時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我有朋友真係相信有警察殺人,還煩惱那些寃魂能夠用什麼方法替自己申冤,救命!有知識的人腦袋也會閉塞!

子爵府

維仔媽媽 發表於 20-1-18 09:56
經歷幾個月的社會動蕩,真心發現沒有堅定的信念,相信警隊,相信政府,相信中央和自身長久累積的價值觀,好 ...

完全同意!

珍珠宮

認同人蠢無藥醫
等於信符水可以醫病
傳銷保健品能醫百病
加入傳銷可以發達....
過咗咁多年,到依加都有蠢人信,叫極都唔醒
要明白世上總有蠢人會信無稽嘅事
只係近來香港蠢人湧現

大宅

無法其實好多人只係睇fb相信fb果d人寫就係真野

水晶宮

經歷幾個月的社會動蕩,真心發現沒有堅定的信念,相信警隊,相信政府,相信中央和自身長久累積的價值觀,好 ...

仲有一啲係相信咗啲仔女、孫,繼而再去相信埋所有假新聞!甚至係完全冇邏輯性嘅事都可以話信,所以呢班人一定要身受其害先至識得回頭,否則都好難正常翻

伯爵府

babyhoi 發表於 20-1-18 10:43
好明白
我有親戚都係咁,
由細到大都好錫我啲囡,

同感
雖然無反面,但因為政見同一直關係好好嘅親戚或朋友疏遠咗,真係好可惜!自從呢次運動後,都要比小朋友早啲面對呢個現實世界,唔係所有一直信任嘅人做嘅事講嘅事就是對的,世界上充斥住假新聞假訊息。

伯爵府

些芬易呢焚 發表於 20-1-18 11:19
認同!我都想講好耐,但又唔願意幫其他盲黃C洗白!
公司好多客戶係黃,亦有供應商係黃,大家關係到依家都良 ...

睇到你啲文字都心噏
幾時都係精人出口笨人出手
啲政棍利用年輕人達到自己嘅目的,真係賤到無朋友,黑心!

伯爵府

回覆樓主:

被死者都走出黎話自己冇死,但黃人死都唔信都冇計
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

iamken 發表於 20-1-18 08:59
介紹他們睇以下頻道:
https://youtu.be/OfztIHzZa8U

唔會啦

因為冇証據証明"牠們"唔係警察
所有衰野都係警察做

伯爵府

回覆樓主:

果D話著黑衫既後生仔會隨街比警察捉又係,問真係身邊有冇後生仔朋友真係普黑衫行行下街比警察捉先,又唔敢答,淨係話fb講
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

冇咩用,我自己妹都係咁

連警察拖個 示威者幾步佢地都唔接受, 有一堆人係 auto 覺得學生呀老人家嗰啲係弱者, 根本你講咩都冇用
總有離別的時候

公爵府

有時我希望自己可以變黃絲,咁樣生活會易d

珍珠宮

sunnymama2 發表於 20-1-18 08:11
到而家,身邊黃絲仲係覺得831有死人。琴日忍唔住同佢地口角。

其實身邊黃絲算好人,如同事會在公事上幫我 ...

得罪講句,話831有死人既黃c吾系衰就蠢

珍珠宮

畀面勳章

sunnymama2 發表於 20-1-18 15:37
有時我希望自己可以變黃絲,咁樣生活會易d
做黃絲太埋沒人性了。
見到嗰個搬雜物的男人被渠蓋掟頭,血流披面,馬鞍山被燒阿叔。。。

公爵府

PacoMum 發表於 20-1-18 10:27
問下佢地,事情發生左咁耐,一丁點証據都無,點解仲會相信?如果判斷一個人犯錯唔須要任何証據,個世界會 ...

黃絲地一句"始終覺得"就大哂啦

黃媒作故仔唔駛証據,班黃屍投要邀請犯民治滿,搞亂香港係最終目的

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

到而家,身邊黃絲仲係覺得831有死人。琴日忍唔住同佢地口角。

算喇,用時間印證吧!
自己保持清醒就好了

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

所有黃人都係新移民
本土人都係支持及愛護警察既

珍珠宮

不是幫警察洗底,洗底是指本身是黑要變白;

而是要弄醒黃絲,因為入個邪教;如何弄,非常難

珍珠宮

Mlls8693 發表於 20-1-18 10:26
未必一定蠢,只係接收錯誤訊息

錯誤訊息唔會揀人發放,佢地收到我一樣收到,咁點解佢會比人洗腦我唔會先?人蠢就人蠢啦!

珍珠宮

秋天與楓葉 發表於 20-1-18 12:18
認同人蠢無藥醫
等於信符水可以醫病
傳銷保健品能醫百病

我有一個朋友,原來是黃,佢正正就係早年比人呃去做噴噴傳銷,所以我覺得黃人智力高極有限!

首頁

尾頁

跳至