內容,吸收唔到,可能要選另一款補習班,因為好似有分功課班同其他,唔同價錢。
不過如果講到要有耐性,資深有方法,可能私人補習先有呢種質素同時間及關顧,因為始終補習社都係一大班人幾個一齊,如有些比較主動嘅又霸住個老師係咁問,就真係可能補唔補都冇分別。
已經小四下學期,如果係跟唔上就要趕快搵補習急起直追,唔係升中就煩。
你看看要不要我細佬補開嗰間,要就PM我。
不過講明先,我細佬開學初時發現阿仔啲功課都係好多錯,都有打去補習社投訴,轉咗另一班另一個教師就好了。
所以你要有呢啲心理準備。

複式洋房

OLAF1023 發表於 20-1-19 22:48
我細佬係主要補習社跟功課同加測考前溫習,補足五日,因為兩公婆都要返工,根本冇時間放工返到屋企先嚟CHE ...

好吖!介紹我吖!謝謝你

複式洋房

2020勳章

kellieck 發表於 20-1-26 08:47
好吖!介紹我吖!謝謝你

佢哋一家飛咗喇!初十先返!可能會延遲香港咁 我send 咗msg去問,等覆!

洋房

kellieck 發表於 20-1-18 02:08
香港仔那間補習社推薦?

我仔仔原本係以前泰昌隔離果d補習社補 但慢慢地 淨係俾答案佢睇 後尾轉左個大學生黎私補 一對一跟得貼d 所以都係睇你小朋友鐘意咩類型

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊