想生BB

跳至

首頁
23456...9

尾頁

複式洋房

回覆 BB仔和B仔 的帖子

樓主,記住放胎後千奇唔好發脾氣,唔好比自己忟憎。我一共放過兩次胎,第一次因為家務小事同先生吵架,自己又急燥,行得快,跟著就失敗左。
第二次乜都唔理,盡力保持心境平和,加上日日中箹疏肝,放day 3 的中左,現在week 21。
就算中左都要保持心情開朗,頭三個月佢地好脆弱,要訓多d。我高齡,好明白果種心急和渴望,祝好孕!

複式洋房

Kyliecatcatchu 發表於 20-2-21 17:59

樓主,記住放胎後千奇唔好發脾氣,唔好比自己忟憎。我一共放過兩次胎,第一次因為 ...

明白

大宅

wilfulivy 發表於 20-2-20 17:13

樓主你好,知道你很傷心,你受既我全部都受過,同你分享我的經歷吧!

可否pm呢位神醫?謝謝

男爵府

回覆 wilfulivy 的帖子

可唔可以介紹個神醫?我都放胎衰左兩次了

洋房

wilfulivy 發表於 20-2-20 17:13

樓主你好,知道你很傷心,你受既我全部都受過,同你分享我的經歷吧!

可唔可以要神醫contact? Thanks

大宅

Kyliecatcatchu 發表於 20-2-21 17:59

樓主,記住放胎後千奇唔好發脾氣,唔好比自己忟憎。我一共放過兩次胎,第一次因為 ...

你好 ,想問問 ,即係放胚胎嘅同時 ,你係冇停過食中藥嗎? 謝謝

民房

回覆樓主:

我想要神醫資料可以嗎?thank you(emoji)

複式洋房

回覆 Yes_Mom 的帖子

Hi, 已PM您!

複式洋房

回覆 Catherine517 的帖子

已PM你!

複式洋房

Cmy8372 發表於 20-1-18 11:44
有無check過免疫?同埋點解要做ivf。我植入過4次胚胎都失敗。最後我重新養卵,中藥,自然bingo左。有時後i ...

請問食乜可以養卵?謝謝!

複式洋房

ac9111 發表於 20-1-18 11:51
用左成兩年呀,第一次係2018年3月放兩個day 3胎(唔著床),第二次係2018年10月放兩個day 3胎(著床但7週胎停 ...

我都失敗咗2次啊,E家做緊第三次,我都想知點解唔得,唉!

複式洋房

conniekyl 發表於 20-1-23 16:16
驗埋PGS會好d,我43yr 上月抽10粒卵,5粒胚胎,PGS全部fail,下個月再抽。我本來都想用fail嘅肧胎,但ec話 ...

妳驗5對定23對啊?我植入2次Pass PGS嘅胚胎都Fail,有次仲有粒係Grade 1嘅,唉!

複式洋房

wilfulivy 發表於 20-2-28 11:38
回覆 Catherine517 的帖子

已PM你!

可以麻煩妳俾神醫Contact我嗎?我都失敗咗2次。

複式洋房

hellobbbaby 發表於 20-2-17 16:14
樓主加油! 心態真的很重要!! 希望PGS可以幫到你, 冇可能之前個幾次都係胚胎問題,身體自然淘汰..
同埋你有 ...

請問ERA係咪真係有用?

複式洋房

kellylaiegg 發表於 20-3-5 22:07

唔好放棄,肯試一定仲有機會,加油呀!

大宅

BB仔和B仔 發表於 20-1-18 05:57
IVF第5次放胎又失敗了

下星期一返醫院抽血,今朝星期六用clearblue偷驗....結果又係得一條線,少少少少淺 ...

加油啊樓主!
你係咪咁多次都喺同一個地方同一位醫生做呢?不如積極考慮一下轉醫生做,可能結果會唔同呢!同醫生夾都好重要架,如果呢個試過咁多次都唔得就唔好再花時間喺呢度了,願你心想事成,祝好孕!

複式洋房

kellylaiegg 發表於 20-3-5 22:07

其實好多時唔得醫生都解釋唔到,我第二次放胎著床左,以為自己終於可以畢業,點知個胎連心跳都未有就停止生長,之後攞個胎去驗染色體證實係冇問題,然後我再驗埋免疫力都係冇問題,所以醫生最後都係話搵唔到原因,可能自然淘汰,你下次放胎前可以試下做埋宮腔鏡加子宮騷刮,我覺得有幫助呀

複式洋房

回覆樓主:

我路過。。但有少少意見想分享。。大家都知道黃澤鋒老婆50歲都生到,佢訪問有講過佢40歲左右開始打拳,令身體機能run返,所以運動係好重要,我覺得抽左卵,卵都要係一個好正既環境下才可成長,張床唔舒服你都唔想瞓,所以本身狀態好重要,另外我有燒艾草薰暖子宮,令子宮環境變好,又浸腳,同埋當初我係以保健心態去做,唔講生小朋友,我都想自己身體健康,為健康去做,其實都可以分散下注意力,太過目標為本壓力又大,同埋命運就係咁衰,你愈渴求就愈難成功,心態決定命運,隨緣好重要。。。。。。

複式洋房

ac9111 發表於 20-3-6 06:52
其實好多時唔得醫生都解釋唔到,我第二次放胎著床左,以為自己終於可以畢業,點知個胎連心跳都未有就停止 ...

我想問下宮腔鏡加子宮騷刮係咪即係子宮內膜刺激術啊?我係泰國做,唔知有冇呢樣嘢。

複式洋房

kellylaiegg 發表於 20-3-6 22:05
我想問下宮腔鏡加子宮騷刮係咪即係子宮內膜刺激術啊?我係泰國做,唔知有冇呢樣嘢。
...

咁我又唔清楚係咪同一樣野,當時醫生話幫我做宮腔鋼睇下有冇瘜肉,順便做騷刮,即係輕輕刮損個內膜,等d細胞自己再生,可以幫助著床,你可以問下你而家個醫生係唔係同一樣野?希望幫到你

首頁
23456...9

尾頁

跳至